Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η Promax εξηγεί: Γιατί πρέπει να αλλάξετε τον παλιό σας αναλυτή φάσματος

Η Promax εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον παλιό σας αναλυτή φάσματος, με ένα νεότερο μοντέλο. Θέτοντας σε δοκιμασία δύο από τους πιο δημοφιλείς αναλυτές τηλεόρασης από την PROMAX υπό τις ίδιες συνθήκες. Ένα TV EXPLORER αντιμέτωπο με έναν RANGER Neo Lite, το εισαγωγικό μοντέλο της σειράς RANGER Neo.

Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από τέσσερις δοκιμασίες:

– Ταχύτητα σάρωσης

– Μετακίνηση του δρομέα στο φάσμα

– Αποκωδικοποίηση υπηρεσιών HD

– Ταχύτητα απόκτησης υπηρεσιών

Ταχύτητα σάρωσης

Μια καλή ταχύτητα σάρωσης επιτρέπει την ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο των διαταραχών, των παρεμβαλλόμενων σημάτων και των σποραδικών πτώσεων της στάθμης του σήματος. Μια κακή ταχύτητα σάρωσης καθιστά όλα τα προηγούμενα παραδείγματα μη ανιχνεύσιμα για το ανθρώπινο μάτι. Και η ευθυγράμμιση της κεραίας είναι πιο αποτελεσματική εάν το φάσμα έχει άμεση απόκριση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα RANGER Neo χάρη στην υψηλή ταχύτητα ψηφιακής επεξεργασίας (που επιτρέπει χρόνο σάρωσης έως και 70 ms), καθιστούν την εργασία πολύ πιο αποτελεσματική από το TV EXPLORER.

Μετακίνηση του δρομέα στο φάσμα

CURSOR THROUGH THE SPECTRUM web

Μέχρι να εμφανιστούν οι οθόνες αφής, η μετακίνηση του δρομέα στο φάσμα μπορούσε να γίνει μια κουραστική εργασία, επειδή μπορούσαμε να ελέγξουμε τη θέση του (σε πολύ μικρά βήματα) μόνο με τη χρήση φυσικών κουμπιών, όπως encoders ή πλήκτρα.  Ο μόνος τρόπος για να επιταχύνουμε την κίνηση, ήταν ο ορισμός πινάκων καναλιών για τον προκαθορισμό (preset) των βημάτων συχνότητας.

Αποκωδικοποίηση υπηρεσιών HD

DECODING HD SERVICES web

Κατά τη διαμόρφωση ενός συστήματος, η τελική και οριστική δοκιμή ποιότητας είναι η αποκωδικοποίηση των τηλεοπτικών υπηρεσιών. Οι περισσότερες πλατφόρμες κινούνται σήμερα προς την εκπομπή HD χρησιμοποιώντας τους κωδικοποιητές H.264 ή H.265, αφήνοντας στην άκρη τις τεχνολογίες του TV EXPLORER που υποστήριζαν μόνο MPEG-2 για την ψηφιακή τηλεόραση.

Σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η 31η Δεκεμβρίου 2022 σηματοδοτεί την απενεργοποίηση της τυπικής ευκρίνειας: Όλες οι υπηρεσίες επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης θα πρέπει να μεταδίδονται σε HD.Είναι γεγονός ότι αυτή είναι η ημερομηνία που θα καταστήσει το TV EXPLORER άχρηστο.

Ταχύτητα απόκτησης υπηρεσιών

SERVICE ACQUISITION SPEED web

Το TV EXPLORER ήταν ο πρώτος αναλυτής τηλεόρασης και φάσματος που ήταν σε θέση να ανιχνεύει και να αποκωδικοποιεί αυτόματα αναλογικά κανάλια και ψηφιακές υπηρεσίες (λειτουργία AUTO ID). Ο χρήστης πατάει ένα πλήκτρο και η συσκευή αναγνωρίζει το σήμα και αυτορυθμίζεται στις απαιτούμενες παραμέτρους για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Το RANGER Neo περνάει αυτή τη λειτουργία στο επόμενο επίπεδο, καθώς η αυτόματη αναγνώριση είναι έως και 6 φορές ταχύτερη και πραγματοποιείται κατά την κίνηση του δρομέα: Δεν χρειάζεται ο χρήστης να προβεί σε καμία ενέργεια πατώντας κουμπιά.

Επιπλέον, το RANGER Neo διαθέτει μεγαλύτερη υποστήριξη για τα ψηφιακά πρότυπα δεύτερης γενιάς (DVB-T2, DVB-C2, DVB-S2). Τώρα, στην περίπτωση του δορυφόρου, οι περισσότεροι πολυπλέκτες έχουν εγκαταλείψει το πρότυπο DVB-S και χρησιμοποιούν το DVB-S2, βγαίνοντας από το πεδίο εφαρμογής του TV EXPLORER.

Πηγή: www.iptvsat.gr

09 Ιανουαρίου 2023