TRIAX και IKUSI Multimedia μετατρέπονται σε ένα ενιαίο brand

Blog


TRIAX Cast

2022-09-25 15:38:47
Technology

Το νέο επαναστατικό σύστημα TRIAX Cast απευθύνεται σε όλα τα ξενοδοχεία τα οποία μέσα από την τηλεόραση των δωματίων, θέλουν να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους, πολύ περισσότερα από την απλή θέαση καναλιών.

Έχει πολύ μεγάλη δημοτικότητα στα μικρά ξενοδοχεία και σε αυτά με χαμηλότερο αριθμό αστεριών, που δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να περάσουν άμεσα στην τεχνολογία IPTV, παραμένουν στην κλασσική τεχνολογία διανομής RF, αλλά θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους περισσότερες υπηρεσίες.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια σημαίνει πως και τα ξενοδοχεία πολυτελείας δεν ενδιαφέρονται για αυτή την υπηρεσία – το αντίθετο μάλιστα, είναι μια εξαιρετική προσθήκη και για τα δίκτυα IPTV.

 

Περιεχόμενο “όπως στο σπίτι”

 

Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορούν να προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους επισκέπτες τους είναι η ίδια ψυχαγωγία που έχουν στο σπίτι τους (BYOC – Bring Your Own Content), από συνδρομητικές πλατφόρμες όπως το NetFlix, DisneyPlus+, Apple TV+, Amazon prime κλπ – αλλά και οι ανάλογες ελληνικές όπως Cosmote TV, ΕΟΝ TV, Vodafone TV, Cinobo κλπ, φυσικά και οι ελεύθερες υπηρεσίες όπως το ERTflix.
Δεν εξαιρείται βέβαια και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή υπάρχει για τα Android & iOS smartphones (YouTube, Spotify, όλα τα ιντερνετικά κανάλια, προβολή αποθηκευμένων φωτογραφιών, video, μουσικής, κλπ).

 

Συμβατό με την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων

 

Το απόρρητο των επισκεπτών είναι εξασφαλισμένο, με κάθε συνεδρία μοναδική για τον επισκέπτη, το δωμάτιό του και τη συσκευή του και ολοκληρώνεται κατά το checkout.
Με άλλα λόγια το TRIAX Cast είναι συμβατό με τους κανόνες GDPR και την διασφάλιση προσωπικών δεδομένων των φιλοξενούμενων.

 

Ψυχαγωγήστε τους επισκέπτες με το δικό τους περιεχόμενο

Εγγυημένα ευχαριστημένοι επισκέπτες

 

Η καλύτερη διασκέδαση που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι η διασκέδαση που φέρνουν από το σπίτι

 

Η επιλογή του σωστού συνδυασμού υπηρεσιών τηλεόρασης για το ξενοδοχείο σας ήταν παλιότερα πονοκέφαλος.

 

Αλλά με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες ροής (streaming), δεν χρειάζεται πλέον να σκέφτεστε πολύ – οι επισκέπτες θα προτιμούσαν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν στο σπίτι.

 

Με το TRIAX Cast, μπορείτε να προσφέρετε στους επισκέπτες μια πραγματική εμπειρία "home-from-home”, αφήνοντάς τους να φέρουν τα αγαπημένα τους προγράμματα και να τα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση του δωματίου.

 

Και παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο δωμάτιο, θα αυξήσετε επίσης την αφοσίωση των επισκεπτών σας.

 

Εύκολη εγκατάσταση, εστιασμένη στο απόρρητο

 

Εγκαταστήστε και διαμορφώστε σε ελάχιστο χρόνο το TRIAX Cast, χρησιμοποιώντας το Google ChromeCast που είναι συνδεδεμένο με ασφάλεια σε κάθε τηλεόραση με το TRIAX CastLock, προστατεύοντάς το από κλοπή και παραβίαση.

 

Μέσω των μοναδικών πληροφοριών που εμφανίζονται στην τηλεόραση του δωματίου, δημιουργείται μια ιδιωτική και ασφαλής σύνδεση με τη συσκευή του επισκέπτη μέσω του διακομιστή TRIAX Cast.

 

Το απόρρητο των επισκεπτών είναι εξασφαλισμένο, με κάθε συνεδρία μοναδική για τον επισκέπτη, το δωμάτιό του και τη συσκευή του και ολοκληρώνεται κατά το checkout.

 

Ικανοποιήστε τους επισκέπτες, βελτιώστε την αφοσίωση

 

Οφέλη για τους καλεσμένους σας

 • Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο
 • Εύκολο και διαισθητικό στη χρήση
 • Ιδιωτική, ασφαλής σύνδεση σε κάθε δωμάτιο
 • Υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές με δυνατότητα μετάδοσης iOS και Android

 

Οφέλη για το ξενοδοχείο σας

 • Βελτιώστε την αφοσίωση των επισκεπτών με την ενημερωμένη τεχνολογία
 • Αξιόπιστη λύση που βασίζεται στο Google ChromeCast
 • Οικονομική προσφορά ψυχαγωγίας στο δωμάτιο
 • Συμβατό με οποιαδήποτε τηλεόραση
 • Εύκολη διαχείριση και παρακολούθηση συστήματος
 • Αποφύγετε την κλοπή και την παραβίαση με το TRIAX CastLock

 

περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το Webinar της IDComs με τίτλο “Hotel Smart TVs δυναμική αύξηση των πωλήσεων”

2022-09-28 09:13:40
Technology

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 πραγματοποιήθηκε το Webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy, με τίτλο:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου.

Θεωρούμε ότι πέτυχε το στόχο του, που ήταν να δώσει στα στελέχη των ξενοδοχείων, μια πληρέστερη εικόνα των πρακτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία IPTV στην ουσιαστική αύξηση των εσόδων της ξενοδοχειακής επιχείρησης, παράλληλα με την βελτίωση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων και την ικανοποίηση τους από τις υπηρεσίες της επιχείρησης.
Οι εύστοχες ερωτήσεις των συμμετεχόντων και οι απαντήσεις, έδωσαν την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και έδειξαν ότι η συγκεκριμένη θεματολογία κάλυπτε μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη των ξενοδοχείων, για την οποία δεν υπάρχουν αρκετές πηγές γνώσης για τους ενδιαφερόμενους.

Η ημερίδα περιλάμβανε μια σύντομη παρουσίαση ενδεικτικών υλοποιήσεων μας σε αρκετά ξενοδοχεία, με πολλά διαφορετικά παραδείγματα των υπηρεσιών μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων και των κινητών, που βελτιώνουν ουσιαστικά την ικανοποίηση των φιλοξενούμενων κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο.
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν τα έξυπνα παραδείγματα προσεγγίσεων από διαφορετικές επιχειρήσεις, τα οποία έδειχναν διακριτικές μεν, αλλά εξαιρετικές υλοποιήσεις προβολής των εσωτερικών πρόσθετων υπηρεσιών των ξενοδοχείων, με τρόπο που πραγματικά πολλαπλασίασαν την οικονομική τους απόδοση, αφήνοντας παράλληλα θετική αίσθηση στους φιλοξενούμενους.

Τα κύρια μέσα αυτών των υλοποιήσεων συνδύαζαν εικόνα και κείμενο, βίντεο με κείμενο και ήχο, διακριτικά αναδυόμενα banners, "flash" κατά την εναλλαγή μενού ή καναλιών, ticker ροής κειμένου, εσωτερικά emails κλπ.
Όλα αυτά με έξυπνη επιλογή του target group των δωματίων για την κάθε προβολή, με βάση το φύλο, την ηλικία, τη χώρα προέλευσης κλπ, ώστε το περιεχόμενο της προβολής να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του φιλοξενούμενου που απευθυνόμαστε κάθε φορά και να γίνεται ευχάριστα δεκτό από αυτόν.

Στην ημερίδα συμπεριλάβαμε και μια σύντομη περιγραφή των hardware & software απαιτήσεων για την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος, ενώ παρουσιάστηκαν και οι διαφορετικές (ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης) επιλογές σύνθεσης αυτών των συστημάτων.
Ξεκινώντας από τα κάτοπτρα λήψης των προγραμμάτων, μέχρι το HeadEnd που αποτελεί την “καρδιά” του συστήματος, το Ethernet δίκτυο που είναι οι “αρτηρίες” του, τον middleware server που είναι ο “τροχονόμος” αλλά και το "μυαλό" της σύνθεσης, μέχρι τις τερματικές συσκευές που προβάλουν όλα όσα χρειάζονται οι επισκέπτες, είδαμε τις παραλλαγές των διαφορετικών επιλογών υλοποίησης.
Για αυτές τις σύντομες περιγραφές των επιμέρους τμημάτων του συστήματος, χρησιμοποιήσαμε και κάποια πολύ μικρής διάρκειας βίντεο, τα οποία έδωσαν σε λίγα λεπτά, μια συνοπτική αλλά ενδιαφέρουσα οπτική περιγραφή του αντικειμένου στους συμμετέχοντες, ελαφρώνοντας παράλληλα το κλίμα της ημερίδας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά έγινε και στην Cosmote TV, το ανανεωμένο περιεχόμενο της οποίας δεν χρειάζεται πια να περνά στα ξενοδοχεία με την παλιά, ακριβή & «ερασιτεχνική» μέθοδο των οικιακών δεκτών και διαμορφωτών.
Το διαχειρίζεται πλέον το Flow HeadEnd, χωρίς κανένα εξωτερικό εξάρτημα, με πολύ χαμηλότερο κόστος, με άριστη απόδοση και κορυφαία αξιοπιστία.

Θεωρούμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά και βαθιά τον αντικείμενο μας σε όλες τις επιμέρους παραμέτρους που ενδιαφέρουν ένα ξενοδοχείο, έτσι για λίγο “ευλογήσαμε τα γένια μας”, αναφέροντας σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει η IDComs με κορυφαίο το σύνολο των καλωδιακών δικτύων για τους Ολυμπιακές Αγώνες του 2004, το οποίο αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί στην πατρίδα μας για τον τομέα μας.
Σύντομη αναφορά έγινε και στο “Hospitality Team”, την εξειδικευμένη ομάδα των 85 εταιρειών από όλα τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, τα μέλη των οποίων είναι πλήρως εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε, παρέχοντας στους πελάτες μας σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη των έργων με τη δική μας μεν ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία υλοποίησης, αλλά και άμεση επέμβαση υποστήριξης σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Η ημερίδα έκλεισε με το δεύτερο μέρος, την παρουσίαση δηλαδή ενός case study.
Αντί για την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου ξενοδοχειακού project, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε σαν case study την πλήρη παρουσίαση των δυνατοτήτων της Pro:Centric Infotainment πλατφόρμα της LG, στην τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση του.

Η επιλογή μας αυτή είχε να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα (για την οποία είμαστε οι επίσημοι Integrators της LG), αποτελεί με διαφορά το best seller της κατηγορίας, για τον απλό λόγο ότι προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ένα ξενοδοχείο, με πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης/υλοποίησης και χωρίς να υποχρεώνει την επιχείρηση σε ένα συνεχές ετήσιο κόστος υπό μορφή «ενοικίασης» της πλατφόρμας.

Στην τελευταία της έκδοση μάλιστα, έχουν προστεθεί πολλές νέες δυνατότητες, μέσα στις οποίες είναι και η επίσημη υποστήριξη για το Netflix, για το οποίο μάλιστα είναι η μόνη που προσφέρει νόμιμη  χρήση από τα ξενοδοχεία, με πλήρη διαγραφή των στοιχείων του χρήστη κατά το checkout.
 
Η παρουσίαση της ημερίδας είναι διαθέσιμη στο link:
https://www.idcoms.gr/media/files/webinar_smart_tvs_and_upselling_v21.pdf

Η παρουσίαση του case study είναι διαθέσιμη στο link:
https://www.idcoms.gr/media/files/IDComs_HTV_PCD_Sim-gr.pdf

Το εμπορικό leaflet της LG του 2022 για το νέο Pro:Centric & Smart TV είναι διαθέσιμο στο link:
https://www.idcoms.gr/media/files/LG_B2B_ProCentric_Leaflet_2022-v1.pdf

Επειδή οι παρουσιάσεις μιας εκδήλωσης σε μορφή PowerPoint δεν μπορούν να περιλαμβάνουν όσα ζωντανά συνέβησαν στην ημερίδα, ούτε τις επεξηγήσεις του ομιλητή για κάθε διαφάνεια, η πλήρης μορφή της ημερίδας είναι διαθέσιμη σε μορφή video στο κανάλι της Hotelier Academy στο YouTube, στη θέση:
https://www.youtube.com/watch?v=aHY67LfOYMM

Έχουμε σηκώσει το ίδιο video, χωρίς τα πρώτα λεπτά που αφορούν την παρουσίαση των χορηγών της Hotelier Academy για το event, στο κανάλι της IDComs στο YouTube, στη θέση:
https://www.youtube.com/watch?v=MfBNb_oSk6s

Το έχουμε φυσικά σηκώσει στην ίδια μορφή και στο κανάλι της IKUSI Hellas στο YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=myx-I6gpQL4

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν τα 5 πρωτογενή πολύ μικρά βίντεο σε υψηλή ανάλυση που έτρεξαν στην παρουσίαση, είναι σηκωμένα στο κανάλι μας στο YouTube, με τίτλους (που είναι και links):

 1. Διαφημιστικό Open Sea.
 2. Το Pro:Centric με κινούμενα σχέδια.
 3. HeadEnd HTI
 4. HeadEnd ikusiflow
 5. HeadEnd ikusiflow – quick install

 

περισσότερα...

TRIAX και IKUSI Multimedia μετατρέπονται σε ένα ενιαίο brand

2022-09-28 23:56:18
News

Όπως είναι γνωστό, το Δεκέμβριο του 2020 ο τεχνολογικός όμιλος Velatia, στον οποία ανήκει η IKUSI και ο επενδυτικός όμιλος Polaris Private Equity, στον οποίο ανήκει η Triax, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν την συγχώνευση των τεχνολογικών εταιρειών τους IKUSI Multimedia & Triax σε μία ενιαία εταιρεία.

