Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τα πεδιόμετρα PROMAX RANGER

Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα PROMAX RANGER. Τα συγκεκριμένα videos έχουν προστεθεί στην Playlist “Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά Videos” στο κανάλι Youtube www.youtube.com/@promaxhellas, αλλά και στο website της IDComs στη διαδρομή Αρθρογραφία -> Αρθρογραφία PROMAX -> PROMAX RANGER Neo και HD RANGER - Σειρά εκπαιδευτικών Videos.

Η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τα πεδιόμετρα PROMAX RANGER περιλαμβάνει 15 ακόμη εκπαιδευτικά videos, με τα παρακάτω θέματα:

Video 19: RANGER analyzers tutorial 17 - Παρακολούθηση σήματος
Αυτό το εργαλείο παρακολουθεί συνεχώς ένα κλειδωμένο σήμα, είτε πρόκειται για επίγειο, καλωδιακό είτε για δορυφορικό, μετρώντας και αποθηκεύοντας τις μετρήσεις ποιότητας με την πάροδο του χρόνου.

Video 20: RANGER analyzers tutorial 18 - Datalogger
Το DataLogger (Καταγραφέας Δεδομένων) είναι ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου, απαραίτητο για κάθε τεχνικό που στοχεύει στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας λήψης μετρήσεων πολλών καναλιών ή συχνοτήτων σε πολλά φυσικά σημεία μέτρησης για την πιστοποίηση οποιασδήποτε εγκατάστασης διανομής τηλεοπτικού σήματος.

Video 21: RANGER analyzers tutorial 19 - Εξερεύνηση channel plan
Αυτή η λειτουργία σαρώνει το επιλεγμένο σχέδιο καναλιών (channel plan) για ενεργά σήματα, τα ταυτοποιεί και δημιουργεί ένα νέο σχέδιο καναλιών που περιλαμβάνει μόνο αυτά τα ενεργά κανάλια.

Video 22: RANGER analyzers tutorial 20 - Ανακαλύψτε σταθμούς FM
Πατώντας F3 και επιλέγοντας “Discover FM stations” αυτό το εργαλείο θα σαρώσει ολόκληρη τη ζώνη FM, θα εντοπίσει όλους τους σταθμούς FM που υπάρχουν εκεί και θα δημιουργήσει ένα σχέδιο καναλιών που θα τους περιλαμβάνει.

Video 23: RANGER analyzers tutorial 21 - Field strength measurement - FSM
Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον εξοπλισμό να λειτουργεί ως μετρητής έντασης πεδίου που μετράει dBμV ανά μέτρο. Για την εκτέλεση αυτού του τύπου μέτρησης είναι απαραίτητο να εισαχθούν εκ των προτέρων οι παράμετροι βαθμονόμησης της κεραίας που χρησιμοποιείται για τη λήψη του σήματος.

Video 24: RANGER analyzers tutorial 22 Task planner
Ο Task Planner (προγραμματιστής εργασιών) επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει μια λίστα εργασιών επιλέγοντας πότε θα ξεκινήσει η κάθε μία, το ρυθμό επανάληψης και άλλες παραμέτρους.

Video 25: RANGER analyzers tutorial 23 - Εγγραφή Υπηρεσιών
Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στον εξοπλισμό να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο μια ψηφιακή υπηρεσία από ένα transport stream στο οποίο κλείδωσε ο μετρητής. Αυτή η υπηρεσία αποθηκεύεται απευθείας στη μνήμη του USB flash drive που είναι συνδεδεμένο με τον εξοπλισμό.

Video 26: RANGER analyzers tutorial 24 - Εγγραφή Transport stream
Αυτό το εργαλείο καταγράφει σε πραγματικό χρόνο ένα τμήμα από το πλήρες transport stream στο οποίο έχει κλειδώσει ο μετρητής. Αυτό το τμήμα μπορεί να αποθηκευτεί μόνο στην εσωτερική μνήμη 1 GB του μετρητή και όχι απευθείας στο στικάκι USB. Στη συνέχεια αυτό το καταγεγραμμένο TS, μπορεί να αναπαραχθεί σε έναν υπολογιστή με έναν video player ή στο μετρητή.


Video 27: RANGER analyzers tutorial 25 - Ανάλυση Transport stream
Το εργαλείο ανάλυσης ροής μεταφοράς (Transport Stream – TS), παρέχει στο χρήστη μια ολοκληρωμένη ανάλυση της ροής μεταφοράς που εξάγεται μετά την αποδιαμόρφωση του ψηφιακού σήματος που συντονίζεται.

Video 28: RANGER analyzers tutorial 26 - Ανάλυση IPTV
Το συγκεκριμένο εργαλείο δοκιμάζει οποιοδήποτε multicast iptv stream, αναλύει και αποκωδικοποιεί τις υπηρεσίες του, εφόσον το IP stream φέρει ένα MPTS ή SPTS.

Video 29: RANGER analyzers tutorial 27 - Οπτικά σήματα
Αυτή η επέκταση προσθέτει έναν επιλεκτικό μετρητή οπτικής ισχύος και έναν οπτικό μετατροπέα σε RF. Ο επιλεκτικός μετρητής οπτικής ισχύος, αποτελείται κατ' αρχάς από ένα τριπλό φίλτρο για 1310, 1490 και 1550 nm. Το φίλτρο διαχωρίζει κάθε μήκος κύματος και οδηγεί το κάθε ένα σε ένα κύκλωμα μέτρησης.

Video 30: RANGER analyzers tutorial 28 - GPS - part 1
Ο σκοπός της επιλογής GPS είναι να επιτρέψει στο χρήστη να πραγματοποιήσει δοκιμή οδήγησης με στόχο τη χαρτογράφηση της κάλυψης ενός συγκεκριμένου επίγειου πομπού.

Video 31: RANGER analyzers tutorial 29 - DAB και DAB+
Αυτή η επιλογή καθιστά τα πεδιόμετρα Ranger συμβατά με τα ψηφιακά πρότυπα εκπομπής ήχου DAB και DAB+. Για να αναλύσουμε αυτά τα σήματα θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί τροχού και να επιλέξουμε Band - Terrestrial.

Video 32: RANGER analyzers tutorial 30 - Εξασθένιση Shoulder
Λόγω κυρίως της μη γραμμικότητας στους ενισχυτές ισχύος, το σήμα RF εξόδου περιέχει ανεπιθύμητες συνιστώσες στο όριο ζώνης και εκτός ζώνης, η μορφή των οποίων έχει δώσει την αφορμή για τον όρο «Shoulder-ώμος».

Video 33: RANGER analyzers tutorial 31 - 3 GHz option with CV 223 downconverter
Η επιλογή 3 GHz αποτελείται από έναν εξωτερικό μετατροπέα προς τα κάτω που συνδέεται στην είσοδο RF του HD Ranger και μετατρέπει τη ζώνη 2020 - 3.000 MHz σε 20 έως 1.000 MHz. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε οποιοδήποτε περιεχόμενο RF της L band με τον αναλυτή φάσματος του Ranger.

Να αναφέρουμε ότι θα βρείτε τις περιγραφές των video στα ελληνικά, τόσο στο website της IDComs, όσο και κάτω από το κάθε video στο κανάλι Youtube της PROMAX Hellas.
Οι playlists στο YouTube της PROMAX Hellas, καθώς και τα αντίστοιχα άρθρα στο ελληνικό blog της PROMAX στην διεύθυνση https://www.idcoms.gr/blog/promax, εμπλουτίζονται διαρκώς και σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι επόμενες ομάδες video.