Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες – ένα άρθρο που λύνει πολλές απορίες

Ακούμε πολύ συχνά πλέον σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, πως ένα ξενοδοχείο αναβαθμίζει το σύστημα του σε IPTV και προσθέτει νέες υπηρεσίες, αλλά είναι γεγονός πως δεν έχουμε ακόμη μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον προσδιορισμό των εννοιών και ποια πλεονεκτήματα μπορούμε να έχουμε εφαρμόζοντας την τεχνολογία IPTV.

Ένας ξενοδόχος δεν μπορεί στην πραγματικότητα να προσδιορίσει τι ακριβώς παραπάνω θα πάρει αν μεταπηδήσει στη νέα τεχνολογία – απλά έχει δει σε άλλα ξενοδοχεία την τηλεόραση να είναι το κέντρο επικοινωνίας και διασκέδασης για τον πελάτη και θέλει να κάνει το ίδιο στη δική του επιχείρηση.
Είναι ίσως λογικό, αφού πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνολογία που εξελίσσεται ταχύτατα και εφαρμόζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας προσπαθήσαμε να δείξουμε στο άρθρο μας με τίτλο “Η ταχύτατη ανάπτυξη του IPTV στις ξενοδοχειακές μονάδες” στο τεύχος Ιουνίου 2016 του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, φωτίζοντας τα βασικά σημεία στην εξέλιξη της τεχνολογίας, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η μετάδοση της τηλεόρασης μέσα από ένα δίκτυο Ethernet και τονίζοντας τι ακριβώς κερδίζει ένα ξενοδοχείο από την εφαρμογή του IPTV αντί για την κλασσική λύση σε RF.

Το άρθρο είναι διαθέσιμο στην Τεχνική Βιβλιοθήκη στην ενότητα IPTV, VoD και υπηρεσίες

Τα βασικά σημεία που εστιάζει το άρθρο είναι:

1. Η τηλεόραση στα ξενοδοχεία δεν προορίζεται πλέον μόνο για τη θέαση καναλιών.
Μια απλή TV με STB ή μια σύγχρονη ξενοδοχειακή Smart TV με ενσωματωμένο STB, είναι ουσιαστικά ένας δικτυακός υπολογιστής που έχει άλλες 100 χρήσεις …

2. Τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα σύστημα IPTV (HeadEnd, δίκτυο, middleware, τηλεοράσεις) και ποιες οι προδιαγραφές για όλα αυτά τα μέρη.

3. Τι είναι το middleware – αυτό το λιγότερο γνωστό μέρος μιας λύσης IPTV? Γιατί είναι απαραίτητο?

4. Διαφορετικά είδη middleware – οι βασικές ομάδες και οι εναλλακτικές επιλογές. Οι κορυφαίες λύσεις από την Entertainment Solutions.

5. Ποια είναι η σημερινή εικόνα για την χρήση της τηλεόρασης στα ξενοδοχεία.

6. Πότε και γιατί ένα ξενοδοχείο πρέπει να επιλέξει την λύση IPTV αντί για τις κλασσικές διανομές σε DVB-T ή DVB-C.

21 Δεκεμβρίου 2022