Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Τα νέα δεδομένα εκπομπής όλων των ελληνικών καναλιών από τις 39ο Ε

Από την 1η Σεπτέμβρη 2022 σταμάτησαν οι εκπομπές της Digea στον παλιό δορυφόρο στις 3ο Ε.

Επιτέλους, μεταφέρθηκαν όλα πλέον τα ελληνικά πανελλαδικά κανάλια στον HellasSat στις 39o E, οπότε η λήψη γίνεται με ένα μόνο κάτοπτρο.

Όπως είναι γνωστό, η ΕΡΤ έχει μεταφερθεί εκεί αρκετό καιρό.

Η έναρξη των εκπομπών και της Digea στις 39o E, έγινε πριν 3 μήνες (αρχές Ιουνίου) και σας είχαμε ενημερώσει σχετικά.

Η παράλληλη λειτουργία στις 3ο Ε και στις 39ο Ε ήταν αναγκαία για ένα διάστημα, ώστε να γίνουν όλες οι δοκιμές και οι σταδιακές αλλαγές λήψης στα επίγεια Κέντρα Εκπομπής που τροφοδοτούνται από δορυφόρο, ενώ ήταν γνωστή και αναμενόμενη η σημερινή διακοπή των εκπομπών από τις 3ο Ε.

Τα καλά νέα είναι ότι οι νέες εκπομπές της Digea από τον HellasSat έρχονται με πολύ πιο πλούσιο σήμα, καλύτερο C/N και φυσικά καλύτερο MER σε σχέση με τις παλιές εκπομπές από τις 3ο Ε.

Οι νέοι transponders είναι στις συχνότητες 12338, 12352 MHz για τα HD και 12414 MHz για τα SD.

Τα λεπτομερή χαρακτηριστικά εκπομπής φαίνονται στο pdf που μπορείτε να κατεβάστε από ΕΔΩ, φαίνονται και στην εικόνα παρακάτω:

 κανάλια από 39ο Ε

Έχουμε ολοκληρώσει τις δοκιμές μας με όλων των ειδών εξοπλισμό μας: τα IDComs ProCAMs για 15 κανάλια, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αποκωδικοποίησης, στα MTI-900HTL-STCHTI-424 και φυσικά ούτε στο Flow, αλλά ούτε και στα νέα TDcH compact HeadEnds …

Τα κλειδιά BISS για την αποκωδικοποίηση των καναλιών, δεν έχουν αλλάξει.
Τα Gap Fillers για την Digea, κανονικά πρέπει να εκπέμπουν και τις εκδόσεις HD και τις εκδόσεις SD, δηλαδή 14 κανάλια, οπότε IDComs ProCAMs για 15 κανάλια υπερκαλύπτουν την ανάγκη – δηλαδή με ένα ProCAM αποκωδικοποιούνται ΟΛΑ τα κανάλια.
Για τα ξενοδοχεία, τα οποία λόγω μεγάλων τηλεοράσεων με τις υψηλές αναλύσεις που χρησιμοποιούν, δεν χρειάζονται και δεν θέλουν τις SD εκδόσεις των καναλιών – μόνο οι εκδόσεις HD ζητούνται - δηλαδή μόνο τα 10 κανάλια HD (3 + 7).

Το Flow μπορεί να διαχειρίζεται παραπάνω από ένα κωδικούς με το ίδιο ProCAM, επομένως μπορούμε να δώσουμε όλα τα HD της ΕΡΤ και της Digea (10 κανάλια) με το ίδιο CAM.

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα TDcH compact HeadEndsμε ένα μόνο ProCAM της IDComs για 15 κανάλια, μπορούμε να δώσουμε όλα τα HD της ΕΡΤ και της Digea που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο.

Όποιος συνάδελφος χρειαστεί βοήθεια για την επαναρύθμιση του επαγγελματικού εξοπλισμού της IKUSI, μπορεί να μας στείλει email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μας καλέσει στα τηλέφωνα του γραφείου μας 2109852935, 2109853735.

27 Δεκεμβρίου 2022