Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Η PROMAX εξηγεί DVB–S2 Multistream – Μετατροπή κωδικών ROOT σε GOLD PLS

promax root2gold featured web2

Στο πρότυπο DVB-S2 είναι δυνατή η μετάδοση πολλών transport streams χρησιμοποιώντας ένα μόνο δορυφορικό κανάλι ραδιοσυχνοτήτων. Η εν λόγω τεχνική χρησιμοποιείται από διάφορους τηλεοπτικούς φορείς κυρίως για τη βελτιστοποίηση του κόστους.

Από πλευράς λήψης, ένας συμβατός δέκτης μπορεί να αναγνωρίσει και να εξαγάγει καθένα από τα transport streams που περιέχονται στο κανάλι RF, εάν παρασχεθούν τα κατάλληλα δεδομένα ρύθμισης, δηλαδή …

  • ISI identifier .
  • Κωδικός PLS που μπορεί να είναι GOLD ή ROOT .

Εάν και οι δύο κωδικοί εισαχθούν σωστά, αυτά τα transport streams μπορούν στη συνέχεια να περάσουν από κανονική επεξεργασία στον δέκτη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ISI IDENTIFIER;

ISI σημαίνει Input Stream Identifier. Όταν πολλά transport streams συγχωνεύονται σε ένα multistream, καθένα από αυτά αναγνωρίζεται από το αναγνωριστικό ISI. Ένας δέκτης πρέπει να γνωρίζει το ISI για κάθε transport stream, προκειμένου να είναι σε θέση να το ανακτήσει.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ PLS;

Το Physical Layer Scrambling ή το PLS χρησιμοποιείται στο DVB-S2 ως μορφή κρυπτογράφησης χαμηλού επιπέδου. Ένας δέκτης δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα κανάλι, εκτός εάν διαθέτει τον σωστό κωδικό PLS για το κανάλι που μπορεί να είναι Gold ή Root .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ GOLD ΚΑΙ ROOT;

Ο κωδικός PLS μπορεί να είναι Gold ή Root. Στον κόσμο των μαθηματικών, είναι δύο διαφορετικοί τύποι δυαδικής ακολουθίας που έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στις τηλεπικοινωνίες λόγω των ιδιαίτερων ιδιοτήτων τους. Για εμάς τους «κοινούς θνητούς», οι συγκεκριμένοι κωδικοί είναι απλώς δύο τρόποι για να εισαγάγετε ένα κωδικό PLS.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ GOLD ΣΕ ROOT / ROOT ΣΕ GOLD

Μερικές φορές οι δέκτες δεν αποδέχονται και τους δύο τύπους κώδικα, οπότε είναι χρήσιμο να μπορείτε να μετατρέπετε τον έναν στον άλλο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι εύκολο με στυλό και χαρτί, οπότε σας παρέχουμε αυτόν τον πρακτικό διαδικτυακό μετατροπέα κώδικα από Gold σε Root ή από Root σε Gold:

Μετατροπέας GOLD σε ROOT / ROOT σε GOLD

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MULTISTREAM

Οι υπηρεσίες multistream διατίθενται σε πρότυπα DVB-T2, DVB-C2, DVB-S2, τα οποία υποστηρίζονται από όλους τους αναλυτές PROMAX RANGER τόσο για αποκωδικοποίηση όσο και για μέτρηση.

Μέτρηση και αποκωδικοποίηση DVB-S2 Multistream

Τι είναι η τεχνολογία multistream;

Ως μέρος του πρωτοκόλλου GSE (Generic Stream Encapsulation) που υιοθετήθηκε στα πρότυπα DVB-S2DVB-C2 και DVB-T2, είναι δυνατή η συγκέντρωση ανεξάρτητων transport streams σε έναν μοναδικό φορέα ραδιοσυχνοτήτων που συνήθως αναφέρεται ως multistream. Κάθε μεμονωμένο transport stream αναγνωρίζεται από το ISI (Input Stream Identifier) ​​και μπορεί να ανακτηθεί με διαφάνεια στην πλευρά του δέκτη.

Παράδειγμα σε αναμεταδότη multistream (Eutelsat 12.5oW 12.718 MHz H / H)

Πλέον, είναι δυνατή η μέτρηση και η αποκωδικοποίηση καναλιών multistream με το πεδιόμετρο RANGER Neo Lite . Για να το κάνετε αυτό, το ISI FILTERING πρέπει να είναι ενεργοποιημένο στο μενού Signal Parameters του πεδιόμετρου.

3302

 

Στη συνέχεια, μπορούμε να εισαγάγουμε ένα συγκεκριμένο ISI που θα χρησιμοποιηθεί από το πεδιόμετρο για την ανάκτηση του αντίστοιχου transport stream, της λίστας υπηρεσιών και των δεδομένων προγραμμάτων.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

29 Δεκεμβρίου 2022