Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί το webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy.

Εισηγητής θα είναι ο Θανάσης Κυριακόπουλος και το θέμα της ημερίδας θα είναι:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου

Στην ημερίδα θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους η οθόνη της τηλεόρασης, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε μόνο μία χρήση - πρόβαλλε μόνο τηλεοπτικά κανάλια, έχει εξελιχθεί σε μία διαδραστική δικτυακή συσκευή, η οποία κάνει πλέον όχι ένα, αλλά εκατοντάδες διαφορετικά πράγματα, έχει γίνει δηλαδή ένα σοβαρό εργαλείο της ξενοδοχειακής επιχείρησης για την αμφίδρομη επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους, της προβολή των υπηρεσιών της και την δυναμική αύξηση των πωλήσεων μέσα στο ξενοδοχείο.
Η τεχνολογία IPTV είναι αυτή που μας εξασφαλίζει αυτές τις δυνατότητες.

Δεν θα είναι υπερβολή αν θα πούμε ότι οι σύγχρονες ξενοδοχειακές Smart TV, ΔΕΝ είναι πλέον τηλεοράσεις με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά ισχυροί δικτυωμένοι υπολογιστές – tablets με τεράστια οθόνη, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν με εμφατικό τρόπο, όσα το ξενοδοχείο θέλει να πει στους πελάτες του.

Στην ημερίδα θα δούμε τη βασική τεχνολογική διαφορά από την κλασσική τηλεόραση και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα, ώστε η επιχείρηση να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη δύναμη των μέσων και της εικόνας, για να περάσει στους φιλοξενούμενους τα μηνύματα που θέλει.

Θα δούμε παράλληλα, πως τα οπτικά μηνύματα που προωθεί η επιχείρηση μέσω της τηλεόρασης, μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και στις κινητές συσκευές των πελατών, δημιουργώντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη εμπειρία.

Φυσικά η τεχνολογία IPTV είναι ένα μέρος των υπηρεσιών που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο και στηρίζονται στα ασθενή ρεύματα (δίκτυο Ethernet, WiFi, ποικιλία καναλιών, IP τηλεφωνία, αυτοματισμοί, πυρανίχνευση κλπ), υπηρεσίες οι οποίες ουσιαστικά ενοποιούνται και εξυπηρετούνται με ενιαία δικτυακή υποδομή.

Όλα αυτά μπορούν πλέον να υλοποιηθούν εύκολα, αφού οι σημερινές τεχνολογίες δικτύων, οι οπτικές ίνες, η τεχνική Ethernet Over Coaxial κλπ, μας παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής σε οποιαδήποτε υποδομή διαθέτει το ξενοδοχείο - ακόμα και αν υπάρχουν μόνο τα παλαιού τύπου ομοαξονικά καλώδια της τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη ημερίδα θα επικεντρωθεί στις εκπληκτικές εφαρμογές της τεχνολογίας IPTV στα ξενοδοχεία και των σύγχρονων ξενοδοχειακών Smart TV, για να επιτύχουμε δυναμική αύξηση των πωλήσεων στις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση, θα γίνει όμως αναφορά και στην παράλληλη αξιοποίηση των κινητών και των άλλων φορητών συσκευών των πελατών.
Σύντομη αναφορά θα γίνει στις εξαιρετικές λύσεις που παρέχει η LG με την infotainment πλατφόρμα Pro:Centric Direct, στη δυνατότητα να παρέχουμε επίσημα & νόμιμα την υπηρεσία NetFlix στα ελληνικά ξενοδοχεία, στην νέα υπηρεσία της Cosmote TV για τα ξενοδοχεία με τα ειδικά ξενοδοχειακά πακέτα καναλιών της Premium υπηρεσίας της με κορυφαία ποιότητα μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό.

Σύντομη αναφορά θα γίνει και στις υπόλοιπες ενοποιημένες υπηρεσίες των ασθενών ρευμάτων που υλοποιούνται μέσα από τα σύγχρονα δίκτυα και των πλεονεκτημάτων που μπορεί να απολαμβάνει η ξενοδοχειακή επιχείρηση από μια τέτοια ολοκλήρωση, αλλά και της ουσιαστικής υποστήριξης που παρέχει η IDComs.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της υποστήριξης, αποτελεί το Hospitality Team, η ομάδα εταιρειών που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στον εξοπλισμό που παρέχουμε, η οποία καλύπτει γεωγραφικά όλη την επικράτεια με έμφαση στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, ενώ σαν αντικείμενο εξειδίκευσης, καλύπτει σε βάθος & πλάτος όλες τις τεχνολογίες που περιλαμβάνονται σε αυτές τις υπηρεσίες.

Με άλλα λόγια, η υλοποίηση και η υποστήριξη των έργων, γίνεται πάντα με τη δική μας ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία και άμεση επέμβαση σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Την παρουσίαση των παραπάνω θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις από τον εισηγητή.

Η ημερίδα θα κλείσει με τη σύντομη αναφορά σε ένα case study – μια υλοποίηση σε γνωστό ξενοδοχείο, που περιλαμβάνει παροχή πολλών και ιδιαίτερων IPTV ξένων καναλιών, στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου, μαζί με τις υπηρεσίες που παρέχει στους φιλοξενούμενους η Pro:Centric Direct infotainment πλατφόρμα της LG, μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει άριστη ποιότητα και υψηλή διαθεσιμότητα του συνόλου των υπηρεσιών.

Το link της ιστοσελίδας Hotelier Academy του διοργανωτή, με περισσότερες λεπτομέρειες και με τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή, είναι:

Smart TVs & Upselling: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων

Ο εισηγητής της παρουσίασης Θανάσης Κυριακόπουλος, έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία IPTV και στους τρόπους που αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αυξήσουν ουσιαστικά τα έσοδα τους, εκλαϊκεύοντας την τεχνολογική γνώση στις πολύ πρακτικές υλοποιήσεις που ενδιαφέρουν την συγκεκριμένη αγορά.

Τα τελευταία 30 χρόνια, έχει κάνει περισσότερες από 150 παρουσιάσεις σε σεμινάρια, τεχνολογικές ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες ή/και webinars, τα οποία έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές από τους συμμετέχοντες, κυρίως για τη μεταδοτικότητα του εισηγητή και την ικανότητα του να προσαρμόσει το περιεχόμενο της παρουσίασης σε αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε διαφορετικό κοινό συμμετεχόντων.

29 Δεκεμβρίου 2022