Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

PROMAX RANGER mini. Ο Προσιτός Αναλυτής Φάσματος «Όλα-σε-ένα» για RF, CATV, Docsis & Optical

Promax Ranger mini 1 web

Το πεδιόμετρο RANGER mini της PROMAX, είναι κατάλληλο για εγκατάσταση επίγειων & δορυφορικών κεραιών, ανάλυση DOCSIS και εγκατάσταση οπτικών ινών.

Ο εξαιρετικά συμπαγής αναλυτής PROMAX RANGER mini, έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση κεραιών TV / SATκαθώς και συστημάτων διανομής. Το συγκεκριμένο πεδιόμετρο είναι συμβατό με τα πρότυπα DVB-T / T2, ISDB-T και DVB-S / S2, περιλαμβάνει μετρήσεις αναλογικών και ραδιοφώνου FM, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διάγνωση δικτύων CATV.

Ακόμη, το RANGER mini περιλαμβάνει έναν προαιρετικό αναλυτή οπτικών ινών, ο οποίος διαθέτει μετατροπέα οπτικών σε RF, ιδανικό για δίκτυα HFC (Hybrid Fiber Cable).

Οθόνη αφής και Touch Pen

Το RANGER mini διαθέτει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για εύκολη εγκατάσταση οποιασδήποτε υπηρεσίας, ενώ διαθέτει οθόνη αφής επαγγελματικής ποιότητας 5 ”, με εξαιρετική φωτεινότητα και ανώτερη ευκρίνεια εικόνας.

Το όργανο περιλαμβάνει ένα touch pen για εύκολη περιήγηση στα μενού, ενώ τροφοδοτείται από εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

 

2302

 

Η διεπαφή αφής επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες, στις οποίες είναι πολύ εύκολο να τροποποιήσετε οποιαδήποτε παράμετρο μέτρησης. Για άμεση πρόσβαση στις ποιοτικές μετρήσεις, αρκεί απλώς ένα άγγιγμα tapping σε ένα τηλεοπτικό κανάλι στην οθόνη αφής… τόσο απλά! 

Βασικά Χαρακτηριστικά

Το RANGER mini είναι μια μικρή, εύχρηστη και εξαιρετικά ελαφριά συσκευή. Ο ανθεκτικός σχεδιασμός του οργάνου, το προστατεύει από κρούση, καθώς και από τις διάφορες δυσμενείς συνθήκες κατά τη χρήση του στο πεδίο.

  • Μετρήσεις ποιότητας : Περιλαμβάνει μετρήσεις ισχύος, MER, preBER και postBER σε μία οθόνη δίπλα-δίπλα με το διάγραμμα αστερισμού (Constellation), με αποτέλεσμα την αξιολόγηση ποιότητας λήψης σήματος με μια ματιά.
  • Τροφοδοσία LNB suppy : Το όργανο μπορεί να παρέχει 13 V, 18 V και τόνο 22 KHz.
  • Πολλαπλά πρότυπα : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο.
  • Περιλαμβάνει datalogger : Δυνατότητα αυτόματων μετρήσεων για ανάλυση της απόδοσης εκτεταμένων δικτύων.
  • Συμβατό με τη ζώνη DOCSIS: Περιλαμβάνει QAM και αναλογικές μετρήσεις.
  • Προαιρετικός ενσωματωμένος μετατροπέας Optical -> RF .

Όλα αυτά καθιστούν το RANGER mini, ένα εξαιρετικό εργαλείο για εγκατάσταση και συντήρηση όλων των ειδών συστημάτων, όπως Επίγεια, Δορυφορικά και HFC (Hybrid Fiber Cable) / CATV. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο για τον έλεγχο μετάδοσης δεδομένων σε συστήματα DOCSIS.

 

2303

 

Επιπλέον, το όργανο παρέχει θύρες Ethernet και USB για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές, για λήψη δεδομένων, καθώς και για αναβάθμιση firmware.

Μερικές από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του RANGER mini είναι οι παρακάτω.

Η λειτουργία Downstream Spectrum Analyzer παρέχει μια ανάλυση του φάσματος στη ζώνη μεταξύ 5 και 2700 MHz. Μπορεί να αποδιαμορφώσει ένα σήμα και να δείξει τον αστερισμό του, ενώ το Reference Level και το SPAN, μπορούν να οριστούν από το χρήστη.

Η λειτουργία Upstream παρέχει ανάλυση του φάσματος ανόδου στη ζώνη μεταξύ 5 και 200 ​​MHz και μπορεί εύκολα να ανιχνεύσει κρουστικό θόρυβο.

Η λειτουργία Scan δείχνει τη στάθμη όλων των ενεργών καναλιών του εκάστοτε channel plan, μέσα από ένα γράφημα με μπάρες.

Η λειτουργία TILT μετρά την απόκλιση σε dB που προκύπτει από τη διαφορά στάθμης μεταξύ τεσσάρων carriers και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εξισορρόπηση.

Η λειτουργία Voltmeter προσδιορίζει αυτόματα τον τύπο τάσης (DC ή AC) στην είσοδο και τη συχνότητα σε περίπτωση εναλλασσόμενης τάσης.

Επιπλέον, το πεδιόμετρο περιλαμβάνει εργαλεία, όπως datalogger, screenshot, channel plans editor και άλλα.

Το RANGER mini μπορεί να επεκταθεί με οπτική είσοδο που επιτρέπει στους τεχνικούς πεδίου όχι μόνο να εκτελούν μετρήσεις οπτικής ισχύος αλλά και να κάνουν όλες τις μετρήσεις RFoG χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο μετατροπέα optical->RF.

Αναβάθμιση

Η αναβάθμιση firmware του RANGER mini, πραγματοποιείται ιδιαίτερα εύκολα με ένα USB στικάκι φορμαρισμένο σε FAT32, στο οποίο αποθηκεύουμε το συμπιεσμένο αρχείο update_usb.tar.

Εν κατακλείδι

Η εφαρμογή όλων αυτών των λειτουργιών σε ένα προσιτό και ελαφρύ όργανο, με εργονομικό σχεδιασμό και στιβαρή κατασκευή, καθιστά το RANGER mini ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό εργαλείο για τον εγκαταστάτη.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά & τεκμηρίωση, manuals, datasheets, video κλπ, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στο link: https://www.promaxelectronics.com/ing/products/tv-cable-satellite-signal-and-spectrum-analyzers/ranger-mini/tv-and-satellite-analyzer-for-rf-catv-docsis-and-optical-fibre-analyzer/

Πηγή: www.iptvsat.gr

29 Δεκεμβρίου 2022