Η συγχώνευση είναι ισότιμη και στη νέα εταιρεία οι όμιλοι Velatia & Polaris θα κατέχουν το 50% ο καθένας.

 

Το Μάρτιο του 2021 είχαμε την επίσημη έγκριση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού και ακολούθησε η νομική και η πρακτική διαδικασία ενοποίησης, η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2021.

Νέος CEO για τη νέα εταιρεία είναι ο Αμερικάνος Ken Cordes.

 

Στις 4 Ιανουαρίου 2022 η Εκτελεστική Διοίκηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Hornsyld Δανία και San Sebastian Ισπανία,

Σήμερα ανακοινώνουμε την λειτουργία μιας ενιαίας συγχωνευμένης οντότητας και επωνυμίας: TRIAX.

 

 

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ της IKUSI Multimedia και της TRIAX, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας στη μετάβαση των δύο οντοτήτων σε μια ενιαία εταιρεία που προσφέρει μια βαθύτερη λύση στην αγορά καθώς και ένα έντονα διευρυνόμενο παγκόσμιο αποτύπωμα.

Η έδρα του ενιαίου οργανισμού θα είναι στη Δανία με θυγατρικές σε 11 χώρες και παρουσία συνεργατών σε 60 ακόμη.

Ο CEO του Ομίλου Ken Cordes εξηγεί τη σημασία του να γίνουν οι δύο εταιρείας μία:

"Το να έχεις ένα όνομα και ένα brand είναι το σημάδι μιας νέας αρχής. Με το να γίνουμε μία εταιρεία, θα καταστήσουμε σαφές στους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας τι να περιμένουν από εμάς. Επίσης, θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων για μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.

Αν και η εταιρεία διατηρεί το εμπορικό σήμα TRIAX, διατηρούμε τη βαθιά γνώση προϊόντων και λύσεων που φέρνει η ομάδα της IKUSI. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την επιχείρηση, παρέχοντας στους πελάτες μας ευρύτερες προσφορές και υποστήριξη. Είναι μια νέα, αναζωογονημένη εταιρεία, με κοινές αξίες και ατομικά πλεονεκτήματα συνδυασμένα σε ένα".

Δύο εταιρείες γίνονται μια

Το rebrand της εταιρείας είναι μια συνεχής πρόοδος. Η ενοποιημένη προσφορά προϊόντων θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022.

Ο Chief Client Solutions Officer Alfredo Juarranz λέει για τη μετάβαση:

"Το να γίνουμε ένα ενιαίο brand TRIAX επιλύει την αβεβαιότητα για τους πελάτες μας, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει όλα τα οφέλη της πλήρους πρόσβασης στην ενοποιημένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών μας. Οι νέες παγκόσμιες δυνάμεις της TRIAX θα μας επιτρέψουν να καινοτομούμε με νέους τρόπους, διατηρώντας παράλληλα την αφοσίωσή μας στους τοπικούς συνεργάτες".

 

Ομάδα Παγκόσμιας Εκτελεστικής Διοίκησης της TRIAX

Η νέα Ομάδα Παγκόσμιας Εκτελεστικής Διοίκησης αποτελείται από τους :

Chief Executive Officer Ken Cordes,

Chief Financial Officer Carsten Frees,

Chief Product Officer Carsten Nielsen,

HR Director Itziar Lasagabaster,

Chief Supply Chain Officer John Berg

Chief Client Solutions Officer Alfredo Juarranz.

 

Το πρωτότυπο κείμενο της ανακοίνωσης της 4/1/2022 στα αγγλικά υπάρχει στις ιστοσελίδες:

https://www.ikusi.tv/en/news/triax-and-ikusi-multimedia-transition-one-brand

https://triax.com/en/triax-and-ikusi-multimedia-transition-into-one-brand

 

περισσότερα...

Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες – ένα άρθρο που λύνει πολλές απορίες

2022-09-27 16:13:55
IPTV

Ακούμε πολύ συχνά πλέον σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, πως ένα ξενοδοχείο αναβαθμίζει το σύστημα του σε IPTV και προσθέτει νέες υπηρεσίες, αλλά είναι γεγονός πως δεν έχουμε ακόμη μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον προσδιορισμό των εννοιών και ποια πλεονεκτήματα μπορούμε να έχουμε εφαρμόζοντας την τεχνολογία IPTV.

Ένας ξενοδόχος δεν μπορεί στην πραγματικότητα να προσδιορίσει τι ακριβώς παραπάνω θα πάρει αν μεταπηδήσει στη νέα τεχνολογία – απλά έχει δει σε άλλα ξενοδοχεία την τηλεόραση να είναι το κέντρο επικοινωνίας και διασκέδασης για τον πελάτη και θέλει να κάνει το ίδιο στη δική του επιχείρηση.
Είναι ίσως λογικό, αφού πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνολογία που εξελίσσεται ταχύτατα και εφαρμόζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας προσπαθήσαμε να δείξουμε στο άρθρο μας με τίτλο “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες” στο τεύχος Ιουνίου 2016 του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, φωτίζοντας τα βασικά σημεία στην εξέλιξη της τεχνολογίας, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η μετάδοση της τηλεόρασης μέσα από ένα δίκτυο Ethernet και τονίζοντας τι ακριβώς κερδίζει ένα ξενοδοχείο από την εφαρμογή του IPTV αντί για την κλασσική λύση σε RF.

Το άρθρο είναι διαθέσιμο στην Τεχνική Βιβλιοθήκη στην ενότητα IPTV, VoD και υπηρεσίες

Τα βασικά σημεία που εστιάζει το άρθρο είναι:

1. Η τηλεόραση στα ξενοδοχεία δεν προορίζεται πλέον μόνο για τη θέαση καναλιών.
Μια απλή TV με STB ή μια σύγχρονη ξενοδοχειακή Smart TV με ενσωματωμένο STB, είναι ουσιαστικά ένας δικτυακός υπολογιστής που έχει άλλες 100 χρήσεις …

2. Τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα σύστημα IPTV (HeadEnd, δίκτυο, middleware, τηλεοράσεις) και ποιες οι προδιαγραφές για όλα αυτά τα μέρη.

3. Τι είναι το middleware – αυτό το λιγότερο γνωστό μέρος μιας λύσης IPTV? Γιατί είναι απαραίτητο?

4. Διαφορετικά είδη middleware – οι βασικές ομάδες και οι εναλλακτικές επιλογές. Οι κορυφαίες λύσεις από την Entertainment Solutions.

5. Ποια είναι η σημερινή εικόνα για την χρήση της τηλεόρασης στα ξενοδοχεία.

6. Πότε και γιατί ένα ξενοδοχείο πρέπει να επιλέξει την λύση IPTV αντί για τις κλασσικές διανομές σε DVB-T ή DVB-C.

 

tv screen

περισσότερα...

Professional BISS CAM 16 καναλιών της IDComs για Ξενοδοχεία και Gap Fillers

2022-09-27 19:15:12
Technology

Στα ξενοδοχεία αλλά και τα Gap Fillers, η αρχική λήψη των ελληνικών καναλιών, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ εύκολα μέσω του δορυφόρου HellaSat στις 39ο ανατολικά, αφού πλέον όλα τα ελληνικά κανάλια εκπέμπονται από τον ίδιο δορυφόρο.
Ωστόσο υπάρχει μία τεχνική "λεπτομέρεια" που μπορεί να ξεπεραστεί, αρκεί να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά.

Η δορυφορική μετάδοση των ελληνικών καναλιών από τις 39 μοίρες ανατολικά, πρέπει να είναι προστατευμένη από πλευράς περιεχομένου, με σκοπό να μην είναι ελεύθερη η λήψη τους εκτός Ελλάδας, αφού για την Ελλάδα έχουν αγοράσει τα δικαιώματα προβολής τα ελληνικά κανάλια. Η δορυφορική εκπομπή όμως, δεν περιορίζεται από τα επίγεια σύνορα των χωρών.
Για αυτόν τον λόγο, πραγματοποιείται η "μαλακή" κρυπτογράφηση BISS, προκειμένου τα κανάλια να μην εκπέμπονται τελείως ελεύθερα στις άλλες χώρες και κατ’ επέκταση να τηρείται η νομιμότητα της ελεύθερης προβολής μόνο για την Ελλάδα.

Ο λόγος που χρειάζεται ένα επαγγελματικό BISS CAM 8 ή 16 καναλιών, είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης αποκρυπτογράφησης περισσότερων καναλιών, με σκοπό την διανομή τους σε ξενοδοχεία, αλλά και την επίγεια επανεκπομπή τους από Gap Fillers.

Ένα απλό BISS CAM, που αποκωδικοποιεί ένα μόνο κανάλι κάθε φορά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους οικιακούς δέκτες, στους οποίους δεν χρειαζόμαστε να αποκωδικοποιήσουμε περισσότερα από ένα κανάλι κάθε φορά, αλλά στον επαγγελματικό εξοπλισμό χρειαζόμαστε ProCAMs τα οποία να μπορούν να αποκρυπτογραφούν όλα τα κανάλια από ένα transponder (ή ακόμα και από πολλά transponders) ταυτόχρονα.

Μέχρι πρόσφατα, χρειαζόμασταν ProCAM 4 υπηρεσιών, αλλά πλέον απαιτούνται ProCAM με δυνατότητα ταυτόχρονης αποκωδικοποίησης περισσότερων καναλιών, καθώς η Digea διαθέτει 2 stream HD με 7 κανάλια, άλλο ένα με 7 SD κανάλια και η ΕΡΤ – με το πρώτο συν δεύτερο μπουκέτο της – άλλα 3+3 κανάλια, από τα οποία χρειαζόμαστε συνήθως τα 3 HD κανάλια της (ERT1 HD, ERT2 HD, ERT3 HD).

Συνεπώς, η αγορά χρειάζεται ProCAM τουλάχιστον 7+ υπηρεσιών αν θέλουμε να αποκωδικοποιήσουμε το περιεχόμενο από ένα μόνο πάροχο ή των 16 υπηρεσιών, σε περίπτωση που θέλουμε συνδυαστικές υπηρεσίες και από τους δύο παρόχους.

Η λειτουργία των CAM

Το transport Stream που εκπέμπεται από δορυφόρο, περιέχει κάποιες πληροφορίες κρυπτογράφησης, έτσι το transmodulator θα "στείλει" τα σήματα πρώτα στο CAM προκειμένου να αποκρυπτογραφηθούν και στη συνέχεια να περάσουν στο επόμενο στάδιο επεξεργασίας.

Συνοπτικό block διάγραμμα transmodulator με χρήση CAM

Σχετικά με την ΕΡΤ στα ξενοδοχεία αλλά και στα Gap Fillers, υπάρχει πλέον σημαντική ζήτηση και για το δεύτερο μπουκέτο της, στο οποίο βρίσκονται όλα τα HD κανάλια που προβάλουν το αθλητικό περιεχόμενο (ERT2 HD & ERT3 HD), για το οποίο η ποιότητα της εικόνας παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Οι σημερινές ανάγκες στις δυνατότητες των ProCAM

Αυτό που χρειαζόμαστε στη παρούσα φάση, είναι 8άρια και 16άρια CAMs.
Η εταιρία IDComs – μετά από έρευνα αγοράς – έχει καταλήξει σε ProCAM με σταθερή λειτουργία, ιδιαίτερα με τον εξοπλισμό της IKUSI και όχι μόνο. Για παράδειγμα τα εν λόγω CAM λειτουργούν απρόσκοπτα με το ikusiflow, καθώς και με τη σειρά Class A, όπως τα HTI, τα HTL και τα παλαιότερα MTI. Πολλοί τεχνικοί που είχαν εγκαταστήσει MTI σε ξενοδοχεία και Gap Fillers, χρειάζονται πλέον ένα καινούργιο CAM με μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα παλιά CAMs των 4 καναλιών, προκειμένου να "περάσουν" όλες τις υπηρεσίες από τον υφιστάμενο εξοπλισμό.

Τα BISS CAMs, χρησιμοποιούνται σχεδόν ισότιμα τόσο σε ξενοδοχεία, όσο και σε Gap Fillers. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, δεν μπορεί να έχει καλό επίγειο σήμα, ιδίως όταν βρίσκεται εκτός οικισμών ενός νησιού ή ανάμεσα σε πλαγιές στις ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα η μοναδική επιλογή του να είναι η δορυφορική λήψη.

Σχετικά με τα Gap Fillers, η δορυφορική λήψη επιτρέπει τη πραγματοποίηση της καλύτερης δυνατής εκπομπής σε σχέση με την επίγεια λήψη και αναμετάδοση, καθώς με τη δορυφορική λήψη επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα και σταθερότητα σήματος.

Η IDComs διαθέτει το δικό της 16απλό ProCAM με εξαιρετική λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία είναι και αντιπρόσωπος της SMiT διαθέτοντας τα CAMs 8 & 16 καναλιών, τα οποία όμως έχουν κάπως υψηλότερη τιμή.

Αυτή τη στιγμή, το πιο εμπορικό Professional BISS CAM είναι αυτό της IDComs και συγκεκριμένα το ID16, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσουμε ταυτόχρονα, είτε και τα 14 κανάλια της Digea που εκπέμπονται σε HD & SD από 3 διαφορετικά transponders, είτε ένα συνδυασμό πολλών καναλιών της Digea και της ERT με ένα μόνο CAM.

Στα γραφεία μας, είχαμε την ευκαιρία να σετάρουμε το BISS CAM τόσο σε ikusiflow όσο και σε μονάδες ClassA (HTI-424, HTL-STC, MTI-900), αλλά και σε άλλα HeadEnds της αγοράς, μέσω του μενού που είνα διαθέσιμα στη διαχείριση των HeadEnds.
Η εισαγωγή των κλειδιών είναι εύκολη και μέσω των οργάνων της PROMAX που διαθέτουν Common Interface, ενώ είναι δυνατή ακόμα και με ένα παλιό δέκτη που διαθέτει CI.
Με την απλή και ταχύτατη εισαγωγή του κλειδιού μόνο μία φορά στην επιλογή default key και καμία άλλη ενέργεια, η ταυτόχρονη αποκρυπτογράφηση λειτούργησε απρόσκοπτα και για τα 14 κανάλια της Digea, αποδεικνύοντας τη σταθερότητα λειτουργίας του συστήματος.

