Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η Promax εξηγεί: Ανάλυση δυναμικής ηχούς

echoes diagram web2

Η λειτουργία ανάλυσης ηχούς στα πεδιόμετρα PROMAX  RANGER Neo δείχνει την απόκριση στο χρόνο ενός επίγειου ψηφιακού καναλιού και επομένως μπορεί να ανιχνεύσει ηχούς που μπορεί να προκύψουν λόγω της ταυτόχρονης λήψης του ίδιου σήματος από διάφορους πομπούς με διαφορετικές καθυστερήσεις και στάθμες.

Μια άλλη αιτία που μπορεί να προκαλέσει ηχώ είναι η ανάκλαση του σήματος σε μεγάλα αντικείμενα, όπως κτίρια ή βουνά. Αυτό μπορεί να είναι η εξήγηση για το γεγονός ότι με καλό C/N και καλό σήμα, το BER δεν φτάνει την ελάχιστη τιμή.

Με τη λειτουργία Echoes είναι δυνατόν να γνωρίζουμε την απόσταση του σημείου όπου βρίσκεται ο εξοπλισμός, από τον πομπό ή το αντικείμενο που προκάλεσε την ηχώ. Έτσι, ο εγκαταστάτης μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επίδραση που μπορεί να προκαλέσει η ηχώ στην εγκατάσταση, επαναπροσανατολίζοντας την κεραία και μειώνοντας την επίδραση της λαμβανόμενης ηχούς.

echoes promax ranger neo web

Στα πεδιόμετρα RANGER Neo, η λειτουργία ανάλυσης δυναμικής ηχούς (Dynamic echoes) είναι διαθέσιμη για όλα τα ψηφιακά σήματα DVB-T, DVB-T2 και DVB-C2.

Πηγή: www.iptvsat.gr

09 Ιανουαρίου 2023