Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η Promax εξηγεί: Πέντε σκέψεις για το σημερινό σενάριο των οπτικών ινών

Η Promax σε αυτό το άρθρο, περιγράφει άκρως επιτυχώς την σημερινή κατάσταση της τεχνολογίας των οπτικών ινών, την αναγκαιότητα εκπαίδευσης των εγκαταστατών, το μέλλον του ομοαξονικού καλωδίου και φυσικά την διάθεση πλήρους γκάμας οργάνων μέτρησης, αλλά και συγκόλλησης οπτικών ινών.

1. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο συνδεδεμένος. Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών παραμένει το κλειδί

Η σημασία του Διαδικτύου αυξάνεται καθημερινά και ο τομέας των τηλεπικοινωνιών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, διότι η καλή διαχείριση της υποδομής του είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του σημερινού τρόπου ζωής μας. Τα επαγγέλματα και οι ειδικότητες θα εξελιχθούν.

promax connected world graphic web

2. Ο κλάδος των οπτικών ινών σημειώνει άνοδο

Εδώ και αρκετό καιρό, τα μεγάλα αστικά κέντρα απολαμβάνουν καθολική πρόσβαση σε δίκτυα οπτικών ινών από διάφορους παρόχους. Ωστόσο, υπάρχει μια εκκρεμότητα: Η καλωδίωση των μικρότερων πόλεων και των αγροτικών περιοχών, καθώς και η ανάπτυξη και η εξυπηρέτηση των δικτύων σε εκείνα τα κτίρια που σήμερα επενδύουν σε μια εσωτερική υποδομή οπτικών ινών. .

Οι παράγοντες αυτοί υποδηλώνουν ότι ο κλάδος των οπτικών ινών θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι πολύ αργά για να εκπαιδευτείτε και να αποκτήσετε δεξιότητες ως εγκαταστάτης οπτικών ινών.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, στην PROMAX έχουμε συνεργαστεί σε εθνικά έργα, κατασκευάζοντας εξοπλισμό που επέτρεψε την ανάπτυξη των οπτικών δικτύων που απολαμβάνουμε σήμερα.

3. Υπάρχει μια αυξανόμενη γνώση σχετικά με τον εξοπλισμό μέτρησης οπτικών ινών, όπως τα OTDRS

Το 2022 πολλοί επαγγελματίες είναι περισσότερο από εξοικειωμένοι με τη χρήση (ή τουλάχιστον με την ύπαρξη) οργάνων που πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστα, όπως – για παράδειγμα – τα OTDR. Ο εξοπλισμός αυτός επιτρέπει τον εντοπισμό βλαβών στα οπτικά δίκτυα καθώς διέρχονται από συνδέσμους, αποχετεύσεις, εσωτερικά δίκτυα κτιρίων, υποδομές όπως οι σιδηρόδρομοι κ.λπ.

promax equipos otdr ing web

Δείτε την πλήρη σειρά Promax OTDR

4. Οι κατασκευαστές πρέπει να παρέχουν προστιθέμενη αξία μέσω της τεχνικής εξυπηρέτησης

Τα επαγγελματικά όργανα για χρήση στο πεδίο απαιτούν τουλάχιστον μία επίσκεψη κατά τη διάρκεια της ζωής τους σε τεχνικές υπηρεσίες service: Βαθμονομήσεις, επισκευές… και αν μιλάμε για μηχανήματα σύντηξης οπτικών ινών, βαθύ καθαρισμό για την εξάλειψη των καταλοίπων που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της χρήσης τους και που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία τους.

Έτσι, όταν μιλάμε για επαγγελματικά όργανα, είναι απαραίτητο για τους κατασκευαστές να διαθέτουν τη δική τους τεχνική υπηρεσία ταχείας ανταπόκρισης. Αυτό παρατείνει τον κύκλο ζωής του εξοπλισμού και είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη πέρα από την τιμή αγοράς.

