Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

FoxunHD SX-HE01: HDMI -> IP Encoder

FOXUN SX HE01 H 264 HDMI IP encoder inline

Ο HDMI->IP encoder SX-HE01 χρησιμοποιείται για να μετατρέψει ένα σήμα από πηγή HDMI σε δικτυακό stream, προκειμένου να διοχετευθεί σε IP δίκτυο, τοπικό ή WAN, καθώς υποστηρίζει τα πρωτόκολλα UDP, HTTP, RTSP, RTMP και ONVIF. Ο συγκεκριμένος encoder υποστηρίζει H.264 και MPEG1 Audio Layer 2, ενώ επιτυγχάνει CBR/VBR rate 16Kbps~16Mbps, διαθέτοντας Gigabit network interface με full duplex mode. Στην είσοδο HDMI, ο encoder SX-HE01 μπορεί να δεχτεί σήματα video με αναλύσεις έως και 720p, 1080p@60Hz.
Ο έλεγχος και η παραμετροποίηση του encoder, επιτυγχάνεται εύκολα μέσω web interface με τοπική IP αλλά και απομακρυσμένα σε WAN, καθώς διατίθενται όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τα πρωτόκολλα, τα URL, τις αναλύσεις, την μετάδοση multicast και πολλά άλλα, με βασικά μενού τις επιλογές: Status, Encoder, OSD, System.
Να αναφέρουμε ότι το stream εξόδου μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε IP δέκτη αλλά και με προγράμματα όπως πχ το VLC player.

Σε περίπτωση που απαιτείται η θέαση του stream από περισσότερους τοπικούς χρήστες ταυτόχρονα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε multicast IP και να χρησιμοποιήσουμε το multicast URL από την σελίδα Status.
Για απομακρυσμένους χρήστες, προτείνεται η χρήση RTMP, ενώ μία ακόμη ενδιαφέρουσα χρήση του encoder, αφορά τα NVR με υποστήριξη H.264 decoder.

Τέλος, ο FoxunHD SX-HE01 HDMI->IP encoder, διαθέτει είσοδο 12V για το παρεχόμενο τροφοδοτικό, HDMI IN, θύρα Gigabit LAN και οπή Reset, ενώ στη πρόσοψη διατίθενται ενδεικτικά LED Power, LAN και HDMI IN.

04 Ιουλίου 2023