Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η Promax εξηγεί: ATLAS NG: Ο νέος ATSC 3.0 και DVB universal broadcast analyzer

Promax ATLAS NG inline web

Το ATLAS NG είναι ένας πολυχρηστικός αναλυτής επόμενης γενιάς ATSC 3.0 και DVB που περιλαμβάνει το 5G και καλύπτει τις πιο αυστηρές απαιτήσεις για τους επαγγελματίες της ραδιοτηλεόρασης. DVB-S2x, IPTV, οπτικές ίνες, 3G-SDI, ροή μεταφοράς ASI, Wi-Fi, OTT… όλα υπό έλεγχο!

Ο ATLAS NG είναι ένας αναλυτής φάσματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με δυνατότητα λήψης μετρήσεων έως 6 GHz που καλύπτει τις ζώνες S και C, όπου ένας αυξανόμενος αριθμός τεχνολογιών ανταγωνίζονται όλες έντονα για το εύρος ζώνης. Περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες μετάδοσης, όπως το ATSC 3.0 και το DVB-S2x, αλλά και την ανίχνευση παρεμβολών 5G

Περιλαμβάνει μια είσοδο 3G-SDI για την εκτέλεση πλήρους διάγνωσης σήματος 3G-SDI, συμπεριλαμβανομένου ενός επαγγελματικού μετρητή ήχου και eye diagram, ενώ διαθέτει μια εξωτερική είσοδο SDI για την εργασία αυτή, εκτός από την τυπική είσοδο και έξοδο ASI.

Ο ενσωματωμένος αναλυτής IPTV είναι σε θέση να αναλύσει έως και 4 ροές IPTV ταυτόχρονα. Η πανταχού παρούσα τεχνολογία IP στη βιομηχανία brodacasting, καθιστά υποχρεωτικό για έναν αναλυτή να μπορεί να δέχεται σήματα IPTV και να τα παρακολουθεί. Η ευελιξία του IPTV επιτρέπει την τροφοδότηση ενός δικτύου με πολλαπλές ροές. Ως εκ τούτου, καθίσταται απαραίτητο να έχετε στη διάθεσή σας έναν tester που να μπορεί να παρακολουθεί και να απεικονίζει πολλές ροές IPTV ταυτόχρονα.

Το νέο multitouch user interface που βασίζεται σε παραμετροποιήσιμα docking πανελς, εξασφαλίζει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Ο αναλυτής είναι ευκολότερος στη χρήση από ποτέ!

Promax ATLAS NG connectivity web

Η πιο πρόσφατη τεχνολογία μετάδοσης

Νέα πρότυπα, όπως το ATSC 3.0, προωθούν τα σύνορα σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το ATSC 3.0 κάνει χρήση του OFDM και έως και τέσσερις ταυτόχρονες PLPs (Physical Layer Pipes) στο φυσικό layer, καθώς και σχήματα διαμόρφωσης έως και 4096-QAM.

Το DVB-S2x είναι το νέο «παιδί» στον τομέα των δορυφορικών εκπομπών, παρέχοντας υψηλότερα throughputs και νέα σχήματα διαμόρφωσης σήματος που μόνο οι πιο προηγμένοι αναλυτές εκπομπής, όπως ο ATLAS NG μπορούν να χειριστούν.

Διαμορφώσεις 64/128/256-APSK, 5%, 10% και15% μειωμένοι συντελεστές roll-off, βελτιωμένο φιλτράρισμα και carrier spacing, καθώς και channel bonding είναι μόνο μερικές από τις νέες τεχνολογίες που υιοθετήθηκαν από αυτό το νέο πρότυπο, και φυσικά, το ATLAS NG είναι πλήρως συμβατό.

Χρησιμοποιήστε έναν αναλυτή ικανό να λάβει μετρήσεις έως 6 GHz που καλύπτουν τις ζώνες S και C, όπου ένας αυξανόμενος αριθμός τεχνολογιών ανταγωνίζονται έντονα για το εύρος ζώνης.

Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν τη ζώνη S και/ή C είναι πάρα πολλές, όπως δορυφορικά teleports, επίγεια δίκτυα VSAT, ραντάρ, επίγειες συνδέσεις μικροκυμάτων, ευρυζωνικές ασύρματες συνδέσεις, ευρυζωνικά δίκτυα ασύρματης πρόσβασης (LTE, Wi-Max, 5G κ.λπ.).

Εφαρμογές: Αεροναυτιλία και θαλάσσιες επικοινωνίες, τραπεζικές επικοινωνίες, Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, backhaul σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε κρίσιμες επιχειρήσεις, ραντάρ αεροσκαφών, μετεωρολογικοί σταθμοί, ITS (Ευφυή συστήματα μεταφορών), ISM (βιομηχανικά, επιστημονικά και ιατρικά), κ.λπ.

Πηγή: www.iptvsat.gr

09 Ιανουαρίου 2023