Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Θέση εργασίας στην IDComs

Η εταιρία IDComs – Θανάσης Κυριακόπουλος, αναζητά έναν ακόμη συνάδελφο, προκειμένου να συμβάλλει στις εργασίες της ομάδας της εταιρίας.

Από τεχνολογικής πλευράς, θα βοηθήσουν οι σπουδές στο αντικείμενο κυρίως όμως η προηγούμενη εμπειρία.
Ο υποψήφιος θα είναι καλό να έχει κάποιες γνώσεις από RF και κάτοπτρα για την τηλεόραση, το κύριο όμως είναι η ευχέρεια στη χρήση των υπολογιστών και η εμπειρία στα δίκτυα Ethernet.

Το κλίμα στην ομάδα της IDComs είναι εξαιρετικό - ακόμα και όταν σε λίγες περιόδους αιχμής υπάρχουν πιεστικές εργασίες, βρίσκουμε τον τρόπο να είμαστε παραγωγικοί, διατηρώντας την καλή μας διάθεση.
Είναι σημαντικό λοιπόν ο υποψήφιος να διαθέτει πνεύμα συνεργασίας & να ταιριάξει με την ομάδα μας, προκειμένου να διατηρηθεί αυτό το πολύ καλό περιβάλλον εργασίας.

Σχετικά με την IDComs και το αντικείμενο της εργασίας

Η IDComs και ο CEO/ιδρυτής της Θανάσης Κυριακόπουλος, έχουν μια 40χρονη παρουσία στο χώρο προηγμένων τεχνολογιών της τηλεόρασης και ιδιαίτερα της δορυφορικής λήψης από την εποχή που δεν είχαν καν ξεκινήσει οι εκπομπές από τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες και η μόνη δορυφορική εκπομπή που μπορούσε να λάβει κανείς στην Ελλάδα ήταν από το τότε σοβιετικό, δορυφόρο Horizon στη δορυφορική μπάντα C.

Αρκετές δεκαετίες πλέον αντιπροσωπεύουν για την Ελλάδα και την Κύπρο τις υψηλού κύρους εταιρείες IKUSI PROMAX – εταιρείες πολύ γνωστές στην αγορά και τον τεχνικό κόσμο για  τις λύσεις που παρέχουν σε εξοπλισμό λήψης, επεξεργασίας, διανομής των τηλεοπτικών σημάτων, αλλά και μετρήσεων των παραμέτρων εκπομπής/λήψης.

Η πρόσφατη συγχώνευση των εταιρειών IKUSI TRIAX, διευρύνει ακόμα περισσότερο την γκάμα των προϊόντων και λύσεων που προτείνει η νέα ενιαία εταιρεία, ενώ ανοίγει τις προοπτικές για πλήρη συμπόρευση με τις δραστικές τεχνολογικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ουσιαστική ενοποίηση των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης, τις πλατφόρμες περιεχομένου ΟΤΤ κλπ.

Την τελευταία πενταετία η IDComs είναι ο επίσημος συνεργάτης/integrator για την Infotainment πλατφόρμα Pro:Centric της LG στα ξενοδοχεία, στις εκδόσεις με τοπικό server ή στο Cloud.

Οι συνεχείς δραστικές αλλαγές της τεχνολογίας στον τομέα μας, σε συνάρτηση με την υψηλή τεχνογνωσία των στελεχών της IDComs, συν την προηγμένη τεχνογνωσία από τα τμήματα Έρευνας & Εξέλιξης των IKUSI, TRIAX & PROMAX για τις “τεχνολογίες που έρχονται”, η οποία μεταλαμπαδεύτηκε στα στελέχη της IDComs, πριν την εφαρμογή τους στην περιοχή μας, έδωσε τη δυνατότητα οργάνωσης πολλών ενημερωτικών εκδηλώσεων (σεμινάρια, τεχνολογικές ημερίδες, webinars κλπ) ήδη από τη δεκαετία του 1990 και πριν από την πρώτη κάθε φορά εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών στη χώρα μας.
Το παραπάνω είναι μία από τις αιτίες που την καθιέρωσαν σαν κορυφαία τεχνολογική εταιρεία στο εξειδικευμένο αντικείμενο της.

Στη σημερινή εποχή οι εφαρμογές τηλεόρασης που ενδιαφέρουν σοβαρά την αγορά και ιδιαίτερα μεγάλους πελάτες όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ, αφορούν κυρίως:

  • την τεχνολογία IPTV, με εφαρμογή του πρωτοκόλλου IGMP σε εσωτερική διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου μέσα δίκτυα Ethernet & οπτικές ίνες, σε κάθε μεγάλο κτιριακό συγκρότημα,
  • τη διανομή περιεχομένου από παρόχους των αντίστοιχων υπηρεσιών OTT με την τεχνολογία Cast,
  • τις Infotainment πλατφόρμες (hardware + software) για την προσθήκη εξειδικευμένου περιεχομένου στο εσωτερικό δίκτυο,
  • την δικτύωση για όλες τις δικτυακές υπηρεσίες που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο (WiFi, IPTV, IP τηλεφωνία κλπ), ακόμα και μέσα από την υφιστάμενη ομοαξονική διανομή μέσω της τεχνολογίας EoC (Ethernet over Coax) με γιγάμπιτες ταχύτητες, κλπ.

Σήμερα η IDComs, εκτός από την αντιπροσώπευση των κορυφαίων προϊόντων της αγοράς, εστιάζει στην παροχή υποστήριξης στους συνεργάτες της, οι οποίοι εκτελούν τα παραπάνω έργα – σε όσα τμήματα των έργων χρειάζονται την προηγμένη στον τομέα μας τεχνογνωσία.
Η υποστήριξη περιλαμβάνει και την ομαλή λειτουργία όλων των συστημάτων μετά την εγγύηση, αλλά και όσες προσαρμογές είναι απαραίτητες στις channel lists των ξενοδοχείων, λόγω της συχνής αλλαγής συχνότητας ή δορυφόρου σε αρκετά από τα κανάλια.

Τα παραπάνω είναι το κύριο αντικείμενο της δουλειάς μας σήμερα και σε αυτά χρειαζόμαστε να ενδυναμώσουμε την ομάδα μας.

Όποιος συνάδελφος θεωρεί ενδιαφέρον το αντικείμενο, γνωρίζει τα βασικά σε αυτά που περιγράψαμε και θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα μας, θα εκπαιδευτεί σε όσα από τα παραπάνω δεν γνωρίζει.
Αν έχει όρεξη για δουλειά και του αρέσουν οι προκλήσεις, θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας, αλλά και από την αμοιβή του.

Επικοινωνία:
Τηλεφωνικά: κος Ερμιζίδης ή κα Τζουρμπάκη στα 210 9852935, 210 9853735, 210 9859833.
Email για εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποστολή βιογραφικού κλπ:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

04 Απριλίου 2023