Δοκιμάζοντας και την περίπτωση που θέλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε το περιεχόμενο από Digea & ERT ταυτόχρονα, δοκιμάσαμε τη λειτουργία του στο κορυφαίο ikusiflow - βάλαμε το πρώτο κλειδί μία μόνο φορά στο Default Key ακριβώς όπως στην πρώτη περίπτωση και μετά κάναμε εισαγωγή των παραμέτρων στα 3 πρόσθετα service, όπως πχ Service ID και Key για τα 3 HD κανάλια της ΕΡΤ ξεχωριστά.
Και σε αυτή την περίπτωση, η λειτουργία ήταν απρόσκοπτη και σταθερή, παρέχοντας όλα τα HD κανάλια και από τους δύο παρόχους, ταυτόχρονα, από ένα μόνο ProCAM.

Είναι αυτονόητο ότι εφόσον ζητηθεί, τα ProCAM στέλνονται προσεταρισμένα με τη μορφή που τα χρειάζεται ο χρήστης.

Περισσότερες πληροφορίες στο info@idcoms.gr ή στο 2109852935.

 

περισσότερα...

Επιτέλους Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

2022-09-27 23:03:56
Technology

Ενεργοποίηση της δυνατότητας εγκατάστασης Gap Fillers από τους Δήμους για τις "λευκές περιοχές"

Μετά από 10 χρόνια έφτασε η ώρα να καταλάβουν οι αρμόδιοι των υπουργείων, ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν οι περιοχές που δεν μπορούσαν να λάβουν σήμα από τα 156 Κέντρα Εκπομπής της χώρας.

Αφορά την απλή λογική με την οποία οι αρμόδιοι της τελευταίας δεκαετίας, είχαν πάρει διαζύγιο και την οποία την είχαμε αναλύσει αρκετές φορές στο παρελθόν σε σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, αλλά και στο περιοδικό Digital TV με άρθρα μας. Δείτε:

Αξίζει τον κόπο να δει ξανά ο κάθε αναγνώστης, τις ανακολουθίες της νομοθεσίας, το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί και τις στηριγμένες στην απλή λογική λύσεις που είχαμε προτείνει από εκείνη την εποχή.

Επιτέλους λοιπόν και συγχαρητήρια στους αρμόδιους του υπουργείου και της ΕΕΤΤ που αποφάσισαν να λύσουν το γόρδιο δεσμό που στερούσε την ανέξοδη τηλεοπτική λήψη σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας.

Τα καλά νέα είναι ότι με το νόμο 4915 του 2022 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 63Α24-3-2022 και ειδικά το άρθρο 108, επιτρέπεται η εγκατάσταση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (Gap Fillers) από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση τους για αυτά τα κονδύλια.

Το  πρώτο πολύ σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108 είναι ότι οι Δήμοι που έχουν ήδη εγκαταστήσει Gap Fillers για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους, πρέπει να τους δηλώσουν εντός δύο μηνών στην ΕΕΤΤ από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι 24/5/2022.
Η δήλωση γίνεται με την συμπλήρωση του πρότυπου φύλλου του Excel (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ-template-31_3_22.xlsx) που έχει δημιουργηθεί από την ΕΕΤΤ, για κάθε Gap Filler του συγκεκριμένου Δήμου.
Το συγκεκριμένο φύλλο έχει σταλθεί από την ΚΕΔΕ σε όλους τους Δήμους της χώρας – μπορείτε να το κατεβάσετε και από ΕΔΩ.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108, είναι ότι οι Δήμοι που θέλουν να εγκαταστήσουν νέα Gap Fillers για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους, θα πρέπει επίσης τους δηλώσουν εντός δύο μηνών στην ΕΕΤΤ από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι 24/5/2022.
Και αυτή η δήλωση γίνεται με την συμπλήρωση ενός πρότυπου φύλλου του Excel (ΝΕΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ-template-31_3_22.xlsx) για κάθε νέο Gap Filler του συγκεκριμένου Δήμου.
Το συγκεκριμένο φύλλο έχει επίσης σταλθεί από την ΚΕΔΕ σε όλους τους Δήμους της χώρας – μπορείτε να το κατεβάσετε και από ΕΔΩ.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108 είναι ότι οι Δήμοι θα πρέπει εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή μέχρι 24/9/2022, να αιτηθούν την ένταξη των Gap Fillers που δήλωσαν, στο δίκτυο του αδειοδοτημένου παρόχου (Digea).
Με αυτές τις δύο ενέργειες, εξασφαλίζεται η πλήρης χρηματοδότησή τους και η δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας τους έως την ολοκλήρωση της αδειοδότησης τους ή την απόρριψή τους ή, σε κάθε περίπτωση, έως την 24η Μαρτίου 2027 (μία πενταετία).

Το τέταρτο σημαντικό στοιχείο του άρθρου 108 είναι ότι με δεδομένο ότι ο κρατικός πάροχος (ΕΡΤ) ήδη καλύπτει μόνος του τις λευκές περιοχές, στη νέα διαδικασία περιλαμβάνονται όλες οι εκπομπές της περιοχής, δηλαδή οι τρεις συχνότητες των ιδιωτικών πανελλαδικών καναλιών ΚΑΙ οι συχνότητες των περιφερειακών καναλιών, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο σε όλους τους κατοίκους αυτών των περιοχών, πρόσβαση και στο τοπικό περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.

Ιδιαίτερα χρήσιμες τέλος αποδεικνύονται και οι οδηγίες που έχουν σταλθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης στην ΚΕΔΕ και τους Δήμους της χώρας, οι οποίες διευκρινίζουν με σαφήνεια τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι Δήμοι.
Το σχετικό pdf είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο άρθρο, θέλουμε να προτρέψουμε τους συναδέλφους που έχουν ασχοληθεί με Gap Fillers στην περιοχή τους, να κινηθούν άμεσα, ώστε σε συνεργασία με το Δήμο της περιοχής τους, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν έγκαιρα τα αναγκαία στοιχεία στην ΕΕΤΤ.

 

περισσότερα...

webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy

2022-09-26 23:22:56
Technology

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί το webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy.

Εισηγητής θα είναι ο Θανάσης Κυριακόπουλος και το θέμα της ημερίδας θα είναι:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου

Στην ημερίδα θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους η οθόνη της τηλεόρασης, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε μόνο μία χρήση - πρόβαλλε μόνο τηλεοπτικά κανάλια, έχει εξελιχθεί σε μία διαδραστική δικτυακή συσκευή, η οποία κάνει πλέον όχι ένα, αλλά εκατοντάδες διαφορετικά πράγματα, έχει γίνει δηλαδή ένα σοβαρό εργαλείο της ξενοδοχειακής επιχείρησης για την αμφίδρομη επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους, της προβολή των υπηρεσιών της και την δυναμική αύξηση των πωλήσεων μέσα στο ξενοδοχείο.
Η τεχνολογία IPTV είναι αυτή που μας εξασφαλίζει αυτές τις δυνατότητες.

Δεν θα είναι υπερβολή αν θα πούμε ότι οι σύγχρονες ξενοδοχειακές Smart TV, ΔΕΝ είναι πλέον τηλεοράσεις με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά ισχυροί δικτυωμένοι υπολογιστές – tablets με τεράστια οθόνη, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν με εμφατικό τρόπο, όσα το ξενοδοχείο θέλει να πει στους πελάτες του.

Στην ημερίδα θα δούμε τη βασική τεχνολογική διαφορά από την κλασσική τηλεόραση και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα, ώστε η επιχείρηση να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη δύναμη των μέσων και της εικόνας, για να περάσει στους φιλοξενούμενους τα μηνύματα που θέλει.

Θα δούμε παράλληλα, πως τα οπτικά μηνύματα που προωθεί η επιχείρηση μέσω της τηλεόρασης, μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και στις κινητές συσκευές των πελατών, δημιουργώντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη εμπειρία.

Φυσικά η τεχνολογία IPTV είναι ένα μέρος των υπηρεσιών που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο και στηρίζονται στα ασθενή ρεύματα (δίκτυο Ethernet, WiFi, ποικιλία καναλιών, IP τηλεφωνία, αυτοματισμοί, πυρανίχνευση κλπ), υπηρεσίες οι οποίες ουσιαστικά ενοποιούνται και εξυπηρετούνται με ενιαία δικτυακή υποδομή.

Όλα αυτά μπορούν πλέον να υλοποιηθούν εύκολα, αφού οι σημερινές τεχνολογίες δικτύων, οι οπτικές ίνες, η τεχνική Ethernet Over Coaxial κλπ, μας παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής σε οποιαδήποτε υποδομή διαθέτει το ξενοδοχείο - ακόμα και αν υπάρχουν μόνο τα παλαιού τύπου ομοαξονικά καλώδια της τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη ημερίδα θα επικεντρωθεί στις εκπληκτικές εφαρμογές της τεχνολογίας IPTV στα ξενοδοχεία και των σύγχρονων ξενοδοχειακών Smart TV, για να επιτύχουμε δυναμική αύξηση των πωλήσεων στις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση, θα γίνει όμως αναφορά και στην παράλληλη αξιοποίηση των κινητών και των άλλων φορητών συσκευών των πελατών.
Σύντομη αναφορά θα γίνει στις εξαιρετικές λύσεις που παρέχει η LG με την infotainment πλατφόρμα Pro:Centric Direct, στη δυνατότητα να παρέχουμε επίσημα & νόμιμα την υπηρεσία NetFlix στα ελληνικά ξενοδοχεία, στην νέα υπηρεσία της Cosmote TV για τα ξενοδοχεία με τα ειδικά ξενοδοχειακά πακέτα καναλιών της Premium υπηρεσίας της με κορυφαία ποιότητα μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό.

Σύντομη αναφορά θα γίνει και στις υπόλοιπες ενοποιημένες υπηρεσίες των ασθενών ρευμάτων που υλοποιούνται μέσα από τα σύγχρονα δίκτυα και των πλεονεκτημάτων που μπορεί να απολαμβάνει η ξενοδοχειακή επιχείρηση από μια τέτοια ολοκλήρωση, αλλά και της ουσιαστικής υποστήριξης που παρέχει η IDComs.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της υποστήριξης, αποτελεί το Hospitality Team, η ομάδα εταιρειών που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στον εξοπλισμό που παρέχουμε, η οποία καλύπτει γεωγραφικά όλη την επικράτεια με έμφαση στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, ενώ σαν αντικείμενο εξειδίκευσης, καλύπτει σε βάθος & πλάτος όλες τις τεχνολογίες που περιλαμβάνονται σε αυτές τις υπηρεσίες.

Με άλλα λόγια, η υλοποίηση και η υποστήριξη των έργων, γίνεται πάντα με τη δική μας ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία και άμεση επέμβαση σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Την παρουσίαση των παραπάνω θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις από τον εισηγητή.

Η ημερίδα θα κλείσει με τη σύντομη αναφορά σε ένα case study – μια υλοποίηση σε γνωστό ξενοδοχείο, που περιλαμβάνει παροχή πολλών και ιδιαίτερων IPTV ξένων καναλιών, στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου, μαζί με τις υπηρεσίες που παρέχει στους φιλοξενούμενους η Pro:Centric Direct infotainment πλατφόρμα της LG, μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει άριστη ποιότητα και υψηλή διαθεσιμότητα του συνόλου των υπηρεσιών.

Το link της ιστοσελίδας Hotelier Academy του διοργανωτή, με περισσότερες λεπτομέρειες και με τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή, είναι:

Smart TVs & Upselling: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων

 

Ο εισηγητής της παρουσίασης Θανάσης Κυριακόπουλος, έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία IPTV και στους τρόπους που αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αυξήσουν ουσιαστικά τα έσοδα τους, εκλαϊκεύοντας την τεχνολογική γνώση στις πολύ πρακτικές υλοποιήσεις που ενδιαφέρουν την συγκεκριμένη αγορά.

Τα τελευταία 30 χρόνια, έχει κάνει περισσότερες από 150 παρουσιάσεις σε σεμινάρια, τεχνολογικές ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες ή/και webinars, τα οποία έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές από τους συμμετέχοντες, κυρίως για τη μεταδοτικότητα του εισηγητή και την ικανότητα του να προσαρμόσει το περιεχόμενο της παρουσίασης σε αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε διαφορετικό κοινό συμμετεχόντων.

Ένα σύντομο βιογραφικό του εισηγητή, μπορείτε να δείτε σε αυτή τη σύνδεση.

 

 

 

 

περισσότερα...

Επιτέλους ενεργοποιήθηκαν οι HD εκπομπές των καναλιών της Digea από τις 3ο Ε

2022-09-26 20:16:29
News

Επειδή αυτές οι μέρες με τις αργίες δεν επέτρεψαν να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι, θεωρούμε χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ξεκίνησαν επιτέλους οι εκπομπές των καναλιών της Digea σε HD από τις 3ο Ε και αυτό είναι πολύ θετικό για τη δουλειά μας στα ξενοδοχεία.

Οι δύο νέοι transponders είναι στις συχνότητες 12601 & 12624 MHz.

 

Έχουμε ολοκληρώσει τις δοκιμές μας με όλων των ειδών εξοπλισμό μας: τα IDComs Pro CAMs για 15 κανάλια, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αποκωδικοποίησης, στα MTI-900, HTL-STC, HTI-424 και φυσικά ούτε στο Flow

Τα νέα σήματα είναι ικανοποιητικά, στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα που έκλεισαν και με λίγο καλύτερο LM από τις εκδόσεις SD, αφού το Code Rate (FEC) είναι πλέον στα 3/5 αντί για τα 3/4 της 3ης συχνότητας με τα SD.

