Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η Promax εξηγεί: Αναλυτές σήματος για την εγκατάσταση Internet σε πλοία

promax maritime antenna installation web2

Τα περισσότερα πλοία τοποθετούν μηχανοκίνητες δορυφορικές κεραίες που ευθυγραμμίζονται συνεχώς με τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους. Μέσω αυτών των δορυφορικών πιάτων, αποστέλλονται και λαμβάνονται όλα τα είδη τηλεπικοινωνιακών σημάτων: Internet, τηλεφωνία, τηλεόραση και δεδομένα.

Γνωρίζατε ότι;
Το θαλάσσιο Διαδίκτυο επικεντρωνόταν ανέκαθεν στα σκάφη αναψυχής (γιοτ, κρουαζιέρες και υπερωκεάνια). Σήμερα οι τιμές είναι πολύ πιο προσιτές, ώστε ακόμη και μικρά αλιευτικά σκάφη να έχουν πρόσβαση στο Δίκτυο: Έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι βελτιώνει το εργασιακό περιβάλλον και αυξάνει την παραγωγικότητα, καθώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί μέσω του Διαδικτύου από την ιχθυόσκαλα για την κατάσταση των δημοπρασιών ψαριών.

Εξοπλισμός μέτρησης και ανάλυσης για την εγκατάσταση διαδικτύου σε πλοία

ship web

Τα πεδιόμετρα RANGER Neo είναι συμβατά με τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα επικοινωνίας DiSEqC, SatCR (SCD/EN50494) και JESS (SCD2/EN50607). Είναι ιδανικά για εργασίες πεδίου, επειδή προστατεύονται από κραδασμούς και παρέχουν αυτονομία μπαταρίας άνω των τεσσάρων ωρών.

Μετά την εγκατάσταση της κεραίας, οι αναλυτές PROMAX μπορούν επίσης να πιστοποιήσουν την ορθή λήψη του τηλεοπτικού σήματος σε όλες τις καμπίνες, επειδή είναι εφοδιασμένοι με πολλές λειτουργίες για τον εντοπισμό και τη διάγνωση σφαλμάτων στην καλωδίωση και τον εξοπλισμό του κεντρικού σταθμού. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για τηλεοπτική λήψη RF, IPTV ή ακόμη και για τη διάγνωση προβλημάτων στις επικοινωνίες WiFi για τις υπηρεσίες Internet επί του σκάφους.

Πώς λειτουργούν οι σταθεροποιημένες ναυτιλιακές κεραίες;

Οι κεραίες ναυτιλιακών δορυφορικών επικοινωνιών είναι τοποθετημένες σε μηχανοκίνητη κατασκευή που επιτρέπει την αυτόματη κίνησή της κατά μήκος τριών αξόνων για την αντιστάθμιση της κλίσης, του βήματος και της κλίσης του σκάφους.

Το σύστημα καθοδηγείται από μια μονάδα ελέγχου κεραίας (ACU) που πρέπει να γνωρίζει την τροχιακή θέση του δορυφόρου (ή των δορυφόρων) στον οποίο πρέπει να στραφεί.

Η ACU πραγματοποιεί συνεχή εντοπισμό της γεωγραφικής θέσης του δορυφόρου και του ίδιου του σκάφους χάρη σε ένα σύστημα που διαθέτει ενσωματωμένο GPS, κλισιόμετρα, επιταχυνσιόμετρα και μετρητή ισχύος σήματος.

Ο ελεγκτής κινεί με μεγάλη ακρίβεια τα μοτέρ της κεραίας, στρέφοντάς την κάθε στιγμή προς το δορυφόρο, ακόμη και στις χειρότερες συνθήκες, όπως μια καταιγίδα.

09 Ιανουαρίου 2023