Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Ενημέρωση για την συγχώνευση των εταιρειών IKUSI Multimedia και TRIAX

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ραγδαίας εξέλιξης των τεχνολογιών στον πλανήτη μας, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, οι οποίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο στην αγορά μας – την αγορά λήψης και επεξεργασίας δορυφορικών και επίγειων τηλεοπτικών σημάτων.

Δεν είναι μόνο η έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης και η παραχώρηση μέρους του τηλεοπτικού φάσματος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη του 4G και τώρα του 5G, αλλά και η ραγδαία αύξηση της τηλεοπτικής θέασης μέσα από κλειστά δίκτυα Ethernet και το διαδίκτυο (IPTV), ενώ παράλληλα και η χρήση των συνδρομητικών υπηρεσιών με υβριδικούς τρόπους, έχει πραγματοποιήσει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Είναι φανερό ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες αυτού του εξοπλισμού, θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ώστε να συνεχίσουν την ανάπτυξη τους, προσφέροντας νέα προϊόντα που θα καλύπτουν τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της αγοράς, διατηρώντας φυσικά και όσα από τα υφιστάμενα προϊόντα εξακολουθούν να είναι ακόμα απαραίτητα.
Όμως οι νέες αυτές ανάγκες για προϊόντα και λύσεις προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα, απαιτούν σημαντική αύξηση των πόρων για την έρευνα και εξέλιξη που θα μας δώσει τα νέα προϊόντα και τις λύσεις.

Η IKUSI Multimedia είναι μια σοβαρή Ευρωπαϊκή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1958 στο San Sebastian της Ισπανίας και για περισσότερα από 60 χρόνια έχει δώσει εξαιρετικές τεχνολογικές λύσεις στην αγορά, κατακτώντας επάξια μια πολύ ισχυρή θέση στην Ευρώπη και πολύ καλή παρουσία σε όλο τον κόσμο, με υποκαταστήματα και στις 5 ηπείρους.

Η TRIAX είναι μια επίσης σοβαρή Ευρωπαϊκή εταιρεία με έδρα το Hornsyld της Δανίας, αντίστοιχη “βαριά” ιστορία και παρουσία στην Ευρώπη και όλο το κόσμο.

Για πολλές δεκαετίες οι δύο εταιρείες διέθεταν εξαιρετικές ανταγωνιστικές λύσεις σε προϊόντα υψηλής ζήτησης, τα τελευταία χρόνια όμως η κάθε μια απέκτησε μεγαλύτερη εξειδίκευση σε διαφορετικούς επιμέρους τομείς της αγοράς μας.
Οι προβληματισμοί και στις δύο εταιρείες σχετικά με την εκρηκτική ανάπτυξη των τεχνολογιών και τις ανάγκες της γρήγορης προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις της αγοράς, αποτέλεσαν το έναυσμα για συζητήσεις σχετικά με τις δυνατότητες που θα άνοιγε μια ισότιμη συγχώνευση των δύο εταιρειών, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει στο μέγιστο τους πόρους τους, και κυρίως τις ικανότητες των στελεχών τους, με έμφαση στα ιδιαίτερα ισχυρά τμήματα έρευνας και εξέλιξης των δύο εταιρειών.

Οι συζητήσεις αυτές συνάντησαν πρόσφορο έδαφος, σύντομα έγιναν πρόταση με πολύ συγκεκριμένο πλάνο δράσης, η πρόταση κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και εγκρίθηκε το Μάρτιο του 2021.
Από την 1/1/2022, αποτελούν πλέον και νομικά μία ενιαία εταιρεία, με ενιαίο τμήμα  Έρευνας & Εξέλιξης, ενιαία παραγωγή στα υφιστάμενα εργοστάσια και φυσικά ενιαίο δίκτυο πωλήσεων.
Με δεδομένο ότι το όνομα IKUSI θα παραμείνει ενεργό από την μητρική Velatia για τις λύσεις που αφορούν αεροδρόμια, διαχείριση ενέργειας, smart cities και άλλους ενεργούς τομείς της IKUSI, το όνομα της νέας ενιαίας εταιρείας multimedia, αποφασίστηκε να είναι TRIAX και τα προϊόντα της IKUSI Multimedia που είναι ευρέως γνωστά στην αγορά, θα μετονομαστούν σταδιακά σε TRIAX μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, διατηρώντας το ίδιο όνομα μοντέλου (πχ FLASHD, SBA-103, NBS-701, HTI-424, Flow κλπ).