 

Το νέο κλειδί BISS για την αποκωδικοποίηση των καναλιών, είναι διαφορετικό από το παλιό – το οποίο ισχύει ακόμα για την εκπομπή των SD καναλιών της από τον ίδιο δορυφόρο.
Αυτό θα φέρει κάποιες δυσκολίες για τα Gap Fillers που κανονικά πρέπει να εκπέμπουν και τις εκδόσεις HD και τις εκδόσεις SD, οπότε θα χρειάζονται 2 BISS Pro CAM.
Δεν έχει όμως καμία σημασία για τα ξενοδοχεία, τα οποία λόγω μεγάλων τηλεοράσεων με υψηλές αναλύσεις που χρησιμοποιούν, δεν χρειάζονται και δεν θέλουν τις SD εκδόσεις των καναλιών – μόνο οι εκδόσεις HD ζητούνται.

Δεν έχει φυσικά σημασία ούτε για το Flow, το οποίο μπορεί να διαχειρίζεται παραπάνω από ένα κωδικούς με το ίδιο Pro CAM, επομένως μπορούμε να δώσουμε όλα τα HD της ΕΡΤ και της Digea με το ίδιο CAM.

 

Οι πληροφορίες για όλες τις συχνότητες της Digea στις 3ο Ε, παλιές και καινούριες, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Τα SID, VPID & APID υπάρχουν και σε δεκαδική και σε δεκαεξαδική μορφή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου είναι απαραίτητα, σε οικιακούς δέκτες, επαγγελματικούς IPTV streamers, transmodulators κλπ., αλλά και σε κάποια CAM που χρειάζονται αυτές τις πληροφορίες.

 

Όποιος συνάδελφος χρειαστεί βοήθεια για την επαναρύθμιση του επαγγελματικού εξοπλισμού της IKUSI, μπορεί να μας στείλει email στο support@idcoms.gr ή να μας καλέσει στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

 

περισσότερα...

IKUSI One Compact Amplifier

2022-09-27 09:42:31
IKUSI

Προγραμματίστε τη μονάδα ενίσχυσης IKUSI ONE Compact.

Το ONE Compact είναι ένας προγραμματιζόμενος ενισχυτής που φιλτράρει, συνδυάζει, μεταλλάσσει, εξισορροπεί και ενισχύει τα τηλεοπτικά σήματα που λαμβάνονται από μια κεραία.

Κατάλληλο για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, είναι η ιδανική λύση για να διαχειριστεί σήματα διαφορετικών συχνοτήτων και επιπέδων.

Εκτός από τα σήματα UHF, ενισχύονται επίσης τα σήματα FM και VHF.

Η δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης κάθε φίλτρου επιτρέπει την προσαρμογή κάθε τηλεοπτικού καναλιού στην ιδανική στάθμη εξόδου, ενώ η δυνατότητα μεταλλαγής παρέχει την πολύ χρήσιμη λειτουργία της μεταλλαγής, μετακινώντας το τηλεοπτικό κανάλι σε διαφορετική συχνότητα από την αρχική.

Το ειδικό σύστημα δειγματοληψίας στάθμης εισόδου για κάθε κανάλι, επιτρέπει την συνεχή αυτόματη εξισορρόπηση των επιπέδων για όλα τα κανάλια εξόδου.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών της σειρά ONE Compact είναι τα ακόλουθα:

 • 32 φίλτρα για επεξεργασία ή μεταλλαγή επίγειων τηλεοπτικών καναλιών.
 • Ενσωματωμένος προενισχυτής και AGC (αυτόματος έλεγχος απολαβής) για την εξίσωση εισερχόμενων σημάτων με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
 • 5 είσοδοι (οι 3 UHF) για να επιλέξετε το καλύτερο σήμα κάθε κεραίας, ακόμα και από την ίδια κατεύθυνση.
 • Φίλτρα 4G και 5G για την ελαχιστοποίηση παρεμβολών από την κινητή τηλεφωνία.
 • Ρυθμιζόμενο στάθμη εξόδου έως και 113 dBμV.
περισσότερα...

Η συμμετοχή της IDComs στην ξενοδοχειακή έκθεση 100% Hotel Show

2022-09-27 04:29:50
News

Η IDComs και η IKUSI Hellas συμμετείχαν σε κοινό περίπτερο με την LG στην έκθεση 100% Hotel Show, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό IPTV HeadEnd ikusiflow και τις καλύτερα προσαρμοσμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV, μέσα από την Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμα της LG.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18/11/19 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία και βασικό χαρακτηριστικό της ήταν η σημαντική προσέλευση επισκεπτών που ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν να αποκομίσουν από την έκθεση και είχαν κλείσει συνάντηση με τις εταιρείες που τους ενδιέφεραν χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο από την ιστοσελίδα της έκθεσης.

Η IDComs είναι ο εξειδικευμένος επίσημος συνεργάτης της LG για την ολοκληρωμένη τεχνολογική υλοποίηση & το στοχευμένο για κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά customization της Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμας της εταιρείας, ώστε να αναδειχτούν πλήρως οι αρετές των νέων Smart TV μοντέλων.

Στο περίπτερο μας εκτός από το ikusiflow και τις πλέον προηγμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV, παρουσιάστηκαν τα νέα μοντέλα “έξυπνων” ξενοδοχειακών τηλεοράσεων της LG, οι κορυφαίας ποιότητας οθόνες OLED & ειδικές λύσεις ψηφιακής σήμανσης.
Παρουσιάστηκαν φυσικά και όλες οι άλλες περιφερειακές λύσεις που απαιτούνται σε ένα ξενοδοχείο που στηρίζεται στις σύγχρονες λύσεις IP: ενεργός εξοπλισμός (switches) δικτύου, WiFi Access Points, IP κάμερες, IP τηλεφωνία κλπ.
Στο περίπτερο μας συζητήσαμε με τους επισκέπτες για τις λύσεις που μπορούν στο δικό τους ξενοδοχείο, τους ενημερώσαμε για το IPTV και όλες τις σύγχρονες IP τεχνολογίες που εφαρμόζονται με επιτυχία στον ξενοδοχειακό χώρο και να συζητήσαμε με λεπτομέρειες τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες & τις διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές που μπορούν να τις υλοποιήσουν.

Ενδιαφέρον έχουν και τα 3 video που ακολουθούν και προέρχονται από τις σύντομες συνεντεύξεις που έδωσε ο κ. Θανάσης Κυριακόπουλος στο EXTRA Channel.
1. Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της IDComs εδώ.
2. Ο IPTV εξοπλισμός της IKUSI εδώ.
3. Η νέες ξενοδοχειακές smart TV της LG και η πλήρης αξιοποίηση τους μέσα από την Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμα της εταιρείας εδώ.

Στη σελίδα εκθέτη της 100% Hotel Show υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση της IDComs στην έκθεση, ενώ μια πλούσια επιλογή φωτογραφιών από τη συγκεκριμένη εκδήλωση μπορείτε να δείτε στη σχετική Gallery.

Δείτε παρακάτω τα video από την έκθεση:

    

 

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις φωτογραφίες μας από την έκθεση:

περισσότερα...

Σειρά ενημερωτικών ημερίδων με θέμα “IPTV τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

2022-09-27 23:56:25
Technology

Η IDComs και η IKUSI Hellas, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες τους και τα τοπικά Ξενοδοχειακά Επιμελητήρια & Ενώσεις Ξενοδόχων, διοργανώνουν μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση μονάδων φιλοξενίας, με θέμα “IPTV & τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”.

Οι ημερίδες έγιναν ή θα γινουν στις εξής πόλεις:
Αργοστόλι Επτάνησα – 24/9/2016
Κέρκυρα Επτάνησα – 5/10/2016
Ρόδος Δωδεκάνησα – 25/10/2016
Ρέθυμνο Κρήτη – 31/10/2016
Ηράκλειο Κρήτη – 2/11/2016
Αγ. Νικόλαος Κρήτη – 4/11/2016
Αθήνα-Sofitel – 10-13/2/2017
Θεσσαλονίκη
– Πάτρα
– Ιωάννινα

Ο παραπάνω πίνακας θα συμπληρώνεται σταδιακά με τον τμηματικό προσδιορισμό των ημερομηνιών, ενώ μετά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στην αντίστοιχη πόλη θα ενεργοποιείται link το οποίο θα οδηγεί στο επί μέρους αρθράκι με τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, φωτογραφίες κλπ.

Υπάρχει μια νέα & πραγματική ανάγκη για αυτές τις ημερίδες:
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εμφανέστατη μια ιδιαίτερη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών εφαρμογών που απευθύνονται σε χώρους φιλοξενίας – μια ανάπτυξη που έχει αποτέλεσμα την βελτίωση της σχέσης του ξενοδοχείου με τους επισκέπτες του, τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων για την επιχείρηση με την παροχή αριθμού υπηρεσιών εντός και εκτός του χώρου και την παροχή φιλικών υπηρεσιών στους επισκέπτες έτσι ώστε να τους κάνει να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους”.

Η τεχνολογία IPTV έχει συντελέσει τα μέγιστα για αυτή την ανάπτυξη, αφού έχει μετατρέψει την τηλεόραση από μια απλή συσκευή παθητικής τηλεθέασης σε μια πολυδύναμη διαδραστική οντότητα η οποία προσφέρει δεκάδες σύγχρονες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Το ζείτε καθημερινά: ακόμη και τα μικρότερα παιδιά τα οποία είναι φιλοξενούμενοι στους χώρους σας έχουν ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet!

Οι νέες υπηρεσίες που πλέον θεωρούνται απαραίτητες για τους φιλοξενούμενους σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών – με έμφαση στα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, είναι η παροχή πλούσιου τηλεοπτικού και άλλου premium περιεχομένου μέσα από την τηλεόραση του δωματίου, η μέσω WiFi εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο με οποιαδήποτε φορητή συσκευή έχουν μαζί τους, η απρόσκοπτη χρήση των εφαρμογών που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους μέσω διαφορετικών συσκευών και η δυνατότητα να αντλούν ειδικές τοπικές πληροφορίες με ενημέρωση και διαφήμιση για την περιοχή διαμονής τους.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από την άλλη πλευρά, θέλουν να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες στους πελάτες τους, θέλουν όμως παράλληλα να προβάλλουν με τον πιο αποδοτικό τρόπο τις δικές τους παροχές και υπηρεσίες, ώστε να δημιουργήσουν πρόσθετες ροές εσόδων από τους πελάτες τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Πιστεύουμε πως οι εφαρμογές των ηλεκτρονικών συστημάτων νέας τεχνολογίας έχουν σήμερα κομβική σημασία για μία ξενοδοχειακή επιχείρηση, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των πελατών, της βελτίωσης της θέσης της στους οργανισμούς αξιολόγησης και της δημιουργίας πρόσθετων εσόδων.
Οι νέες αυτές τεχνολογίες έχουν επίσης υψηλή μοριοδότηση (περισσότερα από 500 μόρια) στην επαναξιολόγηση των αστέρων των ξενοδοχείων που θα ολοκληρωθεί το 2017, αλλά και σε όλες τις αξιολογήσεις των αιτημάτων για προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.

we make hotels better place

περισσότερα...

Ενημερωτική ημερίδα στην πόλη της Ρόδου με θέμα “IPTV τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

2022-09-26 08:32:44
Technology

Η IDComs και η GoldBravo Reactive Systems Ltd – Νικόλαος Κουλιανός, διοργανώνουν μια ενημερωτική ημερίδα στην πόλη της Ρόδου με θέμα “IPTV & τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”.

Υπάρχει μια νέα & πραγματική ανάγκη για αυτή την ημερίδα:

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εμφανής μια ιδιαίτερη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών εφαρμογών που απευθύνονται σε χώρους φιλοξενίας – μια ανάπτυξη που έχει αποτέλεσμα την βελτίωση της σχέσης του ξενοδοχείου με τους επισκέπτες του, τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων για την επιχείρηση με την παροχή αριθμού υπηρεσιών εντός και εκτός του χώρου και την παροχή φιλικών υπηρεσιών στους επισκέπτες έτσι ώστε να τους κάνει να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους”.

hotel servicesΗ τεχνολογία IPTV έχει συντελέσει τα μέγιστα για αυτή την ανάπτυξη, αφού έχει μετατρέψει την τηλεόραση από μια απλή συσκευή παθητικής τηλεθέασης σε μια πολυδύναμη διαδραστική οντότητα η οποία προσφέρει δεκάδες σύγχρονες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Το ζείτε καθημερινά: ακόμη και τα μικρότερα παιδιά τα οποία είναι φιλοξενούμενοι στους χώρους σας έχουν ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet!

Οι νέες υπηρεσίες που πλέον θεωρούνται απαραίτητες για τους φιλοξενούμενους σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών – με έμφαση στα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, είναι η παροχή πλούσιου τηλεοπτικού και άλλου premium περιεχομένου μέσα από την τηλεόραση του δωματίου, η μέσω WiFi εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο με οποιαδήποτε φορητή συσκευή έχουν μαζί τους, η απρόσκοπτη χρήση των εφαρμογών που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους μέσω διαφορετικών συσκευών και η δυνατότητα να αντλούν ειδικές τοπικές πληροφορίες με ενημέρωση και διαφήμιση για την περιοχή διαμονής τους.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από την άλλη πλευρά, θέλουν να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες στους πελάτες τους, θέλουν όμως παράλληλα να προβάλλουν με τον πιο αποδοτικό τρόπο τις δικές τους παροχές και υπηρεσίες, ώστε να δημιουργήσουν πρόσθετες ροές εσόδων από τους πελάτες τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Πιστεύουμε πως οι εφαρμογές των ηλεκτρονικών συστημάτων νέας τεχνολογίας έχουν σήμερα κομβική σημασία για μία ξενοδοχειακή επιχείρηση, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των πελατών, της βελτίωσης της θέσης της στους οργανισμούς αξιολόγησης και της δημιουργίας πρόσθετων εσόδων.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες έχουν επίσης υψηλή μοριοδότηση (περισσότερα από 500 μόρια) στην επαναξιολόγηση των αστέρων των ξενοδοχείων που θα ολοκληρωθεί το 2017, αλλά και σε όλες τις αξιολογήσεις των αιτημάτων για προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.

