Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

IKUSI FLOW Smart Headend: Η απόλυτη τεχνολογία IP διανομής TV για ξενοδοχεία

IKUSIFLOW idcoms full

To IKUSI FLOW Smart Headend της ισπανικής IKUSI, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομής τηλεοπτικών καναλιών, τόσο μέσω IP όσο και μέσω RF.

Οι υπηρεσίες διανομής περιεχομένου σε ξενοδοχεία και γενικότερα στο χώρο του hospitality, παρέχονται από το IKUSI FLOW με εξαιρετική ευελιξία, καθώς και ιδιαίτερα σύγχρονα επίπεδα λειτουργικότητας και ασφάλειας. Με ένα smart headend όπως το IKUSI FLOW, ο εκάστοτε διαχειριστής μπορεί να ασχοληθεί με το περιεχόμενο και όχι με τις τεχνικές παραμέτρους, έτσι είναι ακόμη πιο εύκολο στη χρήση και από μη τεχνικό προσωπικό.

Το IKUSI FLOW είναι το πρώτο επαγγελματικό Smart HeadEnd της αγοράς που δέχεται έως 10 πολλαπλές μονάδες (Flow IN4, Flow OUT, Flow SEC, Flow ENC) καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να υπάρξει σε ένα HeadEnd.

Με 4 μονάδες FLOW IN4, μπορούμε να έχουμε μεταφορά περιεχομένου από 16 δορυφορικά ή επίγεια transponders/muxes, που θα μας δώσουν πάνω από 100 τηλεοπτικά κανάλια και αρκετά ραδιοφωνικά, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός για επαγγελματικές εφαρμογές σε ξενοδοχεία, ενώ να σημειωθεί ότι με χρήση επαγγελματικών CAM, η κατ’ επιλογή αποκρυπτογράφηση συνδρομητικών καναλιών, πραγματοποιείται μέσα στο headend, χωρίς εξωτερικούς δέκτες & διαμορφωτές, με τέλεια ποιότητα και με πολύ χαμηλό κόστος ανά κανάλι.

Η κάθε μονάδα είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικά ποιοτικό υλικό με βάση το μαγνήσιο, ενώ δέχεται είτε δορυφορικά, είτε επίγεια, ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη. Η έξοδος μπορεί να είναι IP ή DVB-T/C ή και τα δύο κατ’ επιλογή, με έμφαση στην IP διανομή. Να σημειωθεί ότι μία μονάδα Flow IN4 είναι universal και παρέχει στο pool του HeadEnd όλα τα κανάλια από τα 4 streams – ΔΕΝ χρειάζεται δηλαδή να αφαιρέσουμε κάποια από τα κανάλια.

Το IKUSI FLOW ελέγχεται μέσω Web interface τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα, αλλά και με κινητό μέσω του ενσωματωμένου WiFi. Στο Web interface έχουμε ανά πάσα στιγμή όλες τις πληροφορίες λειτουργίας, ενώ η ρύθμιση διευκολύνεται στο μέγιστο με τις πολυάριθμες έξυπνες λειτουργίες, όπως πχ η επιλογή Service Wizard.

Με τη δυνατότητα EMAIL ALERT, αποστέλλεται έγκαιρα ειδοποίηση σε καταχωρημένα emails, προκειμένου να αντιμετωπίζεται πιο νωρίς το εκάστοτε πρόβλημα και πολλές φορές πριν καν γίνει αντιληπτό από τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Να αναφέρουμε τέλος και την εξαιρετική - ενσωματωμένη στο IKUSI FLOW - εφαρμογή Device Manager της IKUSI, η οποία χωρίς εξωτερικό hardware προσφέρει κεντρική διαχείριση του περιεχομένου και των συσκευών στο δίκτυο IPTV.

Παρακάτω, παραθέτουμε συνδέσμους από προηγούμενα άρθρα για το IKUSI FLOW Smart Headend, προκειμένου να ανατρέξετε για περισσότερες πληροφορίες. Οι σύνδεσμοι, μπορούν να λειτουργήσουν και ως ένα εύχρηστο ευρετήριο άρθρων για επιμέρους θεματολογία που αφορά στο IKUSI FLOW!

Σύνδεσμοι άρθρων για το IKUSI FLOW

ikusiflow το νέο επαναστατικό HeadEnd για το Hospitality market

ikusiflow και οι μονάδες του νέου HeadEnd της IKUSI

Device Manager για το ikusiflow

IKUSI Flow Smart Headend για ξενοδοχεία (Πλήρες Review με Video παρουσίασης του headend από τον Θανάση Κυριακόπουλο και Video παρουσίασης του Web Interface από το iptvsat.gr)

Νέα μονάδα Flow IN4

Νέα μονάδα Flow OUT6

10 Ιανουαρίου 2024