Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Athens Electronix 2024: PROMAX HD Ranger Eco, RANGER Neo 2, ATLaS NG στο περίπτερο της IDComs

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Athens Electronix 2024 στην οποία η IDComs θα λάβει μέρος, θα έχετε – μεταξύ άλλων - την ευκαιρία να δείτε ζωντανά & σε πλήρη λειτουργία 3 πραγματικά πεδιόμετρα: το προσιτό αλλά ισχυρό HD Ranger Eco και δύο από τα κορυφαία όργανα της PROMAX, το Ranger Neo 2 και την ναυαρχίδα ATLaS NG.
Σημαντική παρουσία στο περίπτερο μας θα είναι και ο Peter Ivanov από το εργοστάσιο, απόλυτος γνώστης όλων λεπτομερειών που αφορούν τα όργανα της PROMAX, διαθέσιμος για όσες απορίες μπορεί να έχετε.

PROMAX HD Ranger EcoPROMAX HD RANGER Eco

Το HD RANGER Eco είναι το πιο προσιτό από τα πεδιόμετρα της εταιρείας με δυνατότητα μετρήσεων και αναλυτή φάσματος. Είναι ιδανικό για τους εγκαταστάτες που κάνουν κυρίως κλασικές εργασίες εγκατάστασης, ενώ πρόκειται για έναν ισχυρό και γρήγορο αναλυτή φάσματος που υπερτερεί κατά πολύ έναντι άλλων αναλυτών της κατηγορίας του.
Στην πραγματικότητα είναι το εργαλείο που εξηγεί στο χρήστη, τι σημαίνει πεδιόμετρο/αναλυτής φάσματος και τι «πεδιόμετρο»/satfinder …

Το HD RANGER Eco καλύπτει μια ολοκληρωμένη δέσμη προτύπων εκπομπής, όπως το DVB-T/C/S & DVB-T2/C2/S2 με MPEG-2 καθώς και MPEG-4 Video, ενώ ένα από τα πιο αξιοσημείωτα και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στο εν λόγω μοντέλο, είναι ο εξαιρετικά γρήγορος αναλυτής φάσματος, ο οποίος επιτρέπει αστραπιαία σάρωση με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Επίσης, στο HD RANGER Eco, είναι εφικτή η εμφάνιση πολλαπλών οθονών, είτε με επικάλυψη, είτε σε μορφή split-screen!

Στις λειτουργίες του HD Ranger Eco, περιλαμβάνονται: Διάγραμμα Αστερισμού (Constellation), LTE, Δυναμική ανάλυση Echo, StealthID (διαρκείς μετρήσεις), PLS, Ultra-fast αναλυτής φάσματος (70 ms sweep time με MAX/MIN hold), μετρήσεις και αποκωδικοποίηση FM, screenshots και Datalogger για αναφορές μετρήσεων, DVB-S2 multistream, Field strength, Task planner.

Το HD Ranger Eco διαθέτει Universal RF connector 75 Ω, αναλογική είσοδο Video/Audio και θύρα USB για μεταφορά δεδομένων και αναβάθμιση με το NetUpdate.

Να σημειωθεί ότι ειδικά για την έκθεση τρέχει προσφορά και θα μπορεί να παραγγελθεί μέχρι 10/3 με τις παλιές τιμές.

PROMAX Ranger Neo 2PROMAX RANGER Neo 2

Το Ranger Neo 2 διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές δυνατότητες, όπως ανάλυση IPTV, φίλτρα υψηλής ανάλυσης, είσοδο / έξοδο TS-ASI, υποδοχή Common Interface, Transport Stream εγγραφή / αναπαραγωγή / ανάλυση ροής και όλες τις λειτουργίες του μικρότερου RANGER Neo +.

Η βασική ισχύ του Neo 2 εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες αποκωδικοποίησης HEVC H.265 και τον εξαιρετικό αναλυτή φάσματος, καθώς και άλλες λειτουργίες όπως ανάλυση WiFi (συμπεριλαμβανομένης της πραγματικής απεικόνισης φάσματος στη μπάντα WiFi), συμβατότητα με Wideband LNB, διάγραμμα αστερισμού, δυναμική ανάλυση Echoes και πολλά άλλα.


