Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η μόνη σωστή λύση για ξενοδοχεία: Αποκωδικοποίηση συνδρομητικών καναλιών κατευθείαν στο HeadEnd

ikusiflow inline web

Με την έλευση της τεχνολογίας pool στα σύγχρονα HeadEnds, πλέον κατέστη εφικτό να αποκωδικοποιούμε με μία κάρτα πολλά κανάλια μαζί, ακόμη και αν προέρχονται από διαφορετικά δορυφορικά transponders !

Στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον - ακόμα και στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις - η λογική: ένας οικιακός δέκτης με παντρεμένη κάρτα και ένας (συνήθως) οικιακός ψηφιακός διαμορφωτής HD για κάθε κανάλι!!! Αυτό είχε πολύ σημαντική αρνητική επίδραση στις πωλήσεις των παρόχων προς τις επιχειρήσεις μαζικής διανομής και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία, επειδή το κόστος και η πολυπλοκότητα μιας τέτοιας υλοποίησης ήταν εξαιρετικά υψηλά αν το ξενοδοχείο ήθελα να δώσει στα δωμάτια πολλά συνδρομητικά κανάλια με premium περιεχόμενο.
Ένα ξενοδοχείο που ήθελε να προσφέρει Premium περιεχόμενο στους φιλοξενούμενους, αγόραζε μία ξενοδοχειακή συνδρομή που στο βασικό πακέτο της είχε ~50 κανάλια, στην πράξη όμως χρησιμοποιούσε ένα μικρό μόνο αριθμό από αυτά, αφού το κόστος της υλοποίησης ήταν μεγάλο και ο χώρος που απαιτείτο για την τοποθέτηση όλων αυτών των δεκτών, διαμορφωτών ήταν πολύ μεγάλος, οι καλωδιώσεις πολύπλοκες και οι βλάβες των δεκτών πολύ συχνές.

Η «περίεργη» αυτή κατάσταση για τις ελληνικές πλατφόρμες, έρχεται πλέον να ομαλοποιηθεί – τουλάχιστον για την Cosmote TV προς το παρόν - αφού με τη χρήση κατάλληλων καρτών και Pro CAM 8 καναλιών, η αποκωδικοποίηση λειτουργεί άψογα στο Flow της IKUSI.

FLOW SEC inlineΠρακτικά, για να δώσουμε 16 συνδρομητικά κανάλια της Cosmote TV σε μια εγκατάσταση με Flow HeadEnd, χρειαζόμαστε μόνο μία μονάδα Flow SEC (είναι διπλή και δέχεται 2 Pro CAM 8 καναλιών) που έχει πολύ προσιτό κοστολόγιο, ενώ για 32 κανάλια θέλουμε δύο μόνο μονάδες Flow SEC, για 48 κανάλια τρία μόνο Flow SEC κλπ.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως η προσθήκη Premium συνδρομητικού περιεχομένου, έχει πλέον πολύ χαμηλότερο κοστολόγιο για το απαιτούμενο Hardware, η ποιότητα της εικόνας δεν μειώνεται στο παραμικρό, ο εξοπλισμός είναι στο σύνολο του επαγγελματικός και αξιόπιστος χωρίς οικιακούς δέκτες, ο απαιτούμενος χώρος είναι μηδενικός, αφού όλη η επεξεργασία & αποκωδικοποίηση γίνεται μέσα στο HeadEnd kai και φυσικά δεν απαιτούνται εξωτερικοί πολυδιακόπτες, δέκτες, διαμορφωτές, καλώδια RF, πολύπριζα κλπ.

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα ένα άρθρο μας στο κλαδικό περιοδικό Ψηφιακή τηλεόραση, το οποίο περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία, αλλά και τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας.
Έχει σηκωθεί όπως πάντα στην Τεχνική Βιβλιοθήκη, στην ενότητα Τεχνικά άρθρα.
Δείτε όλο το άρθρο εδώ

09 Ιουνίου 2023