Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Τα κάνει όλα και ... συμφέρει: Compact πεδιόμετρο PROMAX RANGER mini – Παρουσίαση στο περιοδικό «Ψηφιακή Τηλεόραση» 

promax ranger mini Inline web

Θα έλεγε κανείς πως δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα πραγματικό πεδιόμετρο (και όχι finder) που να μετρά δορυφορικά, επίγεια, καλωδιακά, συν ανάλυση Docsis, συν οπτικές ίνες, να έχει οθόνη αφής, να είναι διαχειρίσιμο απομακρυσμένα και όλα αυτά να χωρέσουν σε τόσο μικρό όγκο, αλλά και να προσφέρονται σε τόσο προσιτή τιμή.
Η PROMAX έκανε και πάλι το θαύμα της με το RANGER mini, πετυχαίνοντας να μας εκπλήξει μία ακόμα φορά.

Το PROMAX RANGER mini, είναι ένας all-in-one οικονομικός αναλυτής φάσματος που έχει σχεδιαστεί για στόχευση επίγειων κεραιών και δορυφορικών κατόπτρων, ανάλυση DOCSIS και εγκατάσταση οπτικών ινών. Υποστηρίζει σήματα DVB-S/S2, DVB-T/T2, ISDB-T και προσφέρει αναλογικές και ραδιοφωνικές μετρήσεις FM, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διάγνωση δικτύων CATV. 

Tο PROMAX RANGER mini επιτρέπει στον εγκαταστάτη να αποκτήσει εύκολη πρόσβαση στις μετρήσεις ποιότητας ενός καναλιού, με ένα απλό πάτημα στην οθόνη αφής του. Η μικρή, εύχρηστη και εξαιρετικά ελαφριά αυτή συσκευή αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο για συστήματα διανομής δορυφορικής και επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ ο στιβαρός σχεδιασμός της την κάνει ανθεκτική ακόμα και στην πιο σκληρή χρήση. 

Χαρακτηριστικά 

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το PROMAX RANGER mini έρχεται σε πολύ μικρό μέγεθος και διαθέτει σχήμα που παραπέμπει αρκετά σε tablet, έχοντας διαστάσεις 177x117x30 χιλιοστών. Η πάνω και η κάτω πλευρά του έχουν ενσωματωμένο πλαστικό περίβλημα για προστασία από πτώσεις, ενώ το αριστερό της μέρος διαθέτει υφασμάτινη λαβή για εύκολη μεταφορά και κράτημα με το ένα χέρι. Η επιφάνεια της πρόσοψής του καλύπτεται από μια έγχρωμη TFT LCD οθόνη αφής 5”, ενώ στην πάνω πλευρά είναι τοποθετημένες υποδοχές RF, Fiber και στην κάτω θύρες ETHERNET, USB 2.0, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V και μικροσκοπικό πλήκτρο ON/OFF. Η συσκευή έρχεται μέσα σε σκληρό βαλιτσάκι μεταφοράς που διαθέτει προστατευτική επένδυση στο εσωτερικό της, η οποία περιλαμβάνει τροφοδοτικό 12V/1A, λουρί για τον ώμο, πένα οθόνης και αντάπτορες σύνδεσης TV και F. 

Το PROMAX RANGER mini είναι συμβατό με τα πρότυπα DVB-T/T2, DVB-S/S2, ISDB-T και περιλαμβάνει μετρήσεις αναλογικών και ραδιοφωνικών σημάτων FM, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διάγνωση δικτύων CATV. Προσφέρει ενδείξεις ισχύος, MER, preBER και postBER στην ίδια οθόνη με το αστεροειδές διάγραμμα, για αξιολόγηση της ποιότητας λήψης του σήματος με μια ματιά. Διαθέτει λειτουργία datalogger με δυνατότητα καταγραφής αυτόματων μετρήσεων σε πολλαπλούς αναμεταδότες, για ανάλυση της απόδοσης εκτεταμένων δικτύων. Είναι συμβατό με τη ζώνη DOCSIS, προσφέροντας ενδείξεις QAM και αναλογικές μετρήσεις. Προσφέρει έλεγχο σε δίκτυα οπτικής ίνας HFC (Hybrid Fiber Cable), δίνοντας μετρήσεις στην οπτική μπάντα 1100 έως 1700 nm. Διαθέτει web interface για διαχείριση αρχείων, channel plans και στιγμιότυπων οθόνης μέσω browser από υπολογιστή. Δέχεται αναβάθμιση λογισμικού μέσω USB, ενώ η 7.6 V LiPo μπαταρία του - πλήρως φορτισμένη - προσφέρει αυτονομία λειτουργίας που μπορεί να ξεπεράσει τις 4 ώρες. 

Όλη η παρουσίαση του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, έχει σηκωθεί στην Τεχνική Βιβλιοθήκη, στη ενότητα "Παρουσιάσεις και test προϊόντων της PROMAX στον ειδικό τύπο", αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε και από το link
PROTH_PROMAX_RANGER_mini.pdf

29 Μαϊος 2023