Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Επιτέλους ενεργοποιήθηκαν οι HD εκπομπές των καναλιών της Digea από τις 3ο Ε

Επειδή αυτές οι μέρες με τις αργίες δεν επέτρεψαν να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι, θεωρούμε χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ξεκίνησαν επιτέλους οι εκπομπές των καναλιών της Digea σε HD από τις 3ο Ε και αυτό είναι πολύ θετικό για τη δουλειά μας στα ξενοδοχεία.

Οι δύο νέοι transponders είναι στις συχνότητες 12601 & 12624 MHz.

Έχουμε ολοκληρώσει τις δοκιμές μας με όλων των ειδών εξοπλισμό μας: τα IDComs Pro CAMs για 15 κανάλια, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αποκωδικοποίησης, στα MTI-900HTL-STCHTI-424 και φυσικά ούτε στο Flow …

Τα νέα σήματα είναι ικανοποιητικά, στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα που έκλεισαν και με λίγο καλύτερο LM από τις εκδόσεις SD, αφού το Code Rate (FEC) είναι πλέον στα 3/5 αντί για τα 3/4 της 3ης συχνότητας με τα SD.

Το νέο κλειδί BISS για την αποκωδικοποίηση των καναλιών, είναι διαφορετικό από το παλιό – το οποίο ισχύει ακόμα για την εκπομπή των SD καναλιών της από τον ίδιο δορυφόρο.
Αυτό θα φέρει κάποιες δυσκολίες για τα Gap Fillers που κανονικά πρέπει να εκπέμπουν και τις εκδόσεις HD και τις εκδόσεις SD, οπότε θα χρειάζονται 2 BISS Pro CAM.
Δεν έχει όμως καμία σημασία για τα ξενοδοχεία, τα οποία λόγω μεγάλων τηλεοράσεων με υψηλές αναλύσεις που χρησιμοποιούν, δεν χρειάζονται και δεν θέλουν τις SD εκδόσεις των καναλιών – μόνο οι εκδόσεις HD ζητούνται.

Δεν έχει φυσικά σημασία ούτε για το Flow, το οποίο μπορεί να διαχειρίζεται παραπάνω από ένα κωδικούς με το ίδιο Pro CAM, επομένως μπορούμε να δώσουμε όλα τα HD της ΕΡΤ και της Digea με το ίδιο CAM.

Οι πληροφορίες για όλες τις συχνότητες της Digea στις 3ο Ε, παλιές και καινούριες, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Τα SID, VPID & APID υπάρχουν και σε δεκαδική και σε δεκαεξαδική μορφή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου είναι απαραίτητα, σε οικιακούς δέκτες, επαγγελματικούς IPTV streamers, transmodulators κλπ., αλλά και σε κάποια CAM που χρειάζονται αυτές τις πληροφορίες.

channels mux v445 digea hd

Όποιος συνάδελφος χρειαστεί βοήθεια για την επαναρύθμιση του επαγγελματικού εξοπλισμού της IKUSI, μπορεί να μας στείλει email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μας καλέσει στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

27 Δεκεμβρίου 2022