Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η Εταιρεία IDComs

Η IDComs και ο CEO/founder Θανάσης Κυριακόπουλος

Η IDComs και ο CEO/ιδρυτής της Θανάσης Κυριακόπουλος, έχουν μια 40χρονη παρουσία στο χώρο της τηλεόρασης και ιδιαίτερα της δορυφορικής λήψης από την εποχή που δεν είχαν καν ξεκινήσει οι εκπομπές από τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες και η μόνη δορυφορική εκπομπή που μπορούσε να λάβει κανείς στην Ελλάδα ήταν από το τότε σοβιετικό, δορυφόρο Horizon στη δορυφορική μπάντα C.

Αρκετές δεκαετίες πλέον αντιπροσωπεύουν για την Ελλάδα και την Κύπρο τις υψηλού κύρους εταιρείες IKUSI & PROMAX – εταιρείες πολύ γνωστές στην αγορά και τον τεχνικό κόσμο για  τις λύσεις που παρέχουν σε εξοπλισμό λήψης, επεξεργασίας, διανομής των τηλεοπτικών σημάτων, αλλά και μετρήσεων των παραμέτρων εκπομπής/λήψης.

Οι συνεχείς δραστικές αλλαγές της τεχνολογίας στον τομέα μας, σε συνάρτηση με την υψηλή τεχνογνωσία των στελεχών της IDComs, συν την προηγμένη τεχνογνωσία από τα τμήματα Έρευνας & Εξέλιξης των IKUSI & PROMAX για τις “τεχνολογίες που έρχονται”, η οποία μεταλαμπαδεύτηκε στα στελέχη της IDComs, πριν την εφαρμογή τους στην περιοχή μας, έδωσε τη δυνατότητα οργάνωσης πολλών ενημερωτικών εκδηλώσεων (σεμινάρια, τεχνολογικές ημερίδες, webinars κλπ) ήδη από τη δεκαετία του 1990, με θεματολογία:

 • Θέματα ειδικών λύσεων σε δύσκολες λήψεις επίγειου και δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος,
 • Εφαρμογές σε μεγάλα δίκτυα CATV,
 • Εφαρμογές οπτικών ινών σε μεγάλα δίκτυα,
 • Επίγεια ψηφιακή τηλεόραση από το 2006,
 • Την τεχνική transmodulation, με εφαρμογή σε ξενοδοχεία, πλοία, αναμεταδότες (Gap Fillers) κλπ
 • Τη μετάδοση δεδομένων δικτύου Ethernet μέσα από τα δίκτυα ομοαξονικών καλωδίων (EoC) από το 2005,
 • Τη νέα τότε τεχνολογία IPTV που τα επόμενα χρόνια επρόκειτο να κυριαρχήσει στην ξενοδοχειακή αγορά.

Η πρόσφατη συγχώνευση των εταιρειών IKUSI & FAGOR, διευρύνει ακόμα περισσότερο την γκάμα των προϊόντων και λύσεων που προτείνει η νέα ενιαία εταιρεία, ενώ ανοίγει τις προοπτικές για πλήρη συμπόρευση με τις δραστικές τεχνολογικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ουσιαστική ενοποίηση των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης.

Η IDComs δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα:

 1. Την υποστήριξη των προϊόντων για τις εταιρείες που αντιπροσωπεύει για την Ελλάδα και την Κύπρο (IKUSI, TRIAX, PROMAX, ZAFIRO κλπ).
 2. Την ουσιαστική υποστήριξη του τεχνικού κόσμου σε μεγάλα έργα (Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία, Κτίρια Γραφείων, Συγκροτήματα Κτιρίων, Πρεσβείες κλπ), όσο αφορά τη λήψη και τη διανομή δορυφορικών επίγειων & δικτυακών τηλεοπτικών σημάτων, δίκτυα οπτικών ινών & Ethernet και ασύρματα δίκτυα Wi-Fi.

Η εταιρεία διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία σε ότι αφορά τα παραπάνω, με ένταση εμπειρίας στην τεχνολογία IPTV, με την οποία υλοποίησε το πρώτο τέτοιο έργο στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο ξενοδοχείο, ήδη από το 2008, περιλαμβάνοντας τα συστήματα λήψης, το IPTV HeadEnd, τον Middleware server, το δίκτυο Ethernet με υποστήριξη IGMP και τα τερματικά.

