Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video για τα πεδιόμετρα PROMAX RANGER

Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα PROMAX RANGER. Τα συγκεκριμένα videos έχουν προστεθεί στην Playlist “Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά Videos” στο κανάλι Youtube https://www.youtube.com/@promaxhellas, αλλά και στο website της IDComs στη διαδρομή Αρθρογραφία -> Αρθρογραφία PROMAX -> PROMAX RANGER Neo και HD RANGER - Σειρά εκπαιδευτικών Videos.

Η τέταρτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τα πεδιόμετρα PROMAX RANGER περιλαμβάνει 11 ακόμη εκπαιδευτικά videos, με τα παρακάτω θέματα:

Video 34: RANGER analyzers tutorial 32 - WiFi analyzer
Η σειρά Ranger προσφέρει τη δυνατότητα ανάλυσης σημάτων Wi-Fi στη ζώνη 2.4 GHz. Η συγκεκριμένη ζώνη χρησιμοποιείται από πολλές τεχνολογίες ταυτόχρονα, όπως Bluetooth, ασύρματο USB, Zigbee, ασύρματα τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας, φούρνους μικροκυμάτων κτλ. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα εργαλείο που να μπορεί να αναλύσει πόσο απασχολημένο είναι το φάσμα με όλα αυτά τα σήματα.

 

Video 35: RANGER analyzers tutorial 33 webControl
Σε αυτό το κεφάλαιο εξετάζουμε κάθε ενότητα που περιλαμβάνεται στον εσωτερικό Web Server που διαθέτουν ορισμένα από τα μοντέλα Ranger Neo. Ο web server μας επιτρέπει να ελέγχουμε τον μετρητή από απόσταση και να έχουμε πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό πολύ χρήσιμων εργαλείων μέσω IP.

Video 36: RANGER analyzers tutorial 34 - Αποτύπωμα Φάσματος - Spectrum footprint
Το αποτύπωμα φάσματος ενός δορυφόρου δείχνει πώς οι αναμεταδότες του είναι παρατεταγμένοι στην οθόνη του αναλυτή φάσματος, σε μια γραφική αναπαράσταση που μοιάζει με τον ορίζοντα μιας πόλης. Ο ευκολότερος τρόπος για να αναγνωρίσετε έναν δορυφόρο αν έχετε ένα πεδιόμετρο Ranger, είναι με τη χρήση της λειτουργίας Stealth ID, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αποτύπωμα φάσματος, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργεί αυτό το εργαλείο.

Video 37: RANGER analyzers tutorial 35 - Διαχείριση αρχείων με το WebControl - File manager
Σε αυτό το βίντεο σας δείχνουμε όλα τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην περιοχή του διαχειριστή αρχείων από τον web server του Ranger Neo. Μόλις αποκτήσουμε πρόσβαση στον διαχειριστή αρχείων, θα δούμε όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον μετρητή, οργανωμένες με φακέλους που ονομάζονται σύμφωνα με το αντίστοιχο όνομα εγκατάστασης.

Video 38: RANGER analyzers tutorial 36 - Channel plan editor με το WebControl
Η συγκεκριμένη εφαρμογή του WebControl για επεξεργασία σχεδίων καναλιών, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εύκολα νέα σχέδια καναλιών ή να επεξεργαστείτε ήδη δημιουργημένα. Για να δημιουργήσουμε ένα νέο σχέδιο καναλιών, πρέπει να πατήσουμε το κουμπί δημιουργίας σχεδίου καναλιών (Create Channel Plan) και στη συνέχεια να επιλέξουμε ένα όνομα και για ποια ζώνη θα χρησιμοποιηθεί.

Video 39: RANGER analyzers tutorial 37 - Report generator
Για να δημιουργήσουμε μια αναφορά από ένα datalogger (Καταγραφέα Δεδομένων), πρέπει πρώτα να μεταβούμε στην περιοχή διαχείρισης αρχείων και να ξεδιπλώσουμε το φάκελο εγκατάστασης που περιέχει τον συγκεκριμένο Καταγραφέα.

Video 40: RANGER analyzers tutorial 38 - Ρύθμιση Δορυφορικής κεραίας με μοτέρ DiSEqC
Ας πούμε ότι θέλουμε να ευθυγραμμίσουμε το πιάτο μας στο Astra 19,2 East. Σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξουμε συντονισμό με βάση τη συχνότητα, θα ελέγξουμε το πιάτο με το DiSEqC και θα το μετακινήσουμε προς την κατεύθυνση στην οποία θεωρούμε ότι βρίσκεται ο Astra. Έτσι θα ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Drive Rotor, θα κινηθούμε κατά δευτερόλεπτα και θα αρχίσουμε να μετακινούμε το πιάτο δυτικά.

Video 41: RANGER analyzers tutorial 45 - Προχωρημένες μετρήσεις DAB - DAB+
Έχουμε ήδη εξηγήσει την DAB έκδοση “BASIC”. Η συγκεκριμένη έκδοση πρόσφερε τις εξής δυνατότητες: 1) Συντονισμός σε κανάλι DAB 2) Αποδιαμόρφωση 3) Μετρήσεις όπως Στάθμη Ισχύος, C/N, MER, BER. Πλέον, η έκδοση “ADVANCED” μας επιτρέπει να κάνουμε ορισμένα πράγματα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για την ανάλυση ενός σήματος DAB.


Video 42: RANGER analyzers tutorial 46 - Προχωρημένες μετρήσεις FM
Τα πεδιόμετρα HD Ranger και Ranger Neo ήταν πάντα συμβατά με τα σήματα FM. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συντονίσετε και να αποδιαμορφώσετε το φέρον, να ακούσετε το σταθμό FM και να πάρετε τη στάθμη σήματος για το φέρον αυτό. Πλέον, με την επιλογή ADVANCED FM μπορείτε να κάνετε πολλά νέα πράγματα, όπως να πάρετε κάποιες πρόσθετες μετρήσεις πέρα από τη στάθμη σήματος.

Video 43: RANGER analyzers tutorial 47 - Λειτουργία Email
Σε αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, σας δείχνουμε πώς μπορείτε να στείλετε ένα datalogger ή ένα στιγμιότυπο οθόνης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνδέοντας τον μετρητή σας στο WiFi hotspot του κινητού σας τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας το WiFi dongle που περιλαμβάνεται στον μετρητή.

Video 44: RANGER Neo - Ανάλυση OTT
Στο συγκεκριμένο video, πραγματοποιείται μία επίδειξη ανάλυσης σημάτων OTT και παρέχονται οδηγίες βήμα-βήμα.

Να αναφέρουμε ότι θα βρείτε τις περιγραφές των video στα ελληνικά, τόσο στο website της IDComs, όσο και κάτω από το κάθε video στο κανάλι Youtube της PROMAX Hellas.