Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Athens Electronix 2024: προωθημένες τεχνολογίες της IKUSI για ξενοδοχειακή διανομή καναλιών, αλλά και για Gap Fillers από την IDComs

Στα πλαίσια της έκθεσης Athens Electronix 2024, στην οποία θα λάβουμε μέρος, θα έχετε την ευκαιρία - στο περίπτερο της IDComs - να δείτε από κοντά και σε πλήρη λειτουργία όλες τις τεχνολογίες αιχμής της IKUSI, οι οποίες αφορούν στη διανομή τηλεοπτικών & ραδιοφωνικών καναλιών σε ξενοδοχεία κάθε μεγέθους, με πρωταγωνιστή το απόλυτο Smart HeadEnd ikusiflowαλλά και τα επαγγελματικά Quad transmodulators ClassA – HTI-404/424 με τα οποία η IDComs έχει δημιουργήσει έτοιμες συνθέσεις τόσο για διανομή καναλιών, όσο και για αναμεταδότες – Gap Fillers.

Το ikusiflow Smart HeadEnd της IKUSI, λειτουργεί ήδη σε πολλές εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομής τηλεοπτικών καναλιών, τόσο μέσω IP όσο και μέσω RF.

Το ikusiflow είναι το πρώτο επαγγελματικό Smart HeadEnd της αγοράς που δέχεται έως 10 πολλαπλές μονάδες (Flow IN4, Flow OUT, Flow SEC, Flow ENC) καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να υπάρξει σε ένα HeadEnd.

Με 4 μόνο μονάδες FLOW IN4, μπορούμε να έχουμε μεταφορά περιεχομένου από 16 δορυφορικά ή επίγεια transponders/muxes, που θα μας δώσουν πάνω από 100 τηλεοπτικά κανάλια και αρκετά ραδιοφωνικά, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός για επαγγελματικές εφαρμογές σε ξενοδοχεία.
Να σημειωθεί ότι με χρήση μονάδων Flow SEC & επαγγελματικών CAM, η κατ’ επιλογή αποκρυπτογράφηση κωδικοποιημένων ελληνικών καναλιών (Cosmote TV ή/και 39ο Ε), πραγματοποιείται μέσα στο HeadEnd, χωρίς εξωτερικούς δέκτες & διαμορφωτές, με τέλεια ποιότητα και με πολύ χαμηλό κόστος ανά κανάλι.

Το ikusiflow ελέγχεται μέσω Web interface τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα, αλλά και με κινητό μέσω του ενσωματωμένου WiFi.

Επίσης, μία ιδιαίτερα σημαντική νέα δημιουργία της IKUSI που θα παρουσιαστεί στην έκθεση, είναι το “CHORUS”, ένα online Web σύστημα κεντρικής διαχείρισης του συνόλου των HeadEnds ikusiflow και HTI.
Η μόνη προϋπόθεση για τη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ HeadEnd και διαχειριστή, είναι απλώς να διατίθεται σύνδεση στο διαδίκτυο!

Περισσότερες πληροφορίες για το κορυφαίο αυτό HeadEnd μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας: ikusiflow Smart HeadEnd: Η απόλυτη τεχνολογία IP διανομής TV για ξενοδοχεία

ikusihti8702


IKUSI
IKUhot – Headends με Class A – HTI transmodulators
Με βάση τα IKUSI επαγγελματικά Quad transmodulators ClassA – HTI-404/424, τα headends IKUhot (IKUSI for Hotels) διαθέτουν universal εισόδους και universal εξόδους, με αποτέλεσμα να μπορούν να δέχονται στην είσοδο τους δορυφορικά ή επίγεια ή καλωδιακά ψηφιακά κανάλια (streams) DVB–S/S2DVB–T/T2, DVB–CIPTV παρέχοντας στην έξοδο όλα τα κανάλια, διαμορφωμένα σε IPTV ή DVB-C ή DVB–T. Είναι δηλαδή μονάδες που κάνουν τα πάντα, εξασφαλίζοντας πως σε μελλοντική αλλαγή τεχνολογίας, το ξενοδοχείο ΔΕΝ θα χρειαστεί να αντικαταστήσει το HeadEnd του.

