Skip to main content

Ολοκληρωμένες Λύσεις Τηλεοπτικού Δικτύου & IPTV για Ξενοδοχεία

Webinar της IDComs για Gap Fillers & αξιοποίηση της λήψης 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

webinar visual full web

Η IDComs διοργανώνει μία ακόμα τεχνολογική ημερίδα με τη μορφή Webinar, με αντικείμενο σχετικό με τα Gap Fillers που έχουν υψηλή ζήτηση αυτό το διάστημα λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και τα routers/κεραίες 4G & 5G που επίσης έχουν αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τεχνικούς του κλάδου μας.

Για να είναι πιο κατανοητά όσα θα πούμε για αυτές τις δύο εφαρμογές, θα προηγηθεί μια συζήτηση για τα θέματα διάδοσης στις υψηλές συχνότητες, τις διαφορετικές δυσκολίες που εμφανίζονται στην πράξη και τις δυνατότητες/τεχνικές που παρέχει η επιστήμη μας, για να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.

Με αυτή τη λογική, τα επιμέρους θέματα του επικείμενου Webinar, είναι:

  1. Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Θεωρία και πρακτικές
  2. Gap Fillers – Επιλογή τεχνολογίας - Εγκατάσταση – Παραμετροποίηση
  3. Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

Το πρώτο θέμα εστιάζει στην απώλεια διάδοσης στον αέρα, αλλά και σε άλλα υλικά, ανάλογα με τη συχνότητα, την ύπαρξη εμποδίων κλπ ώστε να αξιολογηθούν οι δυνατότητες και τα όρια της ψηφιακής τεχνολογίας τόσο στα θέματα της τηλεόρασης, όσο και στα θέματα της κινητής τηλεφωνίας.
Θα δοθούν και μια σειρά πρακτικά tips που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Το δεύτερο θέμα επικεντρώνεται στις τεχνολογίες αναμετάδοσης για την ψηφιακή τηλεόραση, της κάλυψης που επιτυγχάνεται ανάλογα με την ισχύ εκπομπής, τη γωνίας κάλυψης αλλά και τη μορφολογία του εδάφους. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πρόσθετη αναφορά στην εφαρμογή των λεγόμενων Linears, τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ισχύ εκπομπής, για περαιτέρω κάλυψη ορισμένων περιοχών.
Η IDComs διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στα θέματα αναμεταδοτών, έτσι στο συγκεκριμένο webinar θα προσφέρει πολύτιμη και εφαρμόσιμη τεχνογνωσία για την εγκατάσταση Gap Fillers στις λεγόμενες λευκές περιοχές. Εκτός από τα θεωρητικά θέματα, θα αναλυθούν και πρακτικές επί των εγκαταστάσεων, ειδικά με τα έτοιμα επαγγελματικά πακέτα IKUGaF T1/T2/S1/S2, αλλά και των νέων Linears 6W και 12W που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα συγκεκριμένα πακέτα.

Το τρίτο θέμα αφορά στην παροχή ασύρματου & ενσύρματου Internet υψηλών ταχυτήτων σε δύσκολες και πολύ δύσκολες περιοχές, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 4G/5G.
Έχοντας ήδη δει τα θέματα διάδοσης στις υψηλές συχνότητες, θα εκτιμήσουμε αν μπορούμε να δώσουμε λύση σε περιοχές χωρίς σταθερή τηλεφωνία ή/και με δύσκολη λήψη της κινητής, αξιοποιώντας τις γνώσεις μας, την τεχνολογία και τις σύγχρονες συσκευές (routers & ειδικές κεραίες λήψης/εκπομπής), ώστε να δώσουμε το ζητούμενο αποτέλεσμα σε αυτές τις περιοχές.
Θα δούμε τους τρόπους λήψης από τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την αύξηση της ταχύτητας Internet, ακόμη και σε περιοχές με ελάχιστο σήμα κινητής, αλλά και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες βάσεις δεδομένων και διαγραμμάτων ακτινοβολίας από το cell mapper ανάλογα με τον πάροχο που μας ενδιαφέρει, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Εννοείται πως θα δούμε και τις έννοιες των παραμέτρων RSSI, RSRP, SINR, RSRQ, CQI, RI, MCS, NR RSRP, NR SINR, NR RSRQ που θα συναντήσουμε στις σχετικές μετρήσεις, αλλά και τις τιμές που χαρακτηρίζουν τα παραπάνω μεγέθη ως ικανοποιητικά ή ανεπαρκή.

Το συγκεκριμένο Webinar με θέμα “Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές”,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/9 στις 17:00, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Φυσικά – όπως σε κάθε σεμινάριο της IDComs – η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα για ερωτήσεις και γενικότερη συζήτηση για τα εν λόγω θέματα.

Για την δήλωση συμμετοχής επισκεφτείτε το link στην ιστοσελίδα του Teams και συμπληρώστε τουλάχιστον τα 3 από τα 5 πεδία που ζητούνται.

Όσοι συνάδελφοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη διαδικασία Webinar μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams, μπορούν να δουν τις οδηγίες στο παλαιότερο άρθρο μας:
Διαδικασία εγγραφής στις ημερίδες της IDComs - IKUSI Hellas που διεξάγονται μέσω του Microsoft Teams

Όσοι θα ήθελαν να δουν περισσότερα στοιχεία για τα παραπάνω, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα εξής προηγούμενα άρθρα μας:

Φυσικά και το αναλυτικότερο - δημοσιευμένο στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση - άρθρο μας

Υψηλότερες ταχύτητες με κεραίες για 4G & 5G routers

Περισσότερες πληροφορίες: www.idcoms.gr, τηλ: 210 9852935, email: info@ikusi.gr

11 Σεπτεμβρίου 2023