Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

IP είσοδοι στα ξενοδοχειακά HeadEnds. Τι εξυπηρετούν.

triax tdch 22stci ikusi hti 424 inline web

Έχουμε νέες εξελίξεις και στους τρόπους που μπορούν να τροφοδοτηθούν με κανάλια τα ξενοδοχειακά (και όχι μόνο) HeadEnds. Δεν αφορά μόνο την εσωτερική διανομή με την τεχνολογία IPTV, αλλά και την παλιότερη τεχνολογία διανομής RF μέσω ομοαξονικών δικτύων.

Σε πολλές προηγμένες χώρες όπου τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν επεκταθεί πλήρως (USA, Ιαπωνία, αλλά και σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες), εμφανίστηκαν πάροχοι περιεχομένου, οι οποίοι προσφέρουν καλά τηλεοπτικά κανάλια σε ξενοδοχεία, όχι μέσω δορυφορικής ή καλωδιακής μετάδοσης, αλλά μέσω IP.
Δηλαδή, σαν πακέτο με όλες τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών ενός ξενοδοχείου(και όχι μόνο), προσφέρουν και την τροφοδοσία του ξενοδοχείου με premium συνδρομητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο σε μορφή IP, μέσω μιας αφοσιωμένης οπτικής ίνας.

Οι μεγάλες εταιρείες του χώρου ανίχνευσαν αυτή τη νέα τάση και από πέρυσι, τα HeadEnds τους, εκτός από τις εισόδους για δορυφορικά, επίγεια και καλωδιακά κανάλια, διαθέτουν και εισόδους για IP περιεχόμενο.
Για παράδειγμα η ClassA σειρά ΗΤΙ της IKUSI και η σειρά TDcH της TRIAX, μπορούν να επεξεργαστούν στην είσοδο τους, κάθε είδος πηγής, ακόμα και IP, ενώ μπορούν να τα δώσουν στην έξοδο τους είτε σε μορφή IPTV, είτε σε μορφή RF, είτε ταυτόχρονα και στις δύο μορφές.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι ακόμα και στα εγκατεστημένα παλιότερα HeadEnds από αυτές τις σειρές, προσφέρεται αυτή η δυνατότητα με την απλή αναβάθμιση του firmware, αφού το αναγκαία hardware είχε ήδη προβλεφθεί από το αρχικό σχεδιασμό των HeadEnds!!!

Η νέα αυτή δυνατότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την επεξεργασία σημάτων που στέλνει κάποιος πάροχος – έχει πολύ περισσότερες εφαρμογές.
Για παράδειγμα:

  • Μια αλυσίδα ξενοδοχείων θέλει να παρέχει όλα τα Info channels κεντρικά σε όλα τα ξενοδοχεία της, ώστε να ελέγχει και να αλλάζει εύκολα και τακτικά το περιεχόμενο τους.
  • Επειδή τα δορυφορικά footprints ορίζονται από τις ανάγκες των παρόχων, η Ελλάδα δεν καλύπτεται πάντα από τις εκπομπές που εστιάζουν σε άλλες χώρες – πχ Σκανδιναβικές, Ηνωμένο Βασίλειο κλπ. Είναι σύνηθες λοιπόν στον τομέα μας, ενώ σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να υπάρχει δυνατότητα εύκολης δορυφορικής λήψης πολλών καναλιών, να μην είναι δυνατή η λήψη τους στην Ελλάδα ή σε κάποια περιοχή της με λογικό μέγεθος κατόπτρου – πχ τα Σκανδιναβικά κανάλια που έχουν υψηλή ζήτηση στην Κρήτη, αλλά χρειαζόμαστε πολύ μεγάλο κάτοπτρο για να τα κατεβάσουμε – το ίδιο για τα Ισραηλινά στην Αθήνα, τα Γερμανικά στην Κύπρο κλπ.
  • Ενσύρματη ή ασύρματη μεταφορά επίγειων περιφερειακών mux, σε περιοχή στην οποία δεν είναι δυνατή η λήψη τους και διανομή τους σε τοπικό δίκτυο ή τροφοδοσία επίγειας αναμετάδοσης.

Με τις νέες δυνατότητες των σύγχρονων HeadEnds και την εκμετάλλευση της IP εισόδου, μπορούμε πλέον να καλύψουμε όλες αυτές τις ανάγκες και ακόμα περισσότερες.

Βλέπουμε ότι η δυνατότητα εισόδων IP, διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες των μοντέρνων HeadEnds, αφού μπορούν πλέον να επεξεργάζονται μικτά σήματα από εισόδους IP, Sat, επίγεια, καλωδιακά, να τα βάζουν χύμα στην εσωτερική «δεξαμενή» τους (τεχνολογία pool) και να τα παρέχουν στην έξοδο τους, σε οποιαδήποτε σειρά, με οποιοδήποτε συνδυασμό και σε οποιαδήποτε μορφή βολεύει την κάθε υλοποίηση.

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, datasheets κλπ, θα αναρτηθούν σύντομα για το κάθε προϊόν σε αυτό το blog.
Μια αναλυτική παρουσίαση της τεχνολογίας θα γίνει στο σχετικό webinar της 21ης Ιανουαρίου, όπου δούμε και πρακτικά παραδείγματα υλοποίησης.
Για πιθανά άμεσα ερωτήματα: 2109852935, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12 Ιανουαρίου 2023