Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Ολοκληρώθηκε το Webinar της IDComs/IKUSI Hellas με τίτλο “Hotel Smart TVs δυναμική αύξηση των πωλήσεων”

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 πραγματοποιήθηκε το Webinar της IDComs/IKUSI Hellas μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy, με τίτλο:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου.

Θεωρούμε ότι πέτυχε το στόχο του, που ήταν να δώσει στα στελέχη των ξενοδοχείων, μια πληρέστερη εικόνα των πρακτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία IPTV στην ουσιαστική αύξηση των εσόδων της ξενοδοχειακής επιχείρησης, παράλληλα με την βελτίωση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων και την ικανοποίηση τους από τις υπηρεσίες της επιχείρησης.
Οι εύστοχες ερωτήσεις των συμμετεχόντων και οι απαντήσεις, έδωσαν την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και έδειξαν ότι η συγκεκριμένη θεματολογία κάλυπτε μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη των ξενοδοχείων, για την οποία δεν υπάρχουν αρκετές πηγές γνώσης για τους ενδιαφερόμενους.

Οι λίγοι συνάδελφοι ηλεκτρονικοί που παρακολούθησαν την ημερίδα, μας μετέφεραν πως και για αυτούς ήταν πολύ χρήσιμη η παρακολούθηση της ημερίδας, αφού τους έδωσε μια πληρέστερη εικόνα για αυτά που οι ξενοδόχοι χρειάζονται από μία μοντέρνα εγκατάστασης τηλεόρασης, βασισμένη στην τεχνολογία IPTV.

Η ημερίδα περιλάμβανε μια σύντομη παρουσίαση ενδεικτικών υλοποιήσεων μας σε αρκετά ξενοδοχεία, με πολλά διαφορετικά παραδείγματα των υπηρεσιών μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων και των κινητών, που βελτιώνουν ουσιαστικά την ικανοποίηση των φιλοξενούμενων κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο.
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν τα έξυπνα παραδείγματα προσεγγίσεων από διαφορετικές επιχειρήσεις, τα οποία έδειχναν διακριτικές μεν, αλλά εξαιρετικές υλοποιήσεις προβολής των εσωτερικών πρόσθετων υπηρεσιών των ξενοδοχείων, με τρόπο που πραγματικά πολλαπλασίασαν την οικονομική τους απόδοση, αφήνοντας παράλληλα θετική αίσθηση στους φιλοξενούμενους.

Τα κύρια μέσα αυτών των υλοποιήσεων συνδύαζαν εικόνα και κείμενο, βίντεο με κείμενο και ήχο, διακριτικά αναδυόμενα banners, "flash" κατά την εναλλαγή μενού ή καναλιών, ticker ροής κειμένου, εσωτερικά emails κλπ.
Όλα αυτά με έξυπνη επιλογή του target group των δωματίων για την κάθε προβολή, με βάση το φύλο, την ηλικία, τη χώρα προέλευσης κλπ, ώστε το περιεχόμενο της προβολής να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του φιλοξενούμενου που απευθυνόμαστε κάθε φορά και να γίνεται ευχάριστα δεκτό από αυτόν.

Στην ημερίδα συμπεριλάβαμε και μια σύντομη περιγραφή των hardware & software απαιτήσεων για την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος, ενώ παρουσιάστηκαν και οι διαφορετικές (ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης) επιλογές σύνθεσης αυτών των συστημάτων.
Ξεκινώντας από τα κάτοπτρα λήψης των προγραμμάτων, μέχρι το HeadEnd που αποτελεί την "καρδιά" του συστήματος, το Ethernet δίκτυο που είναι οι “αρτηρίες” του, τον middleware server που είναι ο "τροχονόμος" αλλά και το "μυαλό" της σύνθεσης, μέχρι τις τερματικές συσκευές που προβάλουν όλα όσα χρειάζονται οι επισκέπτες, είδαμε τις παραλλαγές των διαφορετικών επιλογών υλοποίησης.
Για αυτές τις σύντομες περιγραφές των επιμέρους τμημάτων του συστήματος, χρησιμοποιήσαμε και κάποια πολύ μικρής διάρκειας βίντεο, τα οποία έδωσαν σε λίγα λεπτά, μια συνοπτική αλλά ενδιαφέρουσα οπτική περιγραφή του αντικειμένου στους συμμετέχοντες, ελαφρώνοντας παράλληλα το κλίμα της ημερίδας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά έγινε και στην Cosmote TV, το ανανεωμένο περιεχόμενο της οποίας δεν χρειάζεται πια να περνά στα ξενοδοχεία με την παλιά, ακριβή & «ερασιτεχνική» μέθοδο των οικιακών δεκτών και διαμορφωτών.
Το διαχειρίζεται πλέον το Flow HeadEnd, χωρίς κανένα εξωτερικό εξάρτημα, με πολύ χαμηλότερο κόστος, με άριστη απόδοση και κορυφαία αξιοπιστία.

Θεωρούμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά και βαθιά τον αντικείμενο μας σε όλες τις επιμέρους παραμέτρους που ενδιαφέρουν ένα ξενοδοχείο, έτσι για λίγο “ευλογήσαμε τα γένια μας”, αναφέροντας σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει η IDComs/IKUSI Hellas με κορυφαίο το σύνολο των καλωδιακών δικτύων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το οποίο αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί στην πατρίδα μας για τον τομέα μας.
Σύντομη αναφορά έγινε και στο “Hospitality Team”, την εξειδικευμένη ομάδα των 85 εταιρειών από όλα τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, τα μέλη των οποίων είναι πλήρως εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε, παρέχοντας στους πελάτες μας σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη των έργων με τη δική μας μεν ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία υλοποίησης, αλλά και άμεση επέμβαση υποστήριξης σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Η ημερίδα έκλεισε με το δεύτερο μέρος, την παρουσίαση δηλαδή ενός case study.
Αντί για την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου ξενοδοχειακού project, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε σαν case study την πλήρη παρουσίαση των δυνατοτήτων της Pro:Centric Infotainment πλατφόρμα της LG, στην τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση του.

Η επιλογή μας αυτή είχε να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα (για την οποία είμαστε οι επίσημοι Integrators της LG), αποτελεί με διαφορά το best seller της κατηγορίας, για τον απλό λόγο ότι προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ένα ξενοδοχείο, με πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης/υλοποίησης και χωρίς να υποχρεώνει την επιχείρηση σε ένα συνεχές ετήσιο κόστος υπό μορφή «ενοικίασης» της πλατφόρμας.

Στην τελευταία της έκδοση μάλιστα, έχουν προστεθεί πολλές νέες δυνατότητες, μέσα στις οποίες είναι και η επίσημη υποστήριξη για το Netflix, για το οποίο μάλιστα είναι η μόνη που προσφέρει νόμιμη  χρήση από τα ξενοδοχεία, με πλήρη διαγραφή των στοιχείων του χρήστη κατά το checkout.
 
Η παρουσίαση της ημερίδας είναι διαθέσιμη στο link

Η παρουσίαση του case study είναι διαθέσιμη στο link

Το εμπορικό leaflet της LG του 2022 για το νέο Pro:Centric & Smart TV είναι διαθέσιμο στο link

Επειδή οι παρουσιάσεις μιας εκδήλωσης σε μορφή PowerPoint δεν μπορούν να περιλαμβάνουν όσα ζωντανά συνέβησαν στην ημερίδα, ούτε τις επεξηγήσεις του ομιλητή για κάθε διαφάνεια, η πλήρης μορφή της ημερίδας είναι διαθέσιμη σε μορφή video στο κανάλι της Hotelier Academy στο YouTube, στη θέση:

Έχουμε σηκώσει το ίδιο video, χωρίς τα πρώτα λεπτά που αφορούν την παρουσίαση των χορηγών της Hotelier Academy για το event, στο κανάλι της IDComs στο YouTube, στη θέση:

Το έχουμε φυσικά σηκώσει στην ίδια μορφή και στο κανάλι της IKUSI Hellas στο YouTube:



Όσοι ενδιαφέρονται να δουν τα 5 πρωτογενή πολύ μικρά βίντεο σε υψηλή ανάλυση που έτρεξαν στην παρουσίαση, είναι σηκωμένα στο κανάλι μας στο YouTube:

27 Δεκεμβρίου 2022