Εάν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, την αναλυτική θεματολογία της ημερίδας και τα ερωτήματα που θα απαντηθούν, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο “τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία” από την ιστοσελίδα μας.
Ακόμα περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο αρθράκι με τίτλο: “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Τρίτη 25/10/2016 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza – Best Western Hotel (οδός Ιερού Λόχου 7) στη Ρόδο, από 18.00 έως 20.00.
Θα είναι χαρά μας να σας συναντήσουμε εκεί, να συζητήσουμε σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που είναι σημαντικές για τον ξενοδοχειακό κλάδο και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

 

We make Hotels a Better Place

περισσότερα...

πρόσκληση για την ενημερωτική τεχνολογική ημερίδα της Θεσσαλονίκης το IPTV στα ξενοδοχεία και οι εφαρμογές του στην TV το WiFi και τα κινητά

2022-09-26 08:34:16
Technology

Η IKUSI Hellas, η IDComs και η Διαμαντής Μουτσιούλης ΑΕΒΕ, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μία ενημερωτική τεχνολογική ημερίδα, η οποία πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει όλα τα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου της Βόρειας Ελλάδας.

Η θεματολογία των συγκεκριμένων 4ήμερων εκδηλώσεων είναι:
“IPTV, WiFi, κινητά και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

Υπάρχει μια καινούρια και πραγματική ανάγκη για αυτή την ημερίδα:

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εμφανής μια ιδιαίτερη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών εφαρμογών που απευθύνονται σε χώρους φιλοξενίας – μια ανάπτυξη που έχει αποτέλεσμα την βελτίωση της σχέσης του ξενοδοχείου με τους επισκέπτες του, τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων για την επιχείρηση με την παροχή ενός αριθμού υπηρεσιών εντός και εκτός του χώρου και την παροχή φιλικών υπηρεσιών στους επισκέπτες έτσι ώστε να τους κάνει να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους”.

hotel servicesΗ τεχνολογία IPTV έχει συντελέσει τα μέγιστα για αυτή την ανάπτυξη, αφού έχει μετατρέψει την τηλεόραση από μια απλή συσκευή παθητικής τηλεθέασης σε μια πολυδύναμη διαδραστική οντότητα, η οποία προσφέρει δεκάδες σύγχρονες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, αλλά και ένα εξαιρετικά χρήσιμο WiFi access point σε κάθε δωμάτιο.

Το ζείτε καθημερινά: ακόμη και τα μικρότερα παιδιά τα οποία είναι φιλοξενούμενοι στους χώρους σας έχουν ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet και αναζητούν το WiFi του ξενοδοχείου!

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/3/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της εταιρίας Link (Κωνσταντίνος Εκατός), στην οδό Αθανασίου Κανελλόπουλου 13 (περιοχή Κηφισιά), 542 49 στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα από 18.00 έως 20.00 και θα είναι συνέχεια των ανάλογων ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε Αθήνα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ρόδο, Κρήτη και άλλους τουριστικούς προορισμούς.
Δεν θα είναι μια εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων, αλλά μια πραγματικά ενημερωτική ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες οι οποίες στη σημερινή εποχή ενδιαφέρουν έντονα το Hospitality market.

Θεωρούμε πως ενημερώσεις αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων.
Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων της εταιρίας Link (χάρτης), να συζητήσουμε σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που είναι σημαντικές για τον ξενοδοχειακό κλάδο και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω, δείτε το αρθράκι με τίτλο: σειρά ενημερωτικών ημερίδων με θέμα “IPTV & τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”.

Η αναλυτική θεματολογία της ημερίδας και τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στη διάρκεια της, υπάρχουν στο: αναλυτική θεματολογία των ενημερωτικών ημερίδων “IPTV και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά και γενικότερα για την τεχνολογία IPTV υπάρχουν στα σχετικά άρθρα των ιστοσελίδων μας www.ikusi.gr & www.idcoms.gr.

περισσότερα...

Η παρουσία της IKUSI Hellas στο 1ο κλαδικό συνέδριο συστημάτων ασφαλείας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ στη Θεσσαλονίκη

2022-09-26 20:16:49
Technology

Σας περιμένουμε με ομιλίες και ζωντανές παρουσιασεις τεχνολογιών σε 3 ενότητες του Συνεδρίου.
Συναντήστε μας στα περίπτερα : 49, 50 & 51.

Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά από την οθόνη σας, αλλά και να συμμετέχετε σε αυτό μέσω live chat στους παρακάτω συνδέσμους:

Salonica Electronix 2017 | Day#1

Salonica Electronix 2017 | Day#2

 

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017-11:00 – 11:45

Ενότητα: Υπηρεσίες IPTV – Είναι μόνο τηλεοπτικό το περιεχόμενο;

Θέμα: Τι ενδιαφέρει τα ξενοδοχεία και τι θέλουν οι πελάτες τους.

ομιλητές: Θανάσης Κυριακόπουλος και Dr. Γεώργιος Α. Κουνής.

 

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 -16:00 – 17:00

Ενότητα: H τηλεόραση στα ξενοδοχεία -Τι ζητάει η ξενοδοχειακή αγορά

Θέμα : IPTV: Πλεονεκτήματα και προδιαγραφές – Τα τμήματα ενός συστήματος: HeadEnd, Ethernet, Middleware, Τερματικά

ομιλητής: Dr. Γεώργιος Α. Κουνής.

 

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 18:00 – 19:00

Ενότητα: Επίγεια Λήψη / Αναμετάδοση – Πόσο έτοιμη είναι η αγορά για DVB-T2

Θέμα: Οι ειδικές απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής στις δύσκολες λήψεις.

ομιλητής: Θανάσης Κυριακόπουλος για την Διαμαντής Μουτσιούλης ΑΕΒΕ

 

Πληροφορίες IKUSI Hellas απο τη Salonica Electronics

περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το 4ήμερο εκδηλώσεων στο Sofitel στα πλαίσια της HORECA

2022-09-28 03:58:03
Technology

Παράλληλα με την HORECA, ολοκληρώθηκαν και οι 4ήμερες εκδηλώσεις μας στο Sofitel.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επισκέπτες, τους συμμετέχοντες στις δύο ενημερωτικές ημερίδες για την τεχνολογία IPTV στις μονάδες φιλοξενίας, αλλά και τους συναδέλφους από το Hospitality Team που ήταν μαζί μας αυτές τις μέρες.

Στην πραγματικότητα δεν είχαμε καθόλου περαστικούς επισκέπτες που σταμάτησαν από απλή περιέργεια όπως συμβαίνει συνήθως στα περίπτερα των εκθέσεων.
Είχαμε μόνο επισκέπτες που ήξεραν τι ήθελαν, αναζητούσαν
υπηρεσίες και προχωρημένες λύσεις, έτσι ήρθαν στην αίθουσα Ωρίων του Sofitel μόνο για εμάς – αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους στόχους μας όταν επιλέξαμε το Sofitel αντί για ένα απλό περίπτερο στην πολύβουη HORECA, αφού αυτός ήταν ο ιδανικός χώρος για να δείξουμε σε μεγάλο κοινό ένα πραγματικό σύστημα την ώρα που λειτουργεί στο φυσικό του χώρο και όχι ένα απλό demo.

Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών ήταν στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που έχουν ήδη πάρει προσφορά από την ομάδα μας ή που περιμένουν να την λάβουν τις επόμενες ημέρες, οπότε ήταν ήδη αρκετά ενημερωμένοι για το αντικείμενο και ήρθαν στο Sofitel για να δουν το πραγματικό σύστημα να λειτουργεί άψογα σε ένα μεγάλο 5στερο ξενοδοχείο, παράλληλα με όλα τα άλλα demo και τις εναλλακτικές λύσεις που είχαμε στη διάθεση τους, ώστε να κάνουν τις συγκρίσεις τους και να προχωρήσουν στις αποφάσεις τους.

Φυσικά αναπτύχθηκαν εκτενώς τα νέα χαρακτηριστικά του συστήματος της Entertainment Solutions καθώς επίσης η λύση της Samsung για τα middleware με το Samsung LYNK™ SINC 3.0 και η οικονομικότερη όλων λύση με τον Device Manager του ikusiflow.

Αναπτύξαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και με τα μέλη του Hospitality Team, μεταφέραμε τις εμπειρίες μας, ανταλλάξαμε απόψεις για τις ανάγκες των διαφορετικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, εστιάσαμε στις απαιτήσεις τους για τις υπηρεσίες που θέλουν να προσφέρουν στους δικούς τους πελάτες.

Ενημερώσαμε τους τελικούς ενδιαφερόμενους – τους ξενοδόχους – για κάθε πτυχή της λύσης που θα προσφέρει η τεχνολογία IPTV όταν εγκατασταθεί στους χώρους τους και τονίσαμε του τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί η επιστροφή της επένδυσης (RoI) σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη διαδραστική χρήση της λύσης, ειδικά με τη χρήση του Digital Signage και την εξατομικευμένη για κάθε πελάτη προβολή των υπηρεσιών του ξενοδοχείου στα δωμάτια.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αυτό το 4ήμερο εκδηλώσεων ήταν η σωστή υλοποίηση μιας καλής ιδέας και ότι έφερε τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε.

Ελπίζουμε λοιπόν να το επαναλάβουμε και το 2018 …

περισσότερα...

Aναλυτική θεματολογία των ενημερωτικών ημερίδων IPTV και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία

2022-09-26 20:16:53
Technology

Αυτό το άρθρο αφορά τα στελέχη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που σκοπεύουν να συμμετέχουν στις ενημερωτικές ημερίδες με θέμα “IPTV και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”.
Σε συμπλήρωμα της ενημερωτικής επιστολής/πρόσκλησης που απευθύναμε στις επιχειρήσεις φιλοξενίας, σχετικά με τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει η IDComs σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες της και τους ξενοδοχειακούς συλλόγους/επιμελητήρια κάθε περιοχής, παραθέτουμε παρακάτω την αναλυτική θεματολογία της ενημερωτικής αυτής ημερίδας:

1. Τα κανάλια που απαιτούνται για την τηλεόραση είναι πλέον πολλά και οι φιλοξενούμενοι των ξενοδοχείων έχουν ειδικές απαιτήσεις όσο αφορά το περιεχόμενο των καναλιών, την ποιότητα απεικόνισης (HD), αλλά και την σύνθεση γλωσσών σε συνάρτηση με την εθνικότητα των πελατών ενός ξενοδοχείου. Στην ψηφιακή εποχή η επεξεργασία και η διανομή των σημάτων γίνεται μόνο ψηφιακά σε μορφή είτε DVB-T/C, είτε IPTV, ποιες όμως είναι οι διαφορές των δύο τεχνολογιών και ποιά είναι η πλέον κατάλληλη για την κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση ξεχωριστά?

2. Μέχρι πρόσφατα η χρήση της τηλεόρασης σε ένα ξενοδοχείο αφορούσε μόνο την παθητική θέαση τηλεοπτικών καναλιών. Στην ψηφιακή εποχή η τηλεόραση είναι διαδραστική και αλληλεπιδρά με το χρήστη, παρέχοντας του την πληροφορία που αυτός ζητά μέσω του τηλεχειριστηρίου. Σήμερα η θέαση των τηλεοπτικών καναλιών είναι μία μόνο από τις εκατοντάδες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει.

Στην πραγματικότητα η σύγχρονη ξενοδοχειακή τηλεόραση είναι πλέον ένας υπολογιστής με μεγάλη οθόνη, τον οποίο μπορεί να χειριστεί άνετα, ένας οποιασδήποτε ηλικίας, εθνικότητας & εμπειρίας φιλοξενούμενος, ακόμα και χωρίς καμία εξοικείωση στη χρήση σύγχρονων συσκευών & υπολογιστών.
Παρέχει προβολή των υπηρεσιών του ξενοδοχείου (κάτι πολύ πιο εξελιγμένο από το μη διαδραστικό info channel), Digital Signage, πρόσβαση στο internet και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Tweeter κλπ), σε Skype, YouTube email, πρόγνωση του καιρού, νέα, τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, πληροφορίες, παιχνίδια, μουσική, ταινίες VoD κλπ, άμεση διασύνδεση με τις φορητές συσκευές του πελάτη για την προβολή των φωτογραφιών & βίντεο που τράβηξε στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης και πολλές ακόμα δημοφιλείς εφαρμογές, ενώ συνδέεται με το PMS του ξενοδοχείου για την αυτόματη χρέωση των αγορών στο λογαριασμό του πελάτη, welcome message στη γλώσσα του, view bill, express checkout και πάρα πολλά ακόμα.

Οι τεχνολογίες για την καλύτερη αξιοποίηση της διαδραστικής τηλεόρασης είναι πολλές και οι προσφερόμενες λύσεις ακόμα περισσότερες, ποια όμως είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε ξενοδοχείο σε σχέση με τους πελάτες του, τη θέση του και τις άλλες ιδιαίτερες συνθήκες?

3. Ο ΟΤΕ είναι ο κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη χώρα μας, διαθέτοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα ξενοδοχεία και σε επίπεδο τηλεφώνων/internet, αλλά και σε premium τηλεοπτικό περιεχόμενο ειδικά για τα ξενοδοχεία μέσα από την συνδρομητική πλατφόρμα OTE TV.
Ποια ξενοδοχεία μπορεί να χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες και ποιές από αυτές είναι κατάλληλες για την κάθε επιχείρηση?

4. Η Samsung είναι ένας διεθνής γίγαντας στις τηλεοράσεις και γενικά τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά, έχει όμως δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή νέων μοντέλων ξενοδοχειακών τηλεοράσεων με ενσωματωμένο IPTV STB, τα οποία σε συνάρτηση με τους middleware servers Lynk Reach & Lynk SINK, έχουν απογειώσει την λειτουργικότητα των τηλεοράσεων στα ξενοδοχεία, προσφέροντας σε ένα πραγματικά πολύ προσιτό κοστολόγιο, διαδραστικότητα και πλήθος υπηρεσιών, συν WiFi access point σε κάθε δωμάτιο.

