Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Νέα σειρά linear ευρείας µπάντας UHF των 6 & 12W, για αναμεταδότες DVB-T

2023 Linear IDComs 12W 014 gamma cropped full inline

Τα νέα Linears της IDComs είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να συμπληρώνουν τη σειρά Gap Fillers IKUGaF με τελικό στάδιο τους ενισχυτές ΗΤΑ-125, HPA-125 ή HRA-128, σε οποιαδήποτε σύνθεση των μονάδων επεξεργασίας σημάτων εισόδου. 

Έτσι αν έχετε ένα DVB-T Gap Filler με οποιαδήποτε σύνθεση επεξεργασίας σήματος (δορυφορικό transmodulator DVB-S/S2 -> DVB-T ή regenerator ή echo-canceller ή μεταλλάκτη DVB-T ή πομπό/διαμορφωτή), με τελικό στάδιο τους παραπάνω ενισχυτές, έρχεται η IDComs με 2 μοντέλα Linears και "συμπληρώνει" τη γκάμα της ισχύος που θα χρειαστείτε για να καλύψετε μεγαλύτερες αποστάσεις εκπομπής, όπου απαιτείται.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων Linears της IDComs, είναι η γραμμικότητα ενίσχυσης που παρουσιάζουν και οφείλονται στα σύγχρονα LDMOS transistors που χρησιμοποιούν, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τις ψηφιακές εκπομπές DVB-T.

2023 Linear IDComs 12W 012 gamma cropped inlineΟι συσκευές είναι ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ κατασκευασμένες από ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ αλουμίνιο πάχους 1,5mm και βαμμένες με ΕΙΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ χρώμα, για να αντέχουν στις χειρότερες καιρικές συνθήκες (υγρασία, παγωνιά κτλ) και ΟΧΙ σε μεταλλικό κουτί το οποίο κάποια στιγμή λόγω υγρασίας θα αρχίσει να σκουριάζει ακόμα και αν είναι γαλβανισμένο ή βαμμένο.

Για την ενίσχυση ενός ή πολλών streams ταυτόχρονα

Τα νέα Linears της IDComs είναι γραμμικοί ενισχυτές ευρείας μπάντας UΗF για DVB-T σήματα, στα 6 & 12 Watt αντίστοιχα, με εξαιρετικό MER >37dB και πολύ χαμηλή 2η αρμονική, πράγμα που τα κάνει ΙΔΑΝΙΚΑ για να ενισχύσουν χωρίς κανένα πρόβλημα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από ένα streams. 
Είναι γνωστό πως στην αναλογική εποχή εάν οδηγούσαμε ένα Linear με δύο κανάλια αντί για ένα, ο ενισχυτής έχανε 10 dB από την έξοδο του, καθιστώντας μια τέτοια επιλογή οικονομικά ασύμφορη. Αντίθετα στην ψηφιακή εποχή ένα linear χάνει μόνο 3 dB αν αντί για ένα οδηγήσει δύο streams και 3 ακόμα dB σε κάθε διπλασιασμό του αριθμού των streams. Δηλαδή -3dB για δύο streams, -6dB για τέσσερα streams, - 9dB για οκτώ streams κοκ.

Η εξαιρετική αυτή ιδιότητα της ψηφιακής τηλεόρασης, μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε σε αρκετές περιπτώσεις ενιαίο σύστημα ενίσχυσης και ενιαίο σύστημα ακτινοβολίας για όλα τα streams.

Η μεθοδολογία αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη όταν στη θέση αναμετάδοσης υπάρχουν έτοιμα συστήματα ακτινοβολίας σε καλή κατάσταση και ακόμα πιο χρήσιμη εάν πρέπει να καλυφθούν περισσότερες από μία κατευθύνσεις με σύνθετα κεραιοσυστήματα.

Πρακτικά τα συγκεκριμένα Linears θα χρησιμοποιηθούν για την αναμετάδοση τεσσάρων έως max οκτώ συχνοτήτων, κάτι που σημαίνει ότι στο linear των 12 W, η ισχύς εκπομπής θα είναι max 3 Watt ανά κανάλι για 4 κανάλια και 1,5 Watt ανά κανάλι για 8 κανάλια.

Για το linear των 6 W, η ισχύς εκπομπής ανά κανάλι θα είναι max 1,5 και 0,75 Watt αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι τα νέα Linears της IDComs είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένα από τους τεχνικούς της IDComs με υλικά και διατάξεις τελευταίας τεχνολογίας, ενώ ειδική φροντίδα δόθηκε στα ηλεκτρονικά κυκλώματα προστασίας τους για την μακρόχρονη ασφαλή λειτουργία τους και στην προσαρμογή τους με τις μονάδες εξόδου ΗΤΑ-125, HPA-125 ή HRA-128 των παλαιότερων αλλά και των τωρινών έτοιμων πακέτων IKUGaF της IKUSI.

10 Αυγούστου 2023