merger

Η νέα TRIAX έχει πλέον θυγατρικές σε 11 χώρες και παρουσία συνεργατών σε 60 ακόμη, με σαφή στόχο να προσφέρει μια πληρέστερη γκάμα λύσεων στην αγορά καθώς και ένα έντονα διευρυνόμενο παγκόσμιο αποτύπωμα.

Η νέα TRIAX θα εκπροσωπείται στην Ελλάδα και την Κύπρο από τον Θανάση Κυριακόπουλο και την IDComs, με το ίδιο δίκτυο διανομέων-distributors που γνωρίζουν οι συνεργάτες μας, με την ίδια ουσιαστική υποστήριξη και τεχνογνωσία που έχουν συνηθίσει τα τελευταία 30 χρόνια και φυσικά με την ίδια εμπορική πολιτική προσιτών τιμών, στη λογική: τίμια τιμή, για εξαιρετικά προϊόντα.

Θα λέγαμε ότι μας εκφράζουν απόλυτα οι ανακοινώσεις των στελεχών της νέας TRIAX:

Ken Cordes (CEO του Ομίλου): "Το να έχεις ένα ενιαίο όνομα και brand είναι το σημάδι μιας νέας αρχής. Με το να γίνουμε μία εταιρεία, θα καταστήσουμε σαφές στους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας τι να περιμένουν από εμάς. Επίσης, θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων για μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.
Αν και η εταιρεία διατηρεί το εμπορικό σήμα TRIAX, διατηρούμε τη βαθιά γνώση προϊόντων και λύσεων που φέρνει η ομάδα της IKUSI. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την επιχείρηση, παρέχοντας στους πελάτες μας ευρύτερες προσφορές και υποστήριξη. Είναι μια νέα, αναζωογονημένη εταιρεία, με κοινές αξίες και ατομικά πλεονεκτήματα συνδυασμένα σε ένα".

Alfredo Juarranz (επικεφαλής Έρευνας και Εξέλιξης): "Το να γίνουμε ένα ενιαίο brand TRIAX επιλύει την αβεβαιότητα για τους πελάτες μας, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει όλα τα οφέλη της πλήρους πρόσβασης στην ενοποιημένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών μας. Οι νέες παγκόσμιες δυνάμεις της TRIAX θα μας επιτρέψουν να καινοτομούμε με νέους τρόπους, διατηρώντας παράλληλα την αφοσίωσή μας στους τοπικούς συνεργάτες"

Ο τεχνικός κόσμος σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, έχει ήδη αρχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη της εν λόγω συγχώνευσης, με τη μορφή των νέων τεχνολογικών λύσεων και προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που είναι διαθέσιμα για εγκαταστάτες, μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες στον τομέα εργασίας μας.
Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεση μας πολύ περισσότερες επιλογές, με διευρυμένη γκάμα προϊόντων και λύσεων, που σε συνάρτηση με την υποστήριξη που μπορούμε να παρέχουμε, θα μας δώσουν ακόμα καλύτερη θέση στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά.

Το αρχικό κείμενο με την ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, υπάρχει στο παλιότερο άρθρο μας με τίτλο: TRIAX και IKUSI Multimedia μετατρέπονται σε ένα ενιαίο brand

Η σχετική ανακοίνωση από τον Inaki Nanclares (Strategic Solution Client – Key Account Manager), του υπεύθυνου της εταιρείας για την περιοχή μας, είναι διαθέσιμη στο σχετικό άρθρο.

28 Δεκεμβρίου 2022