Σύντομη παρουσίαση LYNK REACH Server
Λύση απομακρυσμένης διαχείρισης τηλεοράσεων και προβολής περιεχομένου και πληροφοριών στις τηλεοράσεις με μορφή ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση ομοαξονικού καλωδίου (RF).

Σύντομη παρουσίαση LYNK SINC Server
Τεχνολογικά προχωρημένη διαδραστική λύση απομακρυσμένης διαχείρισης και προβολής περιεχομένου και πληροφοριών στις τηλεοράσεις με δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και μετάδοσης των καναλιών μέσω τεχνολογίας IP, παρέχοντας προχωρημένες δυνατότητες διαχείρισης και προβολής σε πραγματικό χρόνο.

Σύντομη παρουσίαση γέφυρας διασύνδεσης LYNK Servers με PMS ξενοδοχείου
Διασύνδεση των LYNK Servers με το ξενοδοχειακό πρόγραμμα, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες στις λύσεις της SAMSUNG, αυτοματοποιώντας την διαδικασία διαχείρισης των τηλεοράσεων και προσφέροντας μεγαλύτερη διαδραστικότητα προς τον επισκέπτη καθώς και επιπλέον εργαλεία διαχείρισης και συντήρησης του συνόλου των τηλεοράσεων.

Επίδειξη λειτουργίας του LYNK SINC Server σε συνεργασία με την γέφυρα διασύνδεσης
Επίδειξη των δυνατοτήτων του LYNK SINC Server, ενημέρωση για τις λειτουργίες και τα πλεονεκτήματα του σε συνδυασμό με την γέφυρα διασύνδεσης.
Αν το ξενοδοχείο πρόκειται να αναβαθμίσει τις τηλεοράσεις του, ποια είναι τα μοντέλα που πρέπει να επιλέξει σε συνάρτηση με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσει (DVB-T/C ή IPTV) και ποιο είναι το συνολικό κόστος αν συνυπολογίσουμε τις διαδραστικές υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει?

5. Η Entertainment Solutions είναι σε παγκόσμιο επίπεδο ένας κορυφαίος IREP (In Room Entertainment Provider). Οι λύσεις που προσφέρει είναι κλιμακωτές ώστε από πλευράς κόστους να μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε ξενοδοχείο. Πέρα από τις βασικές διαδραστικές υπηρεσίες, την προβολή των υπηρεσιών του ξενοδοχείου (Digital Signage) και τη διασύνδεση με το PMS του ξενοδοχείου, προσφέρει ένα πλήθος πρόσθετων υπηρεσιών, με στόχο την παροχή στον κάθε φιλοξενούμενο της αίσθησης “σαν το σπίτι μου”.
Ιδιαίτερη θέση μέσα σε αυτές τις πρόσθετες υπηρεσίες έχει το μοντέλο share revenue για το VoD με το πλούσιο τελευταίας παραγωγής ποιοτικό περιεχόμενο (144 ταινίες box office + 144 adult), στο οποίο η επιχείρηση αποδίδει στον πάροχο περιεχομένου μόνο ένα μέρος από τα έσοδα της υπηρεσίας – δεν υπάρχει δηλαδή μόνιμη ελάχιστη χρέωση και η επιχείρηση δεν πληρώνει ποτέ χρήματα που δεν εισέπραξε.

Οι υπηρεσίες της Entertainment Solutions μπορούν να προσφερθούν και στα ξενοδοχεία που έχουν σύγχρονες ξενοδοχειακές τηλεοράσεις, αλλά και σε όσα έχουν ακόμα τηλεοράσεις παλιότερης τεχνολογίας, προσαρμόζοντάς τες στα νέα δεδομένα με ένα διακριτικό STB, το οποίο εκτός από τις άλλες υπηρεσίες προσφέρει και WiFi μέσα στο δωμάτιο.
Λειτουργούν ιδανικά μέσα από δίκτυα Ethernet, μπορούν όμως να λειτουργήσεις και με τις παλαιότερες υποδομές των ομοαξονικών καλωδίων.
Ποιες υπηρεσίες μπορούν να επιλεγούν και πως μπορούν να εφαρμοστούς οι λύσεις σε ένα χώρο ανάλογα με τις ανάγκες του και τη δομή της διανομής του; Είναι απαραίτητη μια μεγάλη επένδυση ή υπάρχει δυνατότητα σπονδυλωτών εγκαταστάσεων από ένα χαμηλό έως και το μέγιστο επίπεδο υπηρεσιών?

6. Η χρήση του WiFi σε ένα ξενοδοχείο ήταν μειωμένης σημασίας τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα όμως θεωρείται βασικότατη καθημερινή υπηρεσία και αξιολογείται ιδιαίτερα σημαντικά από τους φιλοξενούμενους και από τους οργανισμούς αξιολόγησης όπως booking, tripadvisor κλπ.

Τα σημεία κλειδιά για τους επισκέπτες είναι η καλή κάλυψη όλων των χώρων, η ικανοποιητική ταχύτητα πρόσβασης και η χωρίς διακοπή συνεχής κάλυψη από χώρο σε χώρο στη σύνδεση (roaming) όταν ο φιλοξενούμενος μετακινείται μέσα στο ξενοδοχείο.

Για το ξενοδοχείο σημαντική είναι η σωστή διαχείριση του συνολικού φορτίου όταν η πληρότητα είναι μεγάλη και ιδιαίτερα στους χώρους και τις ώρες αιχμής, ενώ για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν premium πρόσβαση με χρέωση της υπηρεσίας, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία η συνεχής και αξιόπιστη παροχή της, ιδιαίτερα σε αυτούς τους πελάτες.

Και σε αυτό το πεδίο είναι εξαιρετικά πολλές οι διαθέσιμες επιλογές – και όσο αφορά την σύνδεση με το internet, αλλά και όσο αφορά το τοπικό δίκτυο.
Ποια όμως είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για την κάθε επιχείρηση σε συνάρτηση με το μέγεθός της, την μορφολογία των κτιρίων, την μέγιστη πυκνότητα των επισκεπτών ανά χώρο και το επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας της υπηρεσίας στο οποίο θέλει να καλύψει τους πελάτες της?

7. Το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου κρατά μαζί του μια ή περισσότερες φορητές συσκευές (έξυπνα κινητά, tablet κλπ) τα οποία χρησιμοποιεί αμέσως μόλις μπει στο δωμάτιο. Η φορητή αυτή συσκευή μπορεί να “δεθεί” με την παραπάνω πλατφόρμα της Entertainment Solutions και το συγκεκριμένο δωμάτιο, ώστε η φορητή συσκευή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται στην τηλεόραση και φυσικά με την προβολή των παροχών της επιχείρησης στις φορητές συσκευές του πελάτη.

Εναλλακτικά και εάν δεν υπάρχει η πλατφόρμα της Entertainment Solutions, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ανεξάρτητη πλατφόρμα ώστε η φορητή συσκευή να μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για το ξενοδοχείο, το οποίο θα μπορεί να προβάλει τις υπηρεσίες του στη συσκευή του πελάτη.
Ποια ξενοδοχεία χρειάζονται μια πλατφόρμα για να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους στις φορητές συσκευές των επισκεπτών, ποια πλατφόρμα είναι προτιμότερη για την κάθε επιχείρηση και με ποιο τρόπο μια τέτοια σύγχρονη παροχή για τους πελάτες, μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην επιχείρηση το αρχικό κόστος της επένδυσης?

8. Οι σύγχρονες ξενοδοχειακές τηλεοράσεις περιλαμβάνουν WiFi access point, εξασφαλίζοντας τέλεια κάλυψη σε όλα τα δωμάτια και ελαχιστοποιώντας το συνολικό κόστος για το WiFi μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, αφού δεν χρειάζεται πλέον πρόσθετος εξοπλισμός για τις περιοχές των δωματίων.
Ένα WiFi access point περιλαμβάνουν και τα STB που χρησιμοποιούνται για το IPTV όταν το ξενοδοχείο έχει παλιότερες τηλεοράσεις.
Επομένως μια τέτοια λύση μπορεί να εφαρμοστεί και στα ξενοδοχεία που έχουν σύγχρονες τηλεοράσεις, αλλά και σε αυτά που έχουν παλιότερες τηλεοράσεις.

Είναι φανερό πως η ύπαρξη ενός WiFi access point μέσα σε κάθε δωμάτιο, εξασφαλίζει άριστη λήψη παντού, χωρίς τα τυφλά σημεία που δημιουργούνται όταν η κάλυψη γίνεται με λίγα μόνο access points στους διαδρόμους των ορόφων.
Μήπως αν συνυπολογίσουμε την σημαντικότατη εξοικονόμηση κόστους από την εξάλειψη της ανάγκης για ξεχωριστό δίκτυο WiFi στους ορόφους, το χαμηλό συνδυαστικό κόστος για ένα σύγχρονο σύστημα διαδραστικής τηλεόρασης συν το δίκτυο WiFi, είναι πολύ πιο προσιτό από την αρχική εκτίμηση και αξίζει να μελετηθεί περισσότερο?

9. Οι λύσεις που αναφέρονται παραπάνω είναι αναγκαίες σε όλα τα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, δεν είναι όμως όλες οι επιχειρήσεις έτοιμες να τις εφαρμόσουν άμεσα, είτε λόγω budget, είτε λόγω περιορισμένων υποδομών.

Τι μπορούν να κάνουν άμεσα αυτά τα ξενοδοχεία, αλλά και οι επιχειρήσεις μεσαίων προδιαγραφών, ώστε να βελτιώσουν άμεσα την υποδομή τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον πελάτη τους?

περισσότερα...

Η IDComs στην έκθεση XENIA

2022-09-28 13:04:02
Technology

Η IKUSI Hellas και η IDComs συμμετέχουν στις δύο ξενοδοχειακές εκθέσεις του Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό IPTV HeadEnd ikusiflow και τις καλύτερα προσαρμοσμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV.

Η έκθεση XENIA θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27/11/17 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο και συμμετέχουμε σε αυτήν σε συνεργασία με την ELECNET ένα βασικό integrator του Hospitality Team, με ειδίκευση στα μεγάλα έργα υποδομής δικτύων & οπτικών ινών.

Στο περίπτερο μας εκτός από το ikusiflow και τις προτάσεις της LG, θα μπορείτε να δείτε και να ενημερωθείτε για συνολικές λύσεις δικτύων Ethernet, Fiber Optics, WiFi, IPTV, διαχείρισης πρόσθετων ξενοδοχειακών υπηρεσιών κλπ.
Θα χαρούμε να σας δούμε στο περίπτερο B16 στο Hall2, να σας ενημερώσουμε για τις νέες τεχνολογίες και να συζητήσουμε με λεπτομέρειες τις δικές σας ανάγκες και τις διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές.

Περισσότερες πληροφορίες: IKUSI Hellas – IDComs, Λ. Ποσειδώνος 33 Άλιμος, 17544, 210 9852935, www.ikusi.gr, www.idcoms.gr, info@idcoms.gr.

περισσότερα...

Πρόσκληση σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις νέες τεχνολογίες

2022-09-27 05:27:07
Technology

Η IKUSI Hellas και η IDComs σας ενημερώνουν ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης HO.RE.CA.,  διοργανώνουν μια σειρά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Orion του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport.

Η θεματολογία των συγκεκριμένων 4ήμερων εκδηλώσεων είναι:
“IPTV, WiFi και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συνεχή παρουσίαση των τεχνολογιών από την Παρασκευή έως και την Δεύτερα (10.00 έως 22.00), αλλά και δύο ειδικές ενημερωτικές ημερίδες στα ωράρια 11.00 έως 13.00 το Σαββάτο 11/02 και την Κυριακή 12/2.
Ιδιαίτερο χαρακτηρισμό των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι ότι θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε τις νέες τεχνολογίες όχι μόνο σε περιβάλλον επίδειξης, αλλά και σε πραγματικό σύστημα σε πλήρη λειτουργία, αφού μια κορυφαία τέτοια λύση είναι τοποθετημένη και σε άριστη λειτουργία από το 2015 στα 345 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου.

Στα πλαίσια της παρουσίασης θα γίνει κατανοητό ότι οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι το πλέον σημαντικό & αναπόσπαστο τμήμα των παροχών που προσφέρονται στους επισκέπτες, ενώ αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο για την προβολή των υπηρεσιών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και την ανταποδοτική δημιουργία πρόσθετων εσόδων.

Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε πως μπορεί να συνδυάζεται αποτελεσματικά η τεχνολογία IPTV με το δίκτυο WiFi του ξενοδοχείου σε όλα τα δωμάτια, αλλά και τη διασύνδεση με τις  mobile συσκευές των πελατών, χωρίς πρόσθετα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης.
Φυσικά η ίδια τεχνολογία υποστηρίζει την Ψηφιακή Σήμανση/Διαφήμιση με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε εξατομικευμένη διαφήμιση στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

Οι συγκεκριμένες 4ήμερες εκδηλώσεις, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια των ενημερωτικών ημερίδων που διοργανώσαμε και εξακολουθούμε να διοργανώνουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Θεωρούμε πως ενημερώσεις αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση θεωρείτε αναγκαία, αλλά και για επιμέρους συναντήσεις με τα στελέχη της εταιρείας μας και της τεχνολογικής ομάδας Hospitality Team, προκειμένου να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή γνώση των νέων τεχνολογιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας καλωσορίσουμε στην αίθουσα Orion του Sofitel Athens Airport.

περισσότερα...

Professional CAM BISS της SMiT από την IDComs

2022-09-27 23:24:43
Technology

Η κωδικοποίηση BISS στα δορυφορικά κανάλια είναι μια ευέλικτη μορφή κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται κυρίως για ζεύξεις & από παρόχους περιεχομένου οι οποίοι δεν πουλάνε το περιεχόμενο που εκπέμπουν.

Το τελευταία διάστημα στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ζει σε ακριτικές περιοχές με περιορισμένη επίγεια λήψη, έχει εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο από το δορυφόρο Eutelsat 3E, ο οποίος εκπέμπει ελληνικό περιεχόμενο της Δημόσιας τηλεόρασης και των μεγάλων καναλιών.