Δείτε την πλήρη σειρά Promax Slicers

5. Η σημασία της εκπαίδευσης

Τα τελευταία χρόνια, η on-demand τηλεόραση με οπτικές ίνες έχει γίνει τόσο δημοφιλής που φαίνεται ότι η τηλεόραση OTA και η υποδομή ομοαξονικού καλωδίου θα μπορούσαν να ξεπεραστούν … και μαζί τους, η φιγούρα του εγκαταστάτη κεραιών;

Ωστόσο, το μέλλον δείχνει προς μια άλλη κατεύθυνση: Το ομοαξονικό καλώδιο προορίζεται να συμπληρώσει τις οπτικές ίνες, επειδή τα υπό ανάπτυξη πρότυπα, όπως το DVB-I, επιδιώκουν τη διανομή τηλεοπτικών υπηρεσιών υψηλότερης ποιότητας στη ζώνη 5G χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή ομοαξονικού καλωδίου.

Αυτό σημαίνει ότι, αν και οι δύο τεχνολογίες (οπτική και ομοαξονική) προορίζονται να αλληλοσυμπληρώνονται, οι επαγγελματίες, όπως οι εγκαταστάτες κεραιών, θα πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους και να παρέχουν υπηρεσίες και στις δύο τεχνολογίες. Η ομοαξονική υποδομή δεν θα καταστεί παρωχημένη, αλλά θα εξελιχθεί.

Κατά συνέπεια, το ίδιο θα συμβεί και με τους εγκαταστάτες κεραιών: Η εκπαίδευση είναι το κλειδί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των διαδοχικών ψηφιακών μερισμάτων φιλτράραμε τις ζώνες κινητής τηλεφωνίας, αλλά κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να επιστρέψουμε πίσω για να επιτρέψουμε τη μετάδοση της ζώνης 5G μέσω του ομοαξονικού καλωδίου.

Οπότε, τι γίνεται με τον εξοπλισμό;

Όπως όλος ο επαγγελματικός εξοπλισμός μέτρησης, τα όργανα και τα εργαλεία οπτικών ινών πρέπει να είναι ανθεκτικά και να παρέχουν αξιόπιστες μετρήσεις υπό πολλαπλές συνθήκες. Τόσο σε εργασίες πεδίου όσο και για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα κατά την εκπαίδευση τεχνικών εγκατάστασης οπτικών ινών.

Γι’ αυτό η PROMAX περιλαμβάνει στον κατάλογό της εύχρηστα εργαλεία και αξεσουάρ που ισχύουν τόσο για την εκπαίδευση όσο και για επαγγελματικά περιβάλλοντα ή συμβουλευτικά γραφεία οπτικών ινών.

Πηγές φωτός

Σχεδιασμένες ειδικά για τους εγκαταστάτες FTTH, λειτουργούν με τα μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται στη Βόρεια Αμερική για τις υπηρεσίες FTTH.

Συγκολλητές σύντηξης οπτικών ινών

Ο συγκολλητής σύντηξης είναι ένας απαραίτητος εξοπλισμός εργασίας πεδίου για την εγκατάσταση οπτικών δικτύων FTTH. Περιλαμβάνει βασικά εξαρτήματα για την κοπή και την απογύμνωση ινών.

Μετρητές οπτικής ισχύος

Ειδικοί μετρητές πεδίου για οπτικές ίνες, ιδανικοί για το FTTH. Η στιβαρή κατασκευή του προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής.

OTDR

Οπτικά όργανα για τον χαρακτηρισμό των οπτικών ινών, απαραίτητα για τη συντήρηση και την επισκευή τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Αξεσουάρ οπτικών ινών

Απαραίτητα στοιχεία για την κοπή, τη συγκόλληση και τη σύντηξη οπτικών ινών με ασφάλεια και εγγύηση, για τους εγκαταστάτες FTTH.

Κιτ μέτρησης οπτικών ινών

Όργανα οπτικών ινών σχεδιασμένα για τους εγκαταστάτες FTTH, καθώς και σετ αναλώσιμων για τους εγκαταστάτες που διαθέτουν ήδη συσκευή σύντηξης.

Πηγή: www.iptvsat.gr

09 Ιανουαρίου 2023