Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Ολοκληρώθηκε η έκθεση Creta Electronix 2022 στο Ηράκλειο Κρήτης

Η IDComs – IKUSIHellas συμμετείχε στην έκθεση CretaElectronix 2022, σε διπλανό, συμπληρωματικό και σχεδόν κοινό περίπτερο με την ΦΙΩΤΑΚΗΣ SAT, τον τοπικό μας αντιπρόσωπο στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά, παρουσιάζοντας τα κλασσικά προϊόντα που χρειάζονται σε κάθε εγκατάσταση τηλεόρασης, αλλά και όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές προτάσεις που αφορούν τις τεχνολογίες που είναι πλέον απαραίτητες σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, με στόχο τη βελτίωση της ικανοποίησης των φιλοξενούμενων μέσω της τεχνολογίας, αλλά και τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων για την επιχείρηση.

Από την πλευρά μας εντυπωσιαστήκαμε από την πολύ υψηλή προσέλευση συναδέλφων ηλεκτρονικών, αλλά και αρκετών τεχνολογικών στελεχών από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες προτάσεις της αγοράς.
Είναι μία ακόμα επιτυχία της Libra Press και του Αργύρη Νομικού, που πάντως μας έχει συνηθίσει σε άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις.

Ήταν η πρώτη έκθεση που λάβαμε μέρος μετά την υγειονομική περιπέτεια εξ αιτίας της πανδημίας και φυσικά η πρώτη έκθεση μετά την ισότιμη συγχώνευση των εταιρειών IKUSI Multimedia & TRIAX σε ένα ενιαίο brand με ενιαίο τμήμα έρευνας & εξέλιξης, οπότε είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε στον τεχνικό κόσμο, όχι μόνο τον κλασσικό εξοπλισμό και τις λύσεις που είναι απαραίτητες σε κάθε υλοποίηση (ενισχυτές, κεραίες, πολυδιακόπτες κλπ), αλλά και τις νέες προτάσεις της ενιαίας πλέον εταιρείας, με τις διαφορετικές εξελιγμένες λύσεις σε ειδικούς τομείς, όπως:

  • Την τεχνολογία TRIAX Cast για την εύκολη και συμβατή με το GDPR πρόσβαση των φιλοξενούμενων στις δικές τους συνδρομητικές υπηρεσίες (NetFlixCosmote TV κλπ).
  • Την τεχνολογία TRIAX EoC (Ethernet over Coaxial), για την κάλυψη κάθε ξενοδοχείου που δεν διαθέτει δικτυακή υποδομή, με WiFi, IPTV κλπ, από δίκτυο 1 Gb Ethernet μέσα από τα παλιά ομοαξονικά καλώδια.
  • Την εξαιρετική ποικιλία προτάσεων για τα επαγγελματικά HeadEnds, από το ikusiflow το κορυφαίο IPTV HeadEnd της αγοράς, έως το εξαιρετικό HTI και το εντελώς νέο compact TDcH, που αποτελεί και την πλέον προσιτή πρόταση της αγοράς.

Φυσικά παρουσιάστηκαν και τα νέα προϊόντα της PROMAX, από το οικονομικό RANGER mini που καλύπτει επίγεια/δορυφορικά, οπτικά και καλωδιακά (Docsis κλπ), το κορυφαίο για τις ανάγκες των απαιτητικών τεχνικών της αγοράς RANGERNeo 2, μέχρι το νέο βασιλιά των πεδιομέτρων με την touch οθόνη 10” και τα χαρακτηριστικό όνομα ATLaS, το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο δίμηνο.

Η IDComs είναι ο εξειδικευμένος επίσημος συνεργάτης της LG για την ολοκληρωμένη τεχνολογική υλοποίηση & το στοχευμένο για κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά customization της Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμας της εταιρείας, ώστε να αναδειχτούν πλήρως οι αρετές των νέων Hotel Smart TV μοντέλων.
Παρουσιάσαμε σε ζωντανή λειτουργία το Pro:Centric, τη διάσημη Infotainment πλατφόρμα της LG, η οποία αποτελεί την Νο 1 επιλογή middleware για τα ξενοδοχεία.
Η επίδειξη έγινε στα νέα μοντέλα “έξυπνων” ξενοδοχειακών τηλεοράσεων της LG, ενώ από την ίδια σειρά παρουσιάστηκε η κορυφαίας ποιότητας οθόνη OLED σε ξενοδοχειακή έκδοση & ειδικές λύσεις ψηφιακής σήμανσης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13/11/22  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης, με βασικό χαρακτηριστικό της την σημαντική προσέλευση συναδέλφων που ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν να αποκομίσουν από την έκθεση και απευθύνθηκαν στις εταιρείες που μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Με τους επισκέπτες μας που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Hospitality market, συζητήσαμε εκτενέστερα για τις λύσεις που με βάση τις ανάγκες των πελατών τους μπορούν να εφαρμόσουν στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, τους ενημερώσαμε για την εξαιρετική τεχνολογία IPTV και όλες τις σύγχρονες δυνατότητες (Cast, EoC κλπ) που εφαρμόζονται με επιτυχία στον ξενοδοχειακό χώρο και εστιάσαμε με όσες λεπτομέρειες χρειαζόταν, για τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες & τις διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές που μπορούν να τις υλοποιήσουν στην κάθε περίπτωση.

28 Δεκεμβρίου 2022