Ο κύρος λόγος όμως εκπομπής από αυτό το δορυφόρο είναι η τροφοδοσία των επίγειων ψηφιακών αναμεταδοτών και σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί η απλή αποκωδικοποίηση ενός καναλιού από το stream όπως κάνουν οι οικιακοί δέκτες, αλλά είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη αποκωδικοποίηση όλων των καναλιών του stream.
Τη λύση έρχεται να δώσει το νέο Professional CAM BISS της γνωστής SMiT, το οποίο αποκωδικοποιεί ταυτόχρονα και τα 4 κανάλια του κάθε stream, παρέχοντας στην έξοδο ενός transmodulator DVB-S/S2 σε DVB-T όλα τα κανάλια του stream, σε ελεύθερη μορφή.
Το νέο CAM είναι απόλυτα συμβατό με τις μονάδες MTI-900, STC-200 & SNS-102 της IKUSI, αλλά και με όλα τα transmodulators της αγοράς που διαθέτουν Common Interface, λύνοντας τα χέρια στον τεχνικό κόσμο, όχι μόνο στις περιπτώσεις των ψηφιακών αναμεταδόσεων, αλλά και σε όσα απομακρυσμένα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δορυφόρο για την λήψη των ελληνικών προγραμμάτων.
Δεν αρκείται μάλιστα στην παροχή των δορυφορικών προγραμμάτων σε μορφή ελεύθερου επίγειου ψηφιακού προγράμματος DVB-T, αλλά παρέχει τη δυνατότητα διαμοιρασμού του σήματος και σε μορφή ελεύθερου IPTV με την χρήση των κατάλληλων IPTV Streamers με CI όπως ο SNS-102 της IKUSI.
Φυσικά η χρήση του νέου Professional CAM BISS της SMiT δεν περιορίζεται μόνο στην αποκωδικοποίηση του περιεχομένου των ελληνικών προγραμμάτων, αλλά είναι κατάλληλη και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη αποκωδικοποίησης προγραμμάτων BISS από οποιοδήποτε δορυφόρο.

Παρά το γεγονός ότι ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου CAM είναι η διάσημη SMiT, η τιμή που διατίθεται το προϊόν στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά προσιτή.
Για περισσότερες πληροφορίες:
IDComs, Λ. Ποσειδώνος 33, Άλιμος, 2109852935, info@idcoms.gr.

SMIT BISS CARD

περισσότερα...

Τρεις ενημερωτικές ημερίδες στην Κρήτη με θέμα “IPTV τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

2022-09-26 20:16:39
Technology

Η IKUSI HellasIDComs και οι οι τοπικοί συνεργάτες της MSS Electronics-Μακατουνάκης Γιάννης, DigiTech-Παχιαδάκης Κώστας και Κλώντζας Γιώργος, διοργανώνουν τρεις ενημερωτικές ημερίδες σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο & Αγ. Νικόλαο, με θέμα “IPTV & τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”.

Οι τρεις ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς τις εξής ημέρες:

– Τη Δευτέρα 31/10/2016 & ώρα 18.00-20.00 στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα του συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, Παπαναστασίου 3 (Βιο), 74 100.
– Την Τετάρτη 2/11/2016 & ώρα 18.00-20.00 στο Ηράκλειο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στην οδό Κορωναίου 9, 71202.
– Την Παρασκευή 4/11/2016 & ώρα 15.00-17.00 στον Αγ. Νικόλαο στην αίθουσα ERMINA του ξενοδοχείο Hermes, Ακτή Κούνδουρου 721 00.

Υπάρχει μια νέα & πραγματική ανάγκη για αυτες τις ημερίδες:
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εμφανής μια ιδιαίτερη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών εφαρμογών που απευθύνονται σε χώρους φιλοξενίας – μια ανάπτυξη που έχει αποτέλεσμα την βελτίωση της σχέσης του ξενοδοχείου με τους επισκέπτες του, τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων για την επιχείρηση με την παροχή αριθμού υπηρεσιών εντός και εκτός του χώρου και την παροχή φιλικών υπηρεσιών στους επισκέπτες έτσι ώστε να τους κάνει να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους”.

Η τεχνολογία IPTV έχει συντελέσει τα μέγιστα για αυτή την ανάπτυξη, αφού έχει μετατρέψει την τηλεόραση από μια απλή συσκευή παθητικής τηλεθέασης σε μια πολυδύναμη διαδραστική οντότητα η οποία προσφέρει δεκάδες σύγχρονες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.
Παρέχει επίσης ένα πολύτιμο WiFi access point μέσα σε κάθε δωμάτιο, επιλύοντας ορισ
τικά τα γνωστά προβλήματα οριακής κάλυψης και τυφλών σημείων στα δωμάτια, τα οποία είναι η κύρια αιτία παραπόνων για πελάτες αρκετών ξενοδοχείων.

Το ζείτε καθημερινά: ακόμη και τα μικρότερα παιδιά τα οποία είναι φιλοξενούμενοι στους χώρους σας, έχουν ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet και αναζητούν το WiFi του ξενοδοχείου!

Οι νέες υπηρεσίες που πλέον θεωρούνται απαραίτητες για τους φιλοξενούμενους σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών – με έμφαση στα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, είναι η παροχή πλούσιου τηλεοπτικού και άλλου premium περιεχομένου μέσα από την τηλεόραση του δωματίου, η μέσω WiFi εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο με οποιαδήποτε φορητή συσκευή έχουν μαζί τους, η απρόσκοπτη χρήση των εφαρμογών που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους μέσω διαφορετικών συσκευών και η δυνατότητα να αντλούν ειδικές τοπικές πληροφορίες με ενημέρωση και διαφήμιση για την περιοχή διαμονής τους.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από την άλλη πλευρά, θέλουν να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες στους πελάτες τους, θέλουν όμως παράλληλα να προβάλλουν με τον πιο αποδοτικό τρόπο τις δικές τους παροχές και υπηρεσίες, ώστε να δημιουργήσουν πρόσθετες ροές εσόδων από τους πελάτες τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Πιστεύουμε πως οι εφαρμογές των ηλεκτρονικών συστημάτων νέας τεχνολογίας έχουν σήμερα κομβική σημασία για μία ξενοδοχειακή επιχείρηση, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των πελατών, της βελτίωσης της θέσης της στους οργανισμούς αξιολόγησης και της δημιουργίας πρόσθετων εσόδων.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες έχουν επίσης υψηλή μοριοδότηση (περισσότερα από 500 μόρια) στην επαναξιολόγηση των αστέρων των ξενοδοχείων που θα ολοκληρωθεί το 2017, αλλά και σε όλες τις αξιολογήσεις των αιτημάτων για προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για όλα τα παραπάνω, δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μας: τα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας IPTV.

Για την αναλυτική θεματολογία της ημερίδας και όλα τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στη διάρκεια της, επιλέξτε το σχετικό άρθρο “αναλυτική θεματολογία των ενημερωτικών ημερίδων” ή το ανάλογο pdf.
Ακόμα περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο αρθράκι με τίτλο: “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες”.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η IKUSI HellasIDComs, υπάρχουν στο άρθρο: σειρά ενημερωτικών ημερίδων με θέμα “IPTV, WiFi & τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”.

Θα είναι χαρά μας να σας συναντήσουμε σε μία από τις ημερίδες, να συζητήσουμε σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που είναι σημαντικές για τον ξενοδοχειακό κλάδο και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

περισσότερα...

η IDComs στην έκθεση 100% Hotel Show 2017

2022-09-26 20:17:04
Technology

Η IKUSI Hellas και η IDComs συμμετέχουν στις δύο ξενοδοχειακές εκθέσεις του Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό IPTV HeadEnd ikusiflow και τις καλύτερα προσαρμοσμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV.
Η έκθεση Hotel Show θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 20/11/17 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία και συμμετέχουμε σε αυτήν σε συνεργασία με την LG Electronics.

Στο περίπτερο μας εκτός από το ikusiflow και τις πλέον προηγμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV, θα μπορείτε να δείτε και να ενημερωθείτε για τα νέα μοντέλα ξενοδοχειακών τηλεοράσεων της LG, κορυφαίας ποιότητας οθόνες OLED & ειδικές λύσεις ψηφιακής σήμανσης.
Θα χαρούμε να σας δούμε στο περίπτερο Β51 στο design lab hub area, να σας ενημερώσουμε για τις νέες τεχνολογίες και να συζητήσουμε με λεπτομέρειες τις δικές σας ανάγκες και τις διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές.

Περισσότερες πληροφορίες: IKUSI Hellas – IDComs, Λ. Ποσειδώνος 33 Άλιμος, 17544, 210 9852935, www.ikusi.gr, www.idcoms.gr, info@idcoms.gr.

Λεπτομέρειες για την έκθεση 100% Hotel Show, τη συμμετοχή μας σε αυτήν και τη δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού μαζί μας, υπάρχουν στη σελίδα εκθέτη.

περισσότερα...

Η IDComs στην έκθεση 100% Hotel Show 2019

2022-09-26 20:16:43
Technology

Η IDComs και η IKUSI Hellas συμμετέχουν στην έκθεση 100% Hotel Show, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό IPTV HeadEnd ikusiflow και τις καλύτερα προσαρμοσμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV, μέσα από την Pro:Centric Direct infotainment πλατφόρμα της LG.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, από 15 έως 18/11/19 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία.

Η IDComs είναι ο εξειδικευμένος επίσημος συνεργάτης της LG για την ολοκληρωμένη τεχνολογική υλοποίηση & το στοχευμένο για κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά customization της infotainment πλατφόρμας της εταιρείας, ώστε να αναδειχτούν πλήρως οι αρετές των νέων Smart TV μοντέλων.

 

Στο περίπτερο μας εκτός από το ikusiflow και τις πλέον προηγμένες λύσεις διαχείρισης πρόσθετων υπηρεσιών σε ξενοδοχειακά συστήματα IPTV, θα μπορείτε να δείτε και να ενημερωθείτε για τα νέα μοντέλα “έξυπνων” ξενοδοχειακών τηλεοράσεων της LG, τις κορυφαίας ποιότητας οθόνες OLED & ειδικές λύσεις ψηφιακής σήμανσης.
Θα υπάρχουν φυσικά και όλες οι άλλες περιφερειακές λύσεις που απαιτούνται σε ένα ξενοδοχείο που στηρίζεται στις σύγχρονες λύσεις IP: ενεργός εξοπλισμοός (switches) δικτύου, WiFi Access Points, IP κάμερες, IP τηλεφωνία κλπ.

Θα χαρούμε να σας δούμε στο περίπτερο Β43-C44 στο section HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY, να σας ενημερώσουμε για το IPTV και όλες τις σύγχρονες IP τεχνολογίες που εφαρμόζονται με επιτυχία στον ξενοδοχειακό χώρο, αλλά και να συζητήσουμε με λεπτομέρειες τις δικές σας συγκεκριμένες ανάγκες & τις διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές που μπορούν να τις υλοποιήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση 100% Hotel Show, τη συμμετοχή μας σε αυτήν και τη δυνατότητα να προγραμματίσετε συνάντηση μαζί μας, υπάρχουν στη σελίδα εκθέτη.

περισσότερα...

νέα μονάδα Flow IN4

2022-09-28 16:24:22
Technology

Το ikusiflow είναι το πρώτο επαγγελματικό Smart HeadEnd της αγοράς που δέχεται έως 10 πολλαπλές μονάδες (Flow IN, Flow OUT, Flow SEC, Flow ENC) καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να υπάρξει σε ένα HeadEnd.

Βασική μονάδα εισόδου μέχρι σήμερα ήταν η Flow IN2, η οποία παρέχει στο pool του HeadEnd ΟΛΑ τα κανάλια από 2 streams, είτε αυτά είναι δορυφορικά, είτε επίγεια, είτε καλωδιακά – είναι δηλαδή μια universal μονάδα εισόδου και επομένως δεν χρειάζονται διαφορετικά μοντέλα για δορυφορικά, επίγεια ή καλωδιακά – η ίδια μονάδα κάνει για όλες τις χρήσεις.

Η νέα μονάδα Flow IN4, η οποία παρέχει στο pool του HeadEnd ΟΛΑ τα κανάλια από 4 streams και φυσικά είναι επίσης universal, ενώ το κόστος της είναι λίγο μεγαλύτερο από την μονάδα Flow IN2. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος του Smart HeadEnd ikusiflow γίνεται ακόμα πιο προσιτό.

Σημαντικό είναι επίσης ότι με τη χρήση των διπλών μονάδων Flow IN2, από ένα ikusiflow HeadEnd μπορούμε να δώσουμε έως και 200 SD κανάλια ή 120 HD, ενώ με τη χρήση των τετραπλών μονάδων Flow IN4, η χωρητικότητα ενός ikusiflow HeadEnd φτάνει έως και 400 SD κανάλια ή 240 HD.

Περισσότερες πληροφορίες: IDComs, Λ. Ποσειδώνος 33 Άλιμος, 17544, 210 9852935, www.idcoms.gr, info@idcoms.gr.

                                  

 

περισσότερα...

νέα μονάδα Flow OUT6

2022-09-26 20:16:56
Technology

Το ikusiflow είναι το πρώτο επαγγελματικό Smart HeadEnd της αγοράς που δέχεται έως 10 πολλαπλές μονάδες (Flow IN, Flow OUT, Flow SEC, Flow ENC) καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να υπάρξει σε ένα HeadEnd.

Βασική μονάδα εξόδου RF μέχρι σήμερα ήταν η Flow OUT4, η οποία παρείχε 4 φέρουσες εξόδου (streams) σε DVB-T ή DVB-C, διαλέγοντας οποιεσδήποτε υπηρεσίες από το pool του HeadEnd.

Η νέα μονάδα Flow OUT6, η οποία παρέχει 6 φέρουσες εξόδου (streams) σε DVB-T ή DVB-C, διαλέγοντας οποιεσδήποτε υπηρεσίες από το pool του HeadEnd, διατηρώντας το ίδιο κόστος με την μονάδα Flow OUT4 – με άλλα λόγια το κόστος ανά κανάλι έχει μειωθεί κατά 33%, καθιστώντας το ikusiflow ακόμα πιο προσιτό.