Αναλυτικότερα, το Neo 2 διαθέτει: DVB-T2/C2/S2, DSS, Dolby Digital Plus, ISDB-T/Tb, ανάλυση και ένδειξη φάσματος με την γνωστή δυνατότητα Triple split display, αναλυτή IPTV, φίλτρα υψηλής ανάλυσης, είσοδο/έξοδο TS-ASI, υποδοχή Common Interface, Transport stream analyzer/recorder/player, δυναμική ανάλυση echoes, οθόνη αφής (Touch screen), αποκωδικοποίηση HEVC H.265, συμβατότητα με Wide band LNB, αναλυτή Wi-Fi, WevcControl απομακρυσμένο έλεγχο, Merogram, Spectrogram, Fibre optics και GPS (options), καθώς και αυτονομία μεγαλύτερη των 4 ωρών.

Να αναφέρουμε ότι η οθόνης αφής του Neo 2 και όλων των μοντέλων Neo, λειτουργεί ακόμη και φορώντας γάντια, ενώ σαφώς έχουμε και τη δυνατότητα συμβατικής χρήσης με πλήκτρα.

Σχετικά με την IPTV, το Neo 2 παρέχει μετρήσεις για την κατανόηση, τον εντοπισμό και την επίλυση των νέων προβλημάτων που αναδύονται στα τηλεοπτικά δίκτυα multicast μέσω IP (IPTV), τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε ξενοδοχεία και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Η μέτρηση των παραμέτρων ποιότητας στο τελευταίο στάδιο της μετάδοσης IPTV, είναι πολύ χρήσιμη κατά την εγκατάσταση και τη συντήρηση αυτών των δικτύων. Τα RANGER Neo μπορούν να λάβουν προγράμματα τηλεόρασης IPTV και να τα εμφανίσουν στην οθόνη μαζί με άλλες σημαντικές πληροφορίες, έτσι εκτός από πεδιόμετρο RF, το Neo 2 αποτελεί κι ένα προηγμένο IPTV tester.

PROMAX ATLaS NGATLaS NG: Ο νέος ATSC 3.0 και DVB universal broadcast analyzer

Ο ATLAS NG είναι ο πρώτος αναλυτής τηλεοπτικού σήματος του οποίου τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες τον καθιστούν κατάλληλο για την εξυπηρέτηση όλων των τομέων της αλυσίδας μετάδοσης: Στούντιο, κέντρα εκπομπής, ΟΒ Van και τελικών χρηστών. Ο ATLaS NG διαθέτει έναν πολυχρηστικό αναλυτή φάσματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με δυνατότητα λήψης μετρήσεων έως 6 GHz που καλύπτει τις ζώνες S και C, όπου ένας αυξανόμενος αριθμός τεχνολογιών ανταγωνίζονται όλες έντονα για το εύρος ζώνης. Περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες μετάδοσης, όπως ATSC 3.0DVB-S2x, ανίχνευση παρεμβολών 5G, IPTV, οπτικές ίνες, 3G-SDI, ροή μεταφοράς ASI, Wi-Fi, OTT, ενώ το νέο multitouch user interface που βασίζεται σε παραμετροποιήσιμα docking πάνελς, εξασφαλίζει ιδιαίτερα βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Ο ATLAS NG περιλαμβάνει μια είσοδο 3G-SDI για την εκτέλεση πλήρους διάγνωσης σήματος 3G-SDI, συμπεριλαμβανομένου ενός επαγγελματικού μετρητή ήχου και eye diagram, ενώ για την εργασία αυτή διαθέτει μια εξωτερική είσοδο SDI, εκτός από την τυπική είσοδο και έξοδο ASI. Επίσης, ο ενσωματωμένος αναλυτής IPTV είναι σε θέση να αναλύσει έως και 4 ροές IPTV ταυτόχρονα.