Έκτοτε έχουν υλοποιηθεί μαζί με τους συνεργάτες μας, με δικό μας εξοπλισμό και συμμετοχή, εκατοντάδες έργα που στηρίζονται στην τεχνολογία IPTV, μερικά εκ των οποίων φαίνονται ενδεικτικά στην ενότητα της ιστοσελίδας μας “Τα Έργα Μας”.
Για την αρτιότερη υλοποίηση και υποστήριξη αυτών των έργων, έχουμε δημιουργήσει το Hospitality Team, μια ομάδα εταιρειών τεχνολογίας, από το χώρο των δικτύων, των τηλεοπτικών, της IP τηλεφωνίας κλπ, που αναλαμβάνουν ως integrators έργα αυτής της μορφής. Οι έδρες αυτών των εταιρειών βρίσκονται σε όλες της τουριστικές περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο, τα μεγάλα νησιά αλλά και σε όλα τα αστικά κέντρα, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο και τη δυνατότητα άμεσης & ουσιαστικής after sales τοπικής υποστήριξης σε όλες αυτές τις περιοχές.
Είναι μια εξειδικευμένη ομάδα 85 εταιρειών, τα μέλη των οποίων είναι πλήρως εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε, παρέχοντας στους πελάτες μας σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη των έργων με δική μας ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία υλοποίησης, αλλά και άμεση επέμβαση υποστήριξης σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία με την LG στον τομέα της υποστήριξης για την infotainment πλατφόρμα Pro:Centric, αποτελώντας ουσιαστικά τον βασικό integrator του συστήματος και παρέχοντας μαζί με το Hospitality Team, ουσιαστικές υπηρεσίες υποστήριξης σε όλα τα ξενοδοχεία με Hotel Smart TV της LG.

Το διάσημο middleware ZAFIRO της Entertainment Solutions που αντιπροσωπεύουμε για την Ελλάδα, είναι μια ακόμα επιλογή για τα πολύ υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία, τα οποία θέλουν να προσφέρουν την κορυφαία λύση για τους φιλοξενούμενους τους.

Πολύ σημαντική είναι και η συνεργασία μας με την Cosmote TV, στον τομέα της αποκωδικοποίησης των προγραμμάτων για επαγγελματική εφαρμογή σε ξενοδοχεία κλπ, αφού είναι δυνατή πλέον η μαζική αποκωδικοποίηση των καναλιών της Cosmote TV, μέσα στο ikusiflow το κορυφαίο Smart HeadEnd της αγοράς, χωρίς τη χρήση εξωτερικών οικιακών δεκτών, την παρουσία άπειρων καλωδίων, αλλά κυρίως με άριστα αποτελέσματα στην ποιότητα της εικόνας και με πολύ χαμηλότερο κόστος από τις οικιακές λύσεις. Δείτε και το σχετικό άρθρο μας στην Τεχνική Βιβλιοθήκη.

Η Τεχνική Βιβλιοθήκη είναι ένα τμήμα της ιστοσελίδας μας με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, που περιλαμβάνει άρθρα δημοσιευμένα στα κλαδικά περιοδικά και στον τύπο.
Περιέχει τις ενότητες “Τεχνικά Άρθρα” & “IPTV, VoD & Υπηρεσίες” με πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις των νέων τεχνολογιών – με συντάκτη τον Θανάση Κυριακόπουλο για την πλειοψηφία των άρθρων – την ενότητα “Παρουσιάσεις στον Ειδικό Τύπο” (αφορούν test & παρουσιάσεις υπηρεσιών και προϊόντων που αντιπροσωπεύουμε) και τέλος την ενότητα “Νέα, Εκδηλώσεις και Συνεντεύξεις”, με τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στον Τύπο.

Η IDComs έχει υλοποιήσει πάρα πολλά εμβληματικά έργα, τα περισσότερα σε ξενοδοχεία, ήδη από τη δεκαετία του 1980.
Το σημαντικότερο όμως αυτών ήταν τα καλωδιακά δίκτυα CATV των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Συνοπτικά αναφέρουμε ότι η IDComs έκανε το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, την πιστοποίηση και το SLA για το σύνολο των καλωδιακών δικτύων CATV των Ολυμπιακών έργων το 2004.
Όλες οι λεπτομέρειες για αυτό το εμβληματικό project, υπάρχουν στο σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε και συνεργαζόμαστε, φαίνονται κάτω από το βασικό μενού η εταιρεία

Ο βασικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας περιλαμβάνει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες στα βασικά μενού, όμως ο κύριος όγκος χρήσιμων πληροφοριών υπάρχει στα blogs που έχουν αναπτυχθεί κάτω από το βασικό μενού “Αρθρογραφία”, δηλαδή στα υπομενού:

 • Αρθρογραφία IDComs”, που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία μας και ενημέρωση για τις δραστηριότητες της.
 • Αρθρογραφία IKUSI”, που περιλαμβάνει τεχνολογικά άρθρα και πληροφορίες για τα προϊόντα της ενοποιημένης εταιρείας.
 • Αρθρογραφία PROMAX” που περιλαμβάνει πληροφορίες για τα όργανα μέτρησης της εταιρείας, αλλά και μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογική συλλογή άρθρων με θέμα “Η PROMAX εξηγεί”.
03 Οκτωβρίου 2022