Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Εκπαιδευτικά videos από την PROMAX στα Ελληνικά

Promax Videos GR subtitles Full

Είναι γνωστό στους συναδέλφους πως η PROMAX είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία, στην κατασκευή οργάνων μετρήσεων και ιδιαίτερα στα πεδιόμετρα/αναλυτές φάσματος, τα οποία έχουν καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των περισσότερων τεχνικών του κλάδου σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τη σχεδίαση και την κατασκευή των οργάνων, ιστορικά φροντίζει και για την εκπαίδευση του τεχνικού κόσμου στις νέες τεχνολογίες – όπως για παράδειγμα έχει κάνει υποστηρίζοντας ενεργά τις εκπαιδευτικές ημερίδες που έχουμε διοργανώσει τα τελευταία 25 χρόνια.

Η εξέλιξη του διαδικτύου, των social media κλπ, έχει δώσει μερικά ακόμα νέα εργαλεία που βοηθούν πολύ ουσιαστικά συναδέλφους να εξοικειωθούν εύκολα με τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα μας.

Ένα από αυτά τα εργαλεία, αποτελούν τα μικρής διάρκειας εκπαιδευτικά video που έχει δημιουργήσει η PROMAX στο κανάλι της στο YouTube.

Πρόκειται για πολύ μικρής διάρκειας video (τα περισσότερα διαρκούν από 1 έως 3 λεπτά), τα οποία πραγματεύονται ένα μόνο αντικείμενο το καθένα, οπότε προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξει κάποιος μόνο αυτά που πιστεύει ότι τον ενδιαφέρουν.

Γνωρίζοντας πως επειδή ο χρόνος των περισσότερων συναδέλφων είναι περιορισμένος, πολλές φορές δεν εξαντλούν τις δυνατότητες του οργάνου τους, χρησιμοποιώντας το μόνο για τις βασικές λειτουργίες που τους χρειάζονται συνήθως. Είναι λογικό κάτι τέτοιο, αφού το πλήρες manual ενός τέτοιου οργάνου αποτελείται από 150-250 σελίδες στα αγγλικά και είναι δύσκολο να διαθέσουμε όλοι τον απαιτούμενο χρόνο για τη μελέτη του.

Εκπλαγήκαμε όμως όταν βλέποντας αυτή τη σειρά των σύντομων video, διαπιστώσαμε πως ακόμα και εμείς που σαν αντιπρόσωποι της εταιρείας, ξέρουμε πολύ καλά όλα τα πεδιόμετρα της PROMAX, βρήκαμε video που πραγματικά μας εκπαίδευσαν, σε λειτουργίες που μέχρι τότε δεν τις είχαμε χρησιμοποιήσει γιατί δεν τις είχαμε ανακαλύψει.

Επειδή διαπιστώσαμε πως ενώ πρόκειται για ένα θησαυρό γνώσεων διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube, ελάχιστοι συνάδελφοι από τη χώρα μας τον έχουν ανακαλύψει, θελήσαμε να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε και εμείς σε αυτή τη διαδικασία εξάπλωσης της γνώσης που έχει υιοθετήσει η εταιρεία, οπότε πήραμε την πρωτοβουλία να τα ανεβάσουμε στο δικό μας ελληνικό κανάλι στο YouTube, προσθέτοντας όμως ελληνικό κείμενο στην επεξηγηματική περιγραφή, αλλά και τη δυνατότητα ελληνικών υπότιτλων, ώστε να είναι όλα πιο εύκολα, ακόμα και για τους συναδέλφους που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τα αγγλικά.

Είναι μία επίπονη διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο από εμάς ώστε να ετοιμάσουμε όλο το υλικό στη σωστή του μορφή και με κατάλληλες paylists, οπότε τα μικρά αυτά βίντεο θα ανεβαίνουν σταδιακά.

Ελληνικοί υπότιτλοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα video της πρώτης playlist, μπορείτε να επιλέξετε αυτόματη μετάφραση υπότιτλων στα ελληνικά, ως εξής:
1) Κλικ στο εικονίδιο Υπότιτλοι ώστε να εμφανιστεί από κάτω μία κόκκινη γραμμή
2) Κλικ στο εικονίδιο-γρανάζι -> επιλογή «Υπότιτλοι (1)» -> επιλογή «Αυτόματη μετάφραση» -> επιλογή «Ελληνικά».

Ελληνική μετάφραση των περιγραφών

Για επιπλέον βοήθεια, έχει δημιουργηθεί πρόσθετη ελληνική μετάφραση των περιγραφών για όλα τα παραπάνω video, την οποία μπορείτε να βρείτε στο site της IDComs (www/idcoms.gr) στη διαδρομή Αρθρογραφία -> Αρθρογραφία PROMAX. Να σημειωθεί ότι στην παραπάνω διαδρομή, θα βρείτε επίσης και τα αντίστοιχα videos της κάθε ενότητας από το κανάλι YouTube, με ιδιαίτερα εύκολη και άμεση πλοήγηση! 

Η πρώτη ομάδα που έχουμε ετοιμάσει, αποτελείται από δύο ενότητες, λεπτομέρειες για τις οποίες θα βρείτε στις παρακάτω δύο αναρτήσεις:

Α. Πεδιόμετρα RANGER: Εκπαίδευση για αρχάριους

Β. Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά Video – ομάδα 1

Να σημειωθεί ότι οι Playlists στο YouTube της PROMAX Hellas, καθώς και τα αντίστοιχα άρθρα στο blog της PROMAX στο site https://www.idcoms.gr/blog/promax, εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα video και σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι επόμενες ομάδες video.

15 Νοεμβρίου 2023