Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Μεταφορά δορυφορικών σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις με οπτικά κυκλώματα

Το OTX 1310 SAT Fibre Optic HeadEnd Kit αποτελείται από το Wideband LNB TWB 40 και τον πομπό OTX 1310 SAT FO, συμπεριλαμβανομένου του τροφοδοτικού βύσματος τοίχου.

Αυτό το HeadEnd επιτρέπει τη διανομή των κάθετων και οριζόντιων ευρειών ζωνών SAT σε συνδυασμό με επίγεια κανάλια εκπομπής μέσω ενός δικτύου οπτικών ινών (FO) σε μεγάλο αριθμό κτιρίων και κατοικιών.

Το Wideband LNB TWB 40 μπορεί να τοποθετηθεί σε κάτοπτρα με διάμετρο από 85 cm έως 160 cm και με βάση στήριξης 40 mm.
Τα νέα Wideband LNB, έχουν δύο μόνο και όχι τέσσερεις εξόδους (κατακόρυφη και οριζόντια), στην κάθε μία από τις οποίες μας δίνει το σύνολο των δύο πολώσεων της κάθε θέσης, σε συνεχόμενη συχνότητα από 290 έως 2340 MHz, ώστε να συμπεριλάβει και τη χαμηλή και την υψηλή μπάντα της κάθε πόλωσης.
Οι τοπικοί τους ταλαντωτές, σε ΔΕΝ είναι στις θέσεις που έχουμε συνηθίσει, αλλά στους 10,41 GHz.

Η μονάδα πομπού OTX (up converter), μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.
Υπάρχει διαθέσιμο ένα ειδικό στήριγμα, OTX-MB (307789), για τοποθέτηση στον ιστό.

Ο πομπός OTX διαθέτει δύο ομοαξονικές εισόδους RF για σύνδεση με τα κατακόρυφα και οριζόντια καλώδια σήματος SAT-IF που προέρχονται από το Wideband LNB.

Το LNB τροφοδοτείται με τάση από τη θύρα V- (+12V) και τη θύρα H (+20V).

Το Wideband LNB TWB 40 χρησιμοποιεί τη θύρα V μόνο για παροχή DC και έχει σχεδιαστεί με δύο σταθερές εξόδους ευρείας ζώνης SAT-IF για την κατακόρυφη και την οριζόντια περιοχή.

Η ίδια η μονάδα πομπού OTX αποτελείται από τη διάταξη up conversion των συχνοτήτων για τις ζώνες SAT-IF H και V και τη ζώνη TER, συν τον πομπό λέιζερ.

Το OTX FO HeadEnd είναι σε θέση να οδηγήσει ένα PON (Passive Optical Network) με οπτικό διαχωρισμό έως και σε 32 γραμμές διανομής, όπου μπορούν να συνδεθούν απευθείας οι οπτικοί re-converters TRIAX TVQ 06TVC 06 και TOM 08 M/S.

Το OTX 1310 που έχει σχεδιαστεί με πομπό λέιζερ 1310 nm είναι η πιο οικονομική παραλλαγή στην οικογένεια OTX και υποστηρίζει τις τυπικές εφαρμογές όπως περιγράφονται παραπάνω. Το οπτικό δίκτυο μπορεί να επεκταθεί σημαντικά με τη χρήση των ενεργών TRIAX FO Repeaters OTO 32 (307787) για περιπτώσεις όπου απαιτούνται ακόμα περισσότεροι δέκτες ή πολύ μεγάλες αποστάσεις για την οπτική ίνα.

TVQ 06 Re-converter Quattro

Το TVQ 06 είναι ένας μετατροπέας οπτικού σήματος σε ομοαξονικό που μετατρέπει εκ νέου τα οπτικά σήματα συχνότητας που αποστέλλονται από το Sat Fiber Optical Headend OTX σε τέσσερα παλαιού τύπου ομοαξονικά σήματα, ένα για την κάθε πόλωση - όπως είναι γνωστά από ένα Quattro LNB.

Ο μετατροπέας παρέχει επίσης το ομοαξονικό σήμα DTT/DAB/FM στην ξεχωριστή έξοδο TER εάν οι επίγειες κεραίες είναι συνδεδεμένες στον οπτικό πομπό OTX.
Διαθέτουν επίσης:

  • Ενσωματωμένο AGC που επιτρέπει ένα ευρύ δυναμικό εύρος των οπτικών σημάτων στην είσοδο ινών με λιγότερη απόκλιση του επιπέδου εξόδου RF και της ποιότητας του σήματος.
  • Δύο ενδείξεις LED εμφανίζουν την κατάσταση λειτουργίας για την τροφοδοσία ρεύματος και το επίπεδο οπτικής εισόδου.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας με τροφοδοσία συνεχούς ρεύματος μέσω εξόδων ραδιοσυχνοτήτων από μονάδα πολλαπλών διακοπτών
  • Προαιρετικό εξωτερικό τροφοδοτικό για συνεχή λειτουργία.
  • Συμπαγές και αξιόπιστο χυτό περίβλημα

TVC 06 Re-converter Quad

Το TVC 06 είναι ένας μετατροπέας οπτικού σε ομοαξονικό, ο οποίος μετατρέπει το οπτικό σήμα με όλες τις συχνότητες που αποστέλλεται από το Sat Fiber Optical Headend OTX, σε τέσσερα ομοαξονικά σήματα γενικής χρήσης (με ελεύθερη επιλογή πολώσεων), όπως είναι γνωστά από ένα Quad LNB.

Οι μετατροπείς παρέχουν επίσης ένα ομοαξονικό σήμα DTT/DAB/FM διπλής όψης σε κάθε έξοδο TVQ εάν οι επίγειες κεραίες είναι συνδεδεμένες στον οπτικό πομπό OTX.
Διαθέτουν επίσης:

  • Ενσωματωμένο AGC που επιτρέπει ένα ευρύ δυναμικό εύρος των οπτικών σημάτων στην είσοδο Fiber με λιγότερη απόκλιση του επιπέδου εξόδου RF και της ποιότητας του σήματος.
  • Δύο ενδείξεις LED εμφανίζουν την κατάσταση λειτουργίας.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω τροφοδοσίας συνεχούς ρεύματος μέσω εξόδων RF από δέκτες SAT
  • Διατίθεται προαιρετικό εξωτερικό τροφοδοτικό για συνεχή λειτουργία.
  • Πολύ συμπαγές και αξιόπιστο χυτό περίβλημα.

Στις περιπτώσεις όπου το οπτικό σήμα μεταφέρεται με οπτική ίνα για να τροφοδοτήσει ένα HeadEnd και όχι πολλούς δέκτες με οπτικές διακλαδώσεις, δηλαδή αν χρειαζόμαστε ΕΝΑ μόνο δέκτη και με δεδομένο ότι η ισχύς εξόδου του laser είναι αρκετά μεγάλη ώστε να τροφοδοτήσει πολλούς οπτικούς δέκτες (έως 32) μετά από πολλαπλές διακλαδώσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οπτικοί εξασθενητές πριν την είσοδο του οπτικού δέκτη, ώστε να μην υπεροδηγηθούν τα οπτικά κυκλώματα με υπερβολική ισχύ.
Συνήθως ένας οπτικός εξασθενητής 10-15 db είναι αρκετός.

27 Δεκεμβρίου 2022