Σημαντικά πλεονεκτήματα του 
ATLaS NG

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο

Αναλύει τα πιο δημοφιλή συστήματα εκπομπής: DVB-S/S2, DVB-T/T2 και DVB-S/S2 συμπεριλαμβανομένων των QAM και ISDB-T/Tb, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση πρόσθετων μονάδων. Επιπλέον, η συμβατότητα με το ATSC 3.0 περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Το ATSC 3.0 είναι το νέο τηλεοπτικό πρότυπο που καλείται να φέρει επανάσταση στη διάχυση του περιεχομένου.

Όλες οι τεχνολογίες σε ένα μόνο όργανο

Υποστηρίζει όλα τα σήματα που χρησιμοποιούνται στα στούντιο εκπομπής: IPTV, ASI, 3G-SDI και αναφορά σήματος ρολογιού 1 PPS/10 MHz. Περιλαμβάνει επίσης συμβατότητα με οπτικές ίνες και εξωτερική μνήμη αποθήκευσης USB 3.0, η οποία επιτρέπει την καταγραφή transport streams εν κινήσει.

Αποκωδικοποίηση 4K και ταυτόχρονη εκτέλεση λειτουργιών

Τώρα είναι δυνατή η αποκωδικοποίηση 4K (ως εργοστασιακή προεπιλογή) και η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών λειτουργιών χωρίς απώλεια επιδόσεων, όπως: Διάγραμμα αστερισμού, Ανάλυση transport stream και πολλά άλλα, ενώ εκτελείτε ταυτόχρονα έναν εξαιρετικά γρήγορο αναλυτή φάσματος 6 GHz.

Θωρακισμένο από παρεμβολές RF

Οι αναλυτές σήματος ATLAS NG της PROMAX μπορούν να χρησιμοποιηθούν κοντά σε επαναλήπτες ή σταθμούς βάσης τηλεφωνίας, επειδή διαθέτουν ενσωματωμένη προστασία που ανοσοποιεί τη συσκευή από παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων.

Τριπλή, πιστοποιημένη ακρίβεια μέτρησης

Κατά τη διάρκεια της γραμμής παραγωγής των πεδιόμετρων, η PROMAX εφαρμόζει ξεχωριστή βαθμονόμηση συχνότητας και στάθμης σε κάθε μονάδα για να αντισταθμίσει τα περιθώρια σφάλματος που μπορεί να παράγουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Αργότερα, κατά την τακτική χρήση του σε περιβάλλοντα εργασίας, το εσωτερικό λογισμικό εφαρμόζει έναν αλγόριθμο που αντισταθμίζει τις μετρήσεις για να διορθώσει το σφάλμα που μπορεί να προκαλέσουν οι θερμικές μεταβολές στα ηλεκτρονικά μέρη.
Κατά τη διάρκεια ζωής του, ο αναλυτής πρέπει να αντιμετωπίσει χτυπήματα και δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες που έχουν αντίκτυπο στα ηλεκτρονικά του, αυξάνοντας έτσι τα περιθώρια σφάλματος μέτρησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η PROMAX συνιστά την ετήσια επαναβαθμονόμηση των πεδιόμετρων και παρέχει πιστοποιητικό βαθμονόμησης, ώστε να εγγυάται την αξιοπιστία των μετρήσεων.

Όλα τα παραπάνω, θα έχετε την ευκαιρία να τα δείτε σε πλήρη λειτουργία, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Athens Electronix 2024, η οποία θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, Κυπρίων Αγωνιστών 89-91, 151 26 Μαρούσι, στις 2 και 3 Μαρτίου 2024 με ωράριο λειτουργίας 09:30-20:00.


Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την συμμετοχή της IDComs στην έκθεση, υπάρχουν στο άρθρο: Η IDComs συμμετέχει στην Athens Electronix 2024
 
Θα χαρούμε να σας δούμε στο περίπτερο μας! 

27 Φεβρουαρίου 2024