Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η συμμετοχή της IDComs στην Salonica Electronix 2023

Μετά τις πολύ επιτυχημένες συμμετοχές της IDComs – IKUSI Hellas σε όλες τις εκθέσεις Electronix που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχουμε και φέτος στην Salonica Electronix 2023.

 Υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για αυτή τη συμμετοχή μας: η κλαδική αυτή έκθεση, εκτός από τον τεχνικό κόσμο και τις τεχνολογικές εταιρείες, απευθύνεται σαφώς στην ξενοδοχειακή αγορά και ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο που θέλει να βελτιώσει τις υπηρεσίες και την εμπειρία που παρέχει στους φιλοξενούμενους μέσα από την τεχνολογία.

Στην έκθεση θα παρουσιάσουμε μεν τις διαφορετικές επιλογές hardware για την υλοποίηση των συστημάτων (τηλεοπτικό HeadEnd, ειδικός ενσύρματος και ασύρματος δικτυακός εξοπλισμός κλπ), θα εστιάσουμε όμως σε αυτά που ενδιαφέρουν τα ξενοδοχεία, δηλαδή στα οφέλη που θα έχει και ο φιλοξενούμενος, αλλά και η επιχείρηση από τη χρήση αυτών των υπηρεσιών – οφέλη τα οποία προκύπτουν από την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και του software που συνοδεύει τον hardware εξοπλισμό.

Για να το κάνουμε απλούστερο, παίρνοντας σαν παράδειγμα την τηλεόραση:
Στο παρελθόν η τηλεόραση ήταν ένα “χαζό” κουτί σε μια γωνιά του δωματίου, το οποίο έδειχνε κανάλια – τα δύο κρατικά παλιά, μερικά ελληνικά παραπάνω αργότερα και πολλά παραπάνω λόγω δορυφορικής λήψης στην πορεία.

Σήμερα αυτό έχει αλλάξει.
Με την έλευση της τεχνολογίας IPTV, η τηλεόραση κάνει πλέον “εκατό” δουλειές και τα κανάλια είναι μία μόνο από αυτές.
Στην πραγματικότητα η σύγχρονη ξενοδοχειακή τηλεόραση, είναι ένας δικτυωμένος υπολογιστής με πολύ μεγάλη οθόνη και τηλεχειριστήριο, ο οποίος:

 • μπορεί να κάνει όλα όσα κάνει ο φιλοξενούμενος από το κινητό του ή τον υπολογιστή του
 • και κυρίως να προβάλει όλα όσα θέλει να προβάλει το ξενοδοχείο με στόχο το upselling.

Αυτά τα δύο είναι που ενδιαφέρουν τη σύγχρονη ξενοδοχειακή επιχείρηση, τα οποία υλοποιούνται από τις infotainment πλατφόρμες της αγοράς και αφορούν το ένα παράδειγμα που αναφέραμε – αυτό της τηλεόρασης.
Σαν επίσημοι integrators της LG για την Infotainment πλατφόρμα Pro:Centric, θα παρουσιάσουμε το σύστημα της σε πλήρη λειτουργία, εξηγώντας φυσικά στους ενδιαφερόμενους, τις δυνατότητες, αλλά και τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκεται στην 1η θέση των υλοποιήσεων στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.
Θα πάρουμε φυσικά και μία γεύση από το ZAFIRO, ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα για τις μονάδες φιλοξενίας που πρέπει να δώσουν κάτι περισσότερο στους δικούς τους φιλοξενούμενους, όπως VoD, πλήρη συνεργασία με τα κινητά (ZAFIRO Mobile) και πολλά ακόμα.

Υπάρχουν φυσικά πολύ περισσότερες τεχνολογίες, όπως:

 • Το TriaxCast που υλοποιεί τη λογική “bring your own content” επιτρέποντας στο φιλοξενούμενο να προβάλει μέσω του κινητού του τις δικές του συνδρομητικές υπηρεσίες στη μεγάλη οθόνη του δωματίου, τηρώντας όμως το GDPR, με πλήρη διαγραφή των προσωπικών στοιχείων κάθε πελάτη κατά το checkout.
 • Το Triax EoC (Ethernet over Coax), το οποίο επιτρέπει σε υφιστάμενα ξενοδοχεία που δεν διαθέτουν δικτυακή υποδομή, να χρησιμοποιήσουν τα παλιά ομοαξονικά δίκτυα τους, για να αποκτήσουν εύκολα και με μικρό κόστος δίκτυο Ethernet σε όλα τα δωμάτια για το WiFi, την IP τηλεφωνία, το IPTV, αλλά και όλες τις εφαρμογές που απαιτούν δικτύωση, χωρίς να υποχρεωθούν να επενδύσουν σε εκτεταμένη και ριζική αλλαγή της δικτυακής υποδομής τους.
 • Υλοποιήσεις με οπτικές ίνες όσο αφορά τη λήψη, αλλά και όσο αφορά τη διανομή των σημάτων σε ολόκληρη τη μονάδα φιλοξενίας (FttR – Fiber to the Room), αφού αποτελεί την οικονομικότερη και ταυτόχρονα την τεχνολογικά άριστη επιλογή δικτύωσης για μεγάλες μονάδες που εκτείνονται σε διαφορετικές ομάδες κτιρίων.
 • Κλασσικές υλοποιήσεις με χαλκό (UTP - δομημένη καλωδίωση) για την κάλυψη όλων των τεχνολογικών αναγκών (δίκτυο Ethernet, WiFi, IPTV, IP τηλεφωνία, κάμερες, πυρανίχνευση κλπ).

Θα υπάρχει πλούσια υποδομή λήψης δορυφορικών και γρήγορη πρόσβαση στο Internet με τις νέες κεραίες κινητής 4G/5G, ενώ όλα τα συστήματα που αναφέρονται παραπάνω, θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ώστε να μπορούμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχουν οι επισκέπτες.
Όχι μόνο στα συστήματα λήψης, αλλά και στις ειδικές ανάγκες διανομής των τηλεοπτικών σημάτων μέσα από UTP & δίκτυο Ethernet, με τις ειδικές ρυθμίσεις που απαιτούνται στα switches για το πρωτόκολλο IGMP και την τεχνολογία IPTV, αλλά και όλες τις εναλλακτικές επιλογές του συμπληρωματικού εξοπλισμού.

Τις μέρες της έκθεσης στο περίπτερο μας θα βρίσκονται οι Θανάσης Κυριακόπουλος, Στάνισλαβ Ερμιζίδης, Αχιλλέας Αγγελόπουλος και Κυριακή Κυριακοπούλου.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε εκεί και να συζητήσουμε οτιδήποτε σας απασχολεί στα ζητήματα της ειδικότητας μας.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Μαρτίου στην αίθουσα Grand Pietra του Porto Palace Hotel της Θεσσαλονίκης και θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας συναντήσουμε εκεί.
Θα διαρκέσει όλη τη Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ οι ώρες λειτουργίας της είναι από τις 10:00 έως τις 20:00.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και το μόνο που απαιτείται είναι η προ-εγγραφή, την οποία μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα κατευθείαν από την επίσημη ιστοσελίδα www.salonica-electronix.gr, στην επιλογή Ε-TICKET.
Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την πρόσκληση και να την έχετε μαζί σας κατά την είσοδό σας.

21 Φεβρουαρίου 2023

Επικοινωνία

 • +30210 9852935
 • +30210 9853735
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Follow IDComs on

Follow IKUSI-TRIAX on

Follow PROMAX on

Εγγραφείτε στο newsletter

Design & development by Web Intelligence