Τα IKUhot χρησιμοποιούν την τεχνολογία pool, σύμφωνα με την οποία στην κάθε μία από τις τέσσερις εξόδους της κάθε μονάδας, μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε κανάλια από τις τέσσερις εισόδους. Τα νέα επίγεια streams αποδίδονται στην έξοδο του συστήματος σε IPTV ή RF σε οποιαδήποτε κανάλια και όχι υποχρεωτικά σε συνεχόμενα, ενώ έχουν δυνατότητα πλήρους επεξεργασίας πινάκων, έτσι ώστε μετά από αλλαγή περιεχομένου στην είσοδο να μην απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοράσεων. Επίσης, τα εν λόγω headends διαθέτουν δύο CI τα οποία αποκωδικοποιούν τα σήματα και από τις τέσσερις εισόδους (τεχνολογία pool), ενώ με ProCAM BISS είναι συμβατά και με την αποκωδικοποίηση της ΕΡΤ και της Digea από τις 39ο East.

Τα IKUhot διαχειρίζονται ακόμη και τα  “δύσκολα” multistream κανάλια, ενώ διαθέτουν εσωτερική διασύνδεση μεταξύ τους, η οποία παρέχει την δυνατότητα όχι απλά να διαχειριστούμε από μακριά την κάθε μονάδα, αλλά ολόκληρο το headend σαν μία ενιαία οντότητα.

Τα πακέτα IKUhot διατίθενται σε πολυάριθμες εκδόσεις, ανάλογα με τον αριθμό των transmodulators που χρησιμοποιούνται, τη προσθήκη HTA-125 Broadband Amplifier, καθώς και την δυνατότητα εξόδου IPTV.

Πλήρη σετ Gap Fillers με έξοδο RF στα 125 dbμV
Με τα IKUSI επαγγελματικά quad transmodulators Class A – HTI-404/424, η IDComs παρέχει επίσης και πλήρεις λύσεις για το πρόβλημα των λεγόμενων λευκών περιοχών, οι οποίες δεν καλύπτονται επαρκώς από επίγειο σήμα για απευθείας λήψη των καναλιών της ΕΡΤ και Digea. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται Gap Fillers, με τα οποία πραγματοποιείται είτε αναμετάδοση από είσοδο κεραίας επίγειων καναλιών με τεχνολογία αναγέννησης είτε αναμετάδοση από κωδικοποιημένη δορυφορική λήψη στις 39ο Ε ή/και επίγεια λήψη με τεχνολογία αναγέννησης.

Όλες οι παραπάνω δυνατότητες ενσωματώνονται στα πακέτα IKUGaF (IKUSI for Gap Fillers) σε πολυάριθμες εκδόσεις για αναμετάδοση από 4 επίγεια ψηφιακά streams, έως και 8 δορυφορικών ή/και επίγειων ψηφιακών streams σε οποιαδήποτε σύνθεση δορυφορικών/επιγείων.
2023 Linear IDComs 12W 014 gamma cropped full inline
Στην έκθεση θα δείτε και τα νέα Linear ευρείας µπάντας UHF των 6 & 12W για αναμεταδότες DVB-T, σχεδιασμένα έτσι ώστε να συμπληρώνουν τη σειρά Gap Fillers IKUGaF με τελικό στάδιο τους ενισχυτές ΗΤΑ-125, HPA-125 ή HRA-128, σε οποιαδήποτε σύνθεση των μονάδων επεξεργασίας σημάτων εισόδου.
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων Linears της IDComs, είναι η γραμμικότητα ενίσχυσης που παρουσιάζουν και οφείλεται στα σύγχρονα LDMOS transistors που χρησιμοποιούν, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τις ψηφιακές εκπομπές DVB-T.


ikusi new modulator frontrear web
Τέλος στην έκθεση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και ο νέος 8πλος επαγγελματικός διαμορφωτής x HDMI -> IPTV της IKUSI.

Όλα τα παραπάνω, μαζί φυσικά με τα πιο κλασσικά προϊόντα της IKUSI (ενισχυτές, κεραίες, πολυδιακόπτες κλπ), θα έχετε την ευκαιρία να τα δείτε σε πλήρη λειτουργία, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Athens Electronix 2024, η οποία θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, Κυπρίων Αγωνιστών 89-91, 151 26 Μαρούσι, στις 2 και 3 Μαρτίου 2024 με ωράριο λειτουργίας 09:30-20:00.


Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την συμμετοχή της IDComs στην έκθεση, υπάρχουν στο άρθρο: Η IDComs συμμετέχει στην Athens Electronix 2024
 
Θα χαρούμε να σας δούμε στο περίπτερο μας! 

25 Φεβρουαρίου 2024