Θυμίζουμε ότι το max bit rate για ένα stream εξόδου στο πρότυπο DVB-T φτάνει μόνο μέχρι τα 31,67 Mbps, ενώ για το ίδιο stream εξόδου στο πρότυπο DVB-C το max bit rate φτάνει στα 55 Mbps.
Αυτό σημαίνει ότι με μία μόνο μονάδα (φέτα) εξόδου στο ikusiflow HeadEnd μπορούμε να έχουμε 6 x 55 Mbps = 330 Mbps, δηλαδή ένα εξαιρετικά υψηλό ρυθμό δεδομένων στον οποίο χωρά ένας πολύ μεγάλος αριθμός ποιοτικών καναλιών HD της τάξης των 9-10 Mbps το καθένα.
Αυτό δηλαδή ακριβώς που ζητούν τα καλά ξενοδοχεία …

Περισσότερες πληροφορίες: IDComs, Λ. Ποσειδώνος 33 Άλιμος, 17544, 210 9852935, www.idcoms.gr, info@idcoms.gr.

 

                                                 

περισσότερα...

Device Manager για το ikusiflow

2022-09-26 22:36:02
Technology

Ο Device Manager της IKUSI είναι μια νέα εφαρμογή ενσωματωμένη στο ikusiflow, η οποία χωρίς εξωτερικό hardware προσφέρει κεντρική διαχείριση του περιεχομένου και των συσκευών στο δίκτυο IPTV, επιτρέποντας:

 • Να δημιουργηθούν διαφορετικές λίστες, προσφέροντας τη δυνατότητα αποστολής ομάδων καναλιών σε συσκευές είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες. Επιτρέπει την διαφορετική ρύθμιση των διαθέσιμων καναλιών σε κάθε μία από τις τηλεοράσεις.
 • Το περιεχόμενο που θα αναπαραχθεί σε κάθε συσκευή προβολής (ή στους κοινόχρηστους χώρους πολλαπλών οθονών), μπορεί να επιλεγεί ξεχωριστά με απομακρυσμένο πρόσβαση, επιτρέποντας την διαχείριση και τον έλεγχο των καναλιών που προβάλλονται σε κάθε τηλεόραση.
 • Οι τηλεοράσεις από τους κύριους κατασκευαστές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν και ο ήχος να είναι ελεγχόμενος ή απενεργοποιημένος.
  Ο κατάλογος των διαθέσιμων υπηρεσιών μπορεί να διατεθεί σε ομάδες ή μεμονωμένες τηλεοράσεις και τα κανάλια μπορούν να αλλάξουν από απόσταση.
  Στη διαχείριση φαίνεται ανά πάσα στιγμή η κατάσταση της τηλεόρασης (σε σύνδεση με το δίκτυο ή όχι, ανοικτή ή κλειστή, ήχος ενεργός ή κλειστός, κλπ), αλλά και ποιο κανάλι παίζει.

 

Ο Device Manager της IKUSI είναι συμβατός με όλα τα IPTV ξενοδοχειακά smart TV μοντέλα των βασικών εργοστασίων τηλεόρασης: LG, Philips, Samsung, ενώ με εξωτερικό IPTV STB γίνεται συμβατός με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο τηλεόρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες: IDComs, Λ. Ποσειδώνος 33, Άλιμος, 2109852935, info@idcoms.gr και στο εμπορικό δίκτυο της εταιρείας.

 

περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις ενημερωτικές ημερίδες της Κρήτης με θέμα “IPTV WiFi και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

2022-09-26 08:56:23
Technology

Πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 31/10/2016 έως 4/11/2016 τρεις ενημερωτικές ημερίδες στην Κρήτη με θέμα “IPTV, WiFi και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία” που διοργανώσαμε στo Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τον Αγ. Νικόλαο, στις αίθουσες του συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του ξενοδοχείου Hermes αντίστοιχα.

Η IKUSI HellasIDComs και οι τοπικοί συνεργάτες μας DigiTech-Παχιαδάκης Κώστας, MSS Electronics-Μακατουνάκης Γιάννης και Κλώντζας Γιώργος αντίστοιχα, ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού χώρου που συμμετείχαν, τους τοπικούς συλλόγους Ξενοδόχων, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και όλους τους τοπικούς παράγοντες του νησιού που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία αυτών των ενημερωτικών ημερίδων.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κάθε εκδήλωσης ήταν οι πολλές ερωτήσεις και η ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε, αποδεικνύοντας πως οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν καταστεί σημαντικό τμήμα των παροχών που προσφέρονται στους επισκέπτες και αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο για την προβολή των υπηρεσιών τους και τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων.

Θεωρούμε πως ενημερώσεις αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων.

Στις ιστοσελίδες μας www.ikusi.gr & www.idcoms.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και για την εκδήλωση, αλλά και για τις τεχνολογίες που συζητήσαμε, πιστεύουμε δε πως θα βρείτε ενδιαφέρον το άρθρο μας με τίτλο “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες” το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου 2016 του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, φωτίζοντας τα βασικά σημεία στην εξέλιξη της τεχνολογίας, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η μετάδοση της τηλεόρασης μέσα από ένα δίκτυο Ethernet και τονίζοντας τι ακριβώς κερδίζει ένα ξενοδοχείο από την εφαρμογή του IPTV αντί για τη λύση διανομής με την κλασσικη τεχνολογία RF, αφού η νέα μέθοδος προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή θέαση των τηλεοπτικών καναλιών και αναδεικνύει την τηλεόραση σε κέντρο πληροφοριών και διασκέδασης.

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις, υπάρχουν στην Gallery, στην ενότητα Hotel meetings.
ημερίδα Ηρακλείου

ημερίδα Ηρακλείου

 

περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25-10-2016 στη Ρόδο η ενημερωτική ημερίδα “IPTV και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

2022-09-26 08:56:25
Technology

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/10/2016 στη Ρόδο η ενημερωτική ημερίδα “IPTV και τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία” που διοργανώσαμε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza – Best Western Hotel (οδός Ιερού Λόχου 7).

Η IKUSI Hellas – IDComs και η GoldBravo Reactive Systems Ltd – Νικόλαος Κουλιανός ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού χώρου που συμμετείχαν και τους τοπικούς παράγοντες του νησιού που συνέβαλαν ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτής της ενημερωτικής ημερίδας.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν οι πολλές ερωτήσεις και η ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε, αποδεικνύοντας πως οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν καταστεί σημαντικό τμήμα των παροχών που προσφέρονται στους επισκέπτες και αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο για την προβολή των υπηρεσιών τους και τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων.

Θεωρούμε πως ενημερώσεις αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων.

Στις ιστοσελίδες μας www.ikusi.gr & www.idcoms.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και για την εκδήλωση, αλλά και για τις τεχνολογίες που συζητήσαμε, πιστεύουμε δε πως θα βρείτε ενδιαφέρον το άρθρο μας με τίτλο “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες” το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου 2016 του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, φωτίζοντας τα βασικά σημεία στην εξέλιξη της τεχνολογίας, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η μετάδοση της τηλεόρασης μέσα από ένα δίκτυο Ethernet και τονίζοντας τι ακριβώς κερδίζει ένα ξενοδοχείο από την εφαρμογή του IPTV αντί για τη λύση διανομής με την κλασσικη τεχνολογία RF, αφού η νέα μέθοδος προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή θέαση των τηλεοπτικών καναλιών και αναδεικνύει την τηλεόραση σε κέντρο πληροφοριών και διασκέδασης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση, υπάρχουν στην Gallery, στην ενότητα Hotel meetings.

περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5-10-16 στην Κέρκυρα η ενημερωτική ημερίδα “τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

2022-09-27 06:37:24
Technology

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/10/2016 στην Κέρκυρα η ενημερωτική ημερίδα “τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία” που διοργανώσαμε από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Corfu Holiday Palace στο Κανόνι.

Η IKUSI Hellas και η Digital Solutions – Βασίλης Χονδρογιάννης ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού χώρου που συμμετείχαν και τον πρόεδρο & το ΔΣ της Ένωσης που συνέβαλαν ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτής της ενημερωτικής ημερίδας.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν οι πολλές ερωτήσεις και η ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε, αποδεικνύοντας πως οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν καταστεί σημαντικό τμήμα των παροχών που προσφέρονται στους επισκέπτες και αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο για την προβολή των υπηρεσιών τους και την δημιουργία πρόσθετων εσόδων.

Θεωρούμε πως ενημερώσεις αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων.

Στις ιστοσελίδες μας www.ikusi.gr, www.idcoms.gr & www.digitalsolutions.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και για την εκδήλωση, αλλά και για τις τεχνολογίες που συζητήσαμε, ενώ πιστεύουμε πως θα βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το άρθρο μας με τίτλο “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες” το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου 2016 του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, φωτίζοντας τα βασικά σημεία στην εξέλιξη της τεχνολογίας, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η μετάδοση της τηλεόρασης μέσα από ένα δίκτυο Ethernet και τονίζοντας τι ακριβώς κερδίζει ένα ξενοδοχείο από την εφαρμογή του IPTV αντί για την κλασσική λύση σε RF.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση, υπάρχουν στην Gallery, στην ενότητα Hotel meetings.

περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24-9 στο Αργοστόλι η ενημερωτική ημερίδα “τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία”

2022-09-26 09:02:22
Technology

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/9 η ενημερωτική ημερίδα “τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία” που διοργανώσαμε από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι.

Η IKUSI Hellas και η Νικολάτου Α.-Νικολάτος Ε. Ο.Ε ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού χώρου που συμμετείχαν και τον πρόεδρο & το ΔΣ της Ένωσης που συνέβαλαν ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτής της ενημερωτικής ημερίδας.

Θεωρούμε πως ενημερώσεις αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων.

Στις ιστοσελίδες μας www.ikusi.gr, www.idcoms.gr & www.nikolatos.net.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και για την εκδήλωση, αλλά και για τις τεχνολογίες που συζητήσαμε, ενώ πιστεύουμε πως θα βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το άρθρο μας με τίτλο “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες” το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου 2016 του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, φωτίζοντας τα βασικά σημεία στην εξέλιξη της τεχνολογίας, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η μετάδοση της τηλεόρασης μέσα από ένα δίκτυο Ethernet και τονίζοντας τι ακριβώς κερδίζει ένα ξενοδοχείο από την εφαρμογή του IPTV αντί για την κλασσική λύση σε RF.

περισσότερα...

Τεχνολογικές Ημερίδες στην Αθήνα στις 10 και 11-5-2014

2022-09-26 21:18:34
Technology

Tags : 

Η διαδικασία για αναλογικό switch off στη χώρα μας μπαίνει πλέον στην τελική τροχιά, έχει φτάσει λοιπόν η ώρα για τις κεντρικές ημερίδες της IKUSI Hellas που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα σε δύο βδομάδες: το Σαββατοκύριακο 10 & 11/5/2014,σε συνεργασία με την MSS Electronics, επίσημο distributor της IKUSI για την Κεντρική Ελλάδα.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στις πρόσφατες ημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας για τα επαγγελματικά συστήματα, μας αλλάζει τον προηγούμενο προσανατολισμό:
Έτσι οι δύο ημερίδες της Αθήνας θα είναι προσανατολισμένες μόνο στα επαγγελματικά συστήματα – δηλαδή η θεματολογία της πρώτης μέρας των προηγούμενων ημερίδων (ASO για μικρές εγκαταστάσεις & LTE) θα απαλειφθεί και η θεματολογία της δεύτερης μέρας θα αναπτυχθεί πλέον αναλυτικότερα σε δύο ξεχωριστές ημερίδες.
Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να δούμε σε μεγαλύτερο βάθος όλα τα σημαντικά ζητήματα των επαγγελματικών, αλλά και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο “ζωντανό εργαστήρι” που θα τις συνοδεύει, γυρίζοντας σε αυτό όχι μετά το πέρας της συζήτησης, αλλά ταυτόχρονα με την εισήγηση και το διάλογο.

Η ημερίδα του Σαββάτου θα είναι αφιερωμένη στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις για μεγάλα δίκτυα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ, αναλύοντας την επεξεργασία στο HeadEnd όλων των διαθέσιμων σημάτων (επίγειων ψηφιακών, δορυφορικών και εσωτερικών), για όλους τους τρόπους διανομής του σήματος (αναλογικά, ψηφιακά, IPTV, οπτικές ίνες, κλπ) ανάλογα με τις τηλεοράσεις που διαθέτει το συγκρότημα – σε συνάρτηση πάντα με τα επερχόμενα ASO και το LTE.

Η ημερίδα της Κυριακής θα εστιάσει στα Gap Fillers, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογίες που μας εξασφαλίζουν ότι η εκπομπή θα γίνεται στις επίσημες συχνότητες του κάθε allotment – ακριβώς όπως επιβάλλεται στην ψηφιακή εποχή και όχι καταλαμβάνοντας νέες συχνότητες στο φάσμα όπως κάναμε στην αναλογική εποχή.

Πληρέστερες, νεότερες και ανανεωμένες πληροφορίες για τις ημερίδες θα βρίσκετε τις επόμενες μέρες στις ιστοσελίδες της IKUSI Hellas και της MSS Electronics.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 9852935 – 210 9853735 και στα emails info@idcoms.gr, info@ikusi.gr, info@promax.gr & info@msselectronics.gr.

Λεπτομέρειες για την τοποθεσία του ξενοδοχείου που θα πραγματοποιηθούν οι ημερίδες και για τις ώρες διεξαγωγής, υπάρχουν στο άρθρο μας: Τόπος και χρόνος διεξαγωγής των ημερίδων της Αθήνας

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο των ημερίδων που διοργανώνει η IKUSI Hellas σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν στο άρθρο μας: Νέα σειρά Τεχνολογικών Ημερίδων σε όλη την Ελλάδα

